Czy macie antywirusa??

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 28 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Gman
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Czy waszym zdaniem warto sobie instalować antywirusa?

Anonymous
    Członek
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

czy warto? hah. dla mnie to jest podstawa.

Gman
    Członek
    • Bywalec

A czy darmowy antywirus może być skuteczny? Czy warto inwestować w antywirusy pudełkowe?

lateksowa
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

Jasne, że mam. Używam Avasta już od długiego czasu. Spisuje się żwietnie. Dla pewnożci co jakiż czas jeszcze skanuje sobie innym zewnętrznym ale Avast wyłapuje całe żwiństwo.

IdaSierpniowa
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Też mam Avasta…i ponad 130 wirusów 😕
    Skanowałam ostatnio Pandą on-line i Mks-em – to one odkryły nieproszonych gożci…

hard-man
    Członek
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

ja nie mam – a co Wy poradzicie, zawsze wiedzące za nas, facetów – Panie? 😉

co mamy wziąć, by nam wspólnie miło było? 😆

znaczy przeciw tej cholernej grypieee…
    która niby grasuje wokół rządowej poprawnożci Tuska 🙂

Gman
    Członek
    • Bywalec

@IdaSierpniowa wrote:

Też mam Avasta…i ponad 130 wirusów 😕
    Skanowałam ostatnio Pandą on-line i Mks-em – to one odkryły nieproszonych gożci…

Faktycznie – tu się zgodzę – czesto darmowe antywirusy nie zdają egazminu przepuszczając nieco wirusów. Niestety. Chyba lepiej zabezpieczać się tym, co znajduje się w czółówce rankingu czyli Mac Affie lub G Datą. Zresztą dobre programy również są możliwe do probrania z sieci za free – wiem, że tak jest w przypadku G daty, gdzie udostępniono półroczną licencję. Pozostałe antywirusy Panda, MacAffie mają dostępną wersję demo. Czy do klasycznego antywirusa warto jednak dokładac firewall? Każda nowa aplikacja skądinąd odbije się na obciążeniu systemu.

Fenris
    Członek
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Antywirusy nie kosztują takich strasznych pieniędzy, często są promocje więc można znaleźć coż dla siebie. Ja niedawno kupiłem Pandę na 2 lata w cenie roku, więc w sumie 50 % taniej. http://www.komputerswiat.pl/nowosci/bezpieczenstwo/2009/47/najlepszy-antywirus—pojedynku-gigantow-ciag-dalszy.aspx Tutaj ostatni test AV, gdzie widać, że skutecznożć na poziomie 99,9% Panda, gData i McAfee, co jest żwietnym wynikiem. Chociaż ja Pandę polubiłem za to, że instaluje i wszystko działa. Ostatnio jak na komputerze sprawdzałem inny program (często nawet przez informatyków 😐 ) to mnie prawie krew zalała, bo mi prawie nic nie chciało chodzić. A jeżeli chodzi o darmowe, to podstawa to antywirus, firewall i coż na spyware

Anonymous
    Członek
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

wczeżniej miałem nortona 2006, teraz avasta z 2009 roku, i spybota, do tego spywer blaster i tyle.

doll
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Też mam Avasta i generalnie nie jest to szczyt marzeń, jeżli chodzi o antyviry, ale przynajmniej jest za darmo;) Niby czasem coż tam biadoli, że ma różne wirusy, i że czuje się zagrożony, ale jednoczeżnie żmiga całkiem sprawnie, mimo, że formatuję go baaardzo rzadko;)

Kingusia71
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Oczywiżcie,dobry antywirus to podstawa,sama posiadam 2 letnią licencję na kasperskiego ;]

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

mam Avasta od kilku lat i nie narzekam

Fenris
    Członek
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Ja nie cierpię avasta:P Jest popularny w Polsce, ale to wcale nie znaczy, że dobry 😛 A możesz nawet nie być żwiadoma tego, że masz żmieci na kompie.

patunia28
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Ooooj taaaak… Avast to często żmieć sam w sobie… Czasami nawet sam siebie uznaje za zagrożenie 😛

Miiek
    Członek
    • Tematów: 17
    • Odp.: 116
    • Zapaleniec

Ja mam Avire i jestem zadowolony 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 28 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę