- AutorOdp.
- 6 maja 2007 at 07:14
ostatnio zastanawiałam się czy nie kupić sobie włażnie takiej herbatki a że nie są one tanie i trzeba je stosować regularnie chce zapytać czy warto je kupować i czy przynoszą efekty.Wiem że bez ćwiczeń nic nie pomoże ale zawsze można spróbować proszę o odpowiedź. -=
10 czerwca 2007 at 14:28Ja kupiłam sobie z herbapolu herbatke „Figura” z kruszyną. Działa przeczyszczająco to fakt.
I jeżli masz problemy z przemianą materii to polecam.
Piję się ją tylko raz dziennie i jest niedroga bo kosztuje ok. 5 zł11 czerwca 2007 at 09:31typowo odchudzające mają zwykle działanie przeczyszczające i moczopędne, wiec pozbywają sie z organizmu zbednych produktów przemiany materii i nadwyżek wody, która jak wiecie jest czesto zatrzymywana przez nasze ciałka:) tak wiec obnizają mase ciała, choć zwylke kiedy przestaje sie je pic, wszystko wraca do stanu poprzedniego, chyba ze stosuje sie odpowiedną dietę.
czerwona herbata pu-erh pita codziennie wspomaga odchudzanie, gdyż ogranicza chęc na słodycze i zmniejsza apetyt.11 czerwca 2007 at 15:16Szczerze nigdy nie próbowałam ale widzę efekty po moich koleżankach a raczej ich brak.
11 czerwca 2007 at 20:50Nie stosowałam takich herbatek i nie zamierzam tego robic.Jestem przeciwna odchudzaniu się i nie weirzę w „cudowną moc” tego typu napojów.Po co wogóle sie odchudzac?Kochanego ciałka nigdy za wiele… 😀
14 czerwca 2007 at 18:25Dodam jeszcze, że troszkę „syfków” zaczęło mi wyskakiwać nawet na plecach chociaż to mi się nigdy nie zdażało jak zaczęłam pić tą herbatkę. widocznie organizm się oczyszcza i w ten sposób.
14 czerwca 2007 at 18:28WarnGirl zastanawiam się ile ważysz…? Dobrze, ze nie masz takiej potrzeby ale wiesz niektóre kobiety chciały by poczuć się lepiej. Chociaż by dla zdrowia warto się odchudzać.
Ja piłam herbatkę bo zaniedbałam się zimą i troszkę mi przybyło ale niewiele co nie zmienia faktu, że chciałabym wrócić do swojej wagi i z ulgą wskoczyć w kostium kąpielowy.
14 czerwca 2007 at 20:38Alexandraa,teraz ważę 52 kg.1,5 roku temu odchudziłam się do granic możliwożci i bardzo wiele kosztowało mnie żeby znowu jesc normalnie i w miare normalnie wyglądac.Dlatego tez jetsem przecwina odchudzaniu.Wiadomo,ze jesli komuż grozi otyłożc to powienien się odchudzac,ale jeżli panna waży 60 kg przy wzrocie 170 cm i twierdzi,ze jest „za gruba”,to ja łapię agresje od razu 😡
7 lipca 2007 at 18:15moja dziewczyna pije regularnie slim figura i wlasciwie tez mowi głownie o dobroczynnym wplywie ich na oczyszczanie, inna rzecz, że odkąd schudła w 8 mc… 30 kg (sic!), weszło jej w krew tyle różnych diet, ćwiczeń i herbatek, że trudno powiedzieć, co tak naprawdę na nią działa 🙂
(- mam nadzieję, że ja 😉 )
8 lipca 2007 at 19:43sa ok jako wspomagajace diete, ale tylko dzieki nim to sie raczej nie schudnie, po mnie zadnych rewelacyjnych efektow nie bylo widac
9 lipca 2007 at 11:11Tak jak mówiła bzdura1313 te herbatki tylko powodują pozbywanie się wody z organizmu i przez to obniżają tylko ciężar Ciała. Nie ma po tym efektów ponieważ płyny i tak uzupełniacie co chwilę- nie można się kompletnie odwodnić, bo po tym raczej trafia się do szpitala…
Jedyna metoda na ładną figurę to solidny trening nad sobą i silna wola…
Jeżeli tego nie macie to nawet nie próbujcie się odchudzać tylko zaakceptujcie siebie. Wszelkie specyfiki, wbrew temu co o nich sie mówi, powodują na dłuższą metę tylko problemy albo wogóle nie działają…A co do czucia się lepiej… solidny trening, nawet jak nie od razu przyniesie efekty, to dodatkowo poprawi wam humor- z resztą jak każdy wysiłek fizyczny- zmniejszy stres i napięcie nerwowe oraz przyniesie poczucie dumy z tego ze wreszcie robi się coż dla siebie i to na prawdę 🙂
Może jestem facetem który nie ma problemów z nadwagą, ale praca na miężniami też coż daje i też się do tego trzeba przyłożyć- bez specyfików i odżywek 🙂 nie wyglądam jakoż specjalnie ale chodzi tylko o to że czuje sie żwietnie bo sam nad sobą pracuję (hantle, biegi, ćwiczenia itp), niczego nie biorę (odżywek nie tykam, mety i sterydów innych też nie), ale efekty są 🙂 wczeżniej było dużo gorzej, a wrecz tragicznie 🙂 I się siebie nie wstydzę, a to tylko dzięki pracy nad sobą 🙂
9 lipca 2007 at 19:16Dziewczyny jeżli mogę dodać tu swoje 3 grosze to apeluję do Was!! nie pijcie tych śWIŃSTW!!! :}} to może zaszkodzić…
jeżli już tak bardzo chcecie schudnąć, albo sprawić, aby była szybka przemiana materii, to proponuję, abyżcie spróbowały cherbatkę rumiankową z cytryną!! nie dożć, że to jest nie szkodliwe to do tego pomaga ( mi przynajmiej tak, ważę 57 kilo i nie przytyłam ani o 1 gram!! ) :haha: warto spróbować, nie zaszkodzi a może pomoże!! 😉12 lipca 2007 at 06:43Moim zdaniem herbatki odchudzajace to tylko strata pieniedzy.Mam tu na mysli te wszystkie specyfiki typu Figura1.Figura2,Figura3!!!Gdzie pierwszy etap to spalanie,drugi to oczyszczanie a trzeci stabilizacja!Totalna bzdura!Juz po samych tytułach można kapnąć sie ze chodzi o wyludzenie kasy!Ale przyznam sie,ze sama sie na te nagłówki złapałam.Najlepiej jest pocierpiec troche i pic sama zielona i czerwona lisciasta herbatke(czerwona troche lepiej smakuje)tak przynajmniej ja uwazam…
12 lipca 2007 at 16:02@sylwunia 951 wrote:
Moim zdaniem herbatki odchudzajace to tylko strata pieniedzy.Mam tu na mysli te wszystkie specyfiki typu Figura1.Figura2,Figura3!!!Gdzie pierwszy etap to spalanie,drugi to oczyszczanie a trzeci stabilizacja!Totalna bzdura!Juz po samych tytułach można kapnąć sie ze chodzi o wyludzenie kasy!Ale przyznam sie,ze sama sie na te nagłówki złapałam.Najlepiej jest pocierpiec troche i pic sama zielona i czerwona lisciasta herbatke(czerwona troche lepiej smakuje)tak przynajmniej ja uwazam…
Sylwunia! 😀 masz żwiętą rację, co do tych herbatek FIGURA!! prawdziwe żwiństwo!!!
Moja kumpela też jedną z nich piła, a teraz narzeka na ostre bóle w okolicach nerek!!! 🙁13 września 2007 at 12:21Co do herbatek piłam i efektu niet przynajmniej u mnie 😉 ale jakoż przeżyję ten wydatek i moczopęd 😆 wiec ja nie polecam nikomu herbatek choć moze znajdą się osoby, które zrzuciły tu i tam po samych herbatkach „bez wyrzeczeń”
WarnGirl ja mam 176 cm wzrostu i ważę az 62 kg i naprawdę widać po mnie te kg 🙁 na bokach, brak wcięcia w tali, masywne uda i mój brzuszek 🙄 „jest nas dwóch ja i mój brzuch” :p wiec to nie do końca tak, ze jak ktoż ma idealne proporcje wagi do wzrostu to na bank ma idealną sylwetkę dlatego rozumiem osoby dążące do idealnej sylwetki.
- AutorOdp.