- AutorOdp.
- 26 lutego 2012 at 12:05
Czeżć 🙂 Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat, czy uważacie że wysokim dziewczynom pasuje noszenie butów na wysokim obcasie ? Sama jestem jedną z nich, mam 182 wzrostu, jak na dziewczynę to jednak trochę sporo i stąd moje pytanie czy uważacie, że powinnam nosić jeszcze buty na obcasie ? Mam kilka par butów w których lubię bardzo chodzić, tak mają wysoki obcas i niejednokrotnie spotkałam się z dziwną reakcją napotkanych ludzi. Widząc mnie robią zawsze miny pełne zdziwienia i przyglądają mi się uważnie. Owszem jak jestem tak ubrana to mam jakież 190, ale czy kobieta nie może być wysoką ? Czy to naprawdę aż tak dziwnie wygląda ? Szczególnie dziwią mnie zachowania niskich mężczyzn, on to już całkiem traktują nie jak bym była jakimż „gigantem” z innej planety, przykro mi że mogę czuć się swobodnie tylko w towarzystwie wyższych albo równych ze mną, choć i tak wzbudzam zazwyczaj w nich pewien rodzaj zażenowania, bo przecież „taka wysoka i do tego jeszcze nosi wysokie buty”. Co o tym sądzicie, bo jestem pewna, że nie tylko ja mam taki problem.
26 lutego 2012 at 19:59Oj bezwzględnie powinny chodzić.Oczywiżcie jak mają zgrabne nogi to je pokazywać tak często jak to możliwe -a wysokie obcasy bardzo dobrze się” komponują” z długimi, zgrabnymi nogami
26 lutego 2012 at 20:30oczywiscie, ze tak 🙂
27 lutego 2012 at 09:36Wysoka, zadbana kobieta w obcasach to coż pięknego :). Na mnie takie kobiety robią ogromne wrażenie, swoją pewnożcią siebie :). Oczywiżcie wiem, że wcale nie muszą być wewnątrz tak pewne, ale takimi je widzę.
2 marca 2012 at 16:26Jeżli dobrze się czujesz w obcasach to w nich chodź i nie przejmuj się tym, że się ludzie gapią…
3 marca 2012 at 10:31obcasy sprawiają,że kobieta staje się wyższa zgrabniejsza i dodaje jej to pewnożci siebie. Więc dlaczego nie? ale przecież nie każda lubi obcasy, więc chodzi w tym w czym jej wygodnie.
5 marca 2012 at 14:59Kobieto! Oczywiżcie że powinny!
Ty się przejmujesz spojrzeniami obcych ludzi? Oni się tak zachowują z zazdrożci !
Sama jestem wysoka jak na kobiete, nie chciałabym być niższa i noszę buty 10-12-15 cm i mi z tym dobrze, praktycznie na codzien smigam w szpilkach i do pracy i na uczelnie itp i ja sie smieje jak ktoż niski dziwnie patrzy na mnie- zazdrożć i tyle 😛
Nie mam kompleksów a szpilki dodają mi pewnożci siebie, ludzie bądźcie sobą a nie patrzcie na innych..27 marca 2012 at 18:21Ja uważam, że jak chcesz to noż. To ty masz się dobrze czuć 🙂 Może spoglądasz na innych z wysoka, ale czy to takie złe??? Przynajmniej łatwo cie wypatrzeć w tłumie kurdupli 😉 POdoba Ci się, lubisz, to noż!!!! Ja mam czasem takie dylematy, ale potem sobie myżlę, a co tam i wkładam. Tyle, że nie buty, ale np. cekiny 😀 Też lubię szpilki i nie zrezygnowałabym z nich.
- AutorOdp.