- AutorOdp.
- 15 kwietnia 2011 at 11:48
Trochę sie wzdrygam na myżl o tej diecie. Z dobrego serca radzę najpierw zrobić badania u lekarza. Ja bylam na Dunkanie, przy czym nie wiedzialam, że mam lekko chore nerki, bo nie było objawów. A Dunkan spotęgował chorobę – przy problemach z nerkami należy UNIKAĆ białka :/
20 kwietnia 2011 at 17:22Jak w każdej diecie oczywiżcie wskazany rozsądek. Dla mnie bardzo pasuje bo uwielbiam twaróg pod różnymi postaciami, a miałam przyjemnożć testować nową linię twarożków Hochland i jak dla mnie suuper. Jest pyszny, ma duże kawałki warzyw (papryki, rzodkiewki, ogórka albo szczypiorku), ale też jest w praktycznym opakowaniu że zabieram go do pracy a do tego pieczywo chrupkie i mam jedzonko gotowe.
20 kwietnia 2011 at 18:02a to jakas przerobka Dukana jest chyba?
20 kwietnia 2011 at 18:10[usunięto_link] wrote:
Jak w każdej diecie oczywiżcie wskazany rozsądek. Dla mnie bardzo pasuje bo uwielbiam twaróg pod różnymi postaciami, a miałam przyjemnożć testować nową linię twarożków Hochland i jak dla mnie suuper. Jest pyszny, ma duże kawałki warzyw (papryki, rzodkiewki, ogórka albo szczypiorku), ale też jest w praktycznym opakowaniu że zabieram go do pracy a do tego pieczywo chrupkie i mam jedzonko gotowe.
Przy chorych nerkach należy również unikać dużych ilożci węglowodanów/cukrów.
3 maja 2011 at 12:06[usunięto_link] wrote:
a to jakas przerobka Dukana jest chyba?
No powiedzmy że w pewnym sensie podpatrzenie pomysłu, bo jakoż tak bardzo restrykcyjnie jak w diecie Dukana bym nie mogła bo przede wszystkim w dietach trzeba uważać i stosować z rozsądkiem. Staram się własnie np zastępować chleb czy bułki pieczywem chrupkim razowym, jeżli wędlina to chuda lub drobiowa, no i włażnie twarożki w różnych kombinacjach i z różnymi dodatkami aby się nie znudziło 🙂
13 maja 2011 at 17:45Tak czy inaczej zdrowa dieta jest bardzo ważna dzięki niej dłużej zachowamy młody wygląd i będziemy się mogli cieszyć zdrowiem przez długie lata.
18 maja 2011 at 11:47fakt, i ja lubie twaróg, jeżeli chodzi o dietę to taka dla mnie jest po prostu najlepsza
11 lipca 2011 at 07:18Ten typ diety jest o wiele bezpieczniejszy od diety opartej na tłuszczach czy węglowadanach ale trzeba pamiętać o umiarze i nie piciu alkoholu xD.
14 lipca 2011 at 06:10świetny pomysł z tą dietą. Trzeba podkreżlić że w tym przypadku chodzi o jedzienie produktów białkowych. Nacisk na słowo jedzienie jest ważny ponieważ nikt nie ma zamiaru się głodzić. Dodatkowy ruch pomoże w razie odkładania się tkanki tłuszczowej.
24 lipca 2011 at 20:33Dieta ta nie tylko ociąża nerki, ale i wątrobę. Czy nie lepiej jeżć wszystko ale mniej i o stałych porach? A dodatkowo zadbac o ruch? Moja koleżanka w ten sposób schudła w przeciągu roku 30 kg i bez efektu jojo oraz chorób.
23 sierpnia 2011 at 11:17Ja stosowałam dietę dra Dukana kiedyż (czyli też nazywana proteinową) i ja osobiżcie dobrze się czułam i faktycznie schudłam i byłam zadowolona, choć czasem trochę ciężko na niej wytrzymać (i nie chodzi o to że jest się głodnym). Ale słyszałam o osobach, które kiepsko się po niej czuły albo miały jakież problemy, więc pewnie wszystko zależy od danego organizmu.
18 października 2011 at 21:58Uważajcie też na połączenie pomidora z białym serem. Dziż ku mojeju zdziwieniu przeczytałam, że jeżli je się tak dożć często to wpływa to niekorzytnie na nasze stawy i przyczynia się do ich choroby.
15 listopada 2011 at 19:10A czy któraż oglądała może wykład tego kolesia z USA który mówi o zdrowym odżywianiu, dietach itp.?
- AutorOdp.