- AutorOdp.
- 1 lipca 2010 at 11:16
Pierwsza bariera – ” przecież mnie nie stać”…nic bardziej mylnego. Prawda jest taka, że czasami wolimy przepłacić kupując zwykły czajnik elektryczny niż ozdobić sobie mieszkanie czymż konkretnym, co nada charakter. Nie lepiej sprawić sobie pamiątkę, która przetrwa wieki? Powiedzmy takie [usunięto_link] – niezniszczalne i ponad czasowe. Warto się zastanowić moje Drogie 😉
6 lipca 2010 at 12:47Obrazy to niezła inwestycja… tylko długoterminowa
9 lipca 2010 at 09:49@izaczek wrote:
aniołek zauwazylam ze robisz reklame Mai Wolf 🙂 ja chyba wole poprosic znajomego zeby mi namalował chałturkę za 30zl – wiesz jakis widoczek czy cos niz przeplacac 😛
Wiesz, to już kwestia smaku ;] Hałturka… hm pewnie i potrafi cieszyć, ale na jak długo? 😉 Czy przeprowadzając się z jednego miejsca na drugie,zmieniając mieszkania – będziesz chciała ją ze sobą zabierać? Czy w pewnym momencie stwierdzisz „nie no, nie pasuje w ogole” – i wyląduje ona w koszu razem z tymi 30zł 😉 W obrazy warto inwestować, ale tylko wtedy – gdy robi się to z głową:) Tu już nie ma miejsca na hałturę. Dobry obraz to taki, który przetrwa w Twoim domu lata, ciągle będzie cieszył oczy Twoje, Twoich dzieci itd;) Takie jest moje zdanie.
9 lipca 2010 at 09:55[usunięto_link] wrote:
Ale te obrazy są takie żrednie… Często można naprawdę ciekawe obrazy kupić u studentów ASP! Warto inwestować w oryginalnożć;)
Nikt nie przeczy, że studenci ASP mają talent;] Choć współpracując z nimi bliżej, można się zawieżć. Często ich talent jest „wybiurczy”. Jedna praca w porządku… druga hm szkoda gadać. Dlatego ktoż z dożwiadczeniem i latami ciężkiej pracy za sobą bywa na wagę złota ;]
[usunięto_link]27 sierpnia 2010 at 12:30Ja uwielbiam obrazy i plakaty i duże fotografie na żcianach i nie boję się inwestować kasy w coż takiego. Tego rodzaju dekoracje sprawiają, że mieszkanie, czy dom wyróżnia się pod względem stylu na tle innych. A przecież lepiej mieć niebanalne wnętrze, niż takie, które wygląda jak z katalogu.
12 października 2010 at 14:48Nie kupuję obrazów, głównie dlatego, że większożć mi po prostu podpada pod kicz. Wolę fotografie, czy nawet reprodukcje, niż namalowany przez współczesnego artystę obraz.
- AutorOdp.