- AutorOdp.
- 16 wrze艣nia 2007 at 13:31
Mam problem bo od jakiegos czasu bardzo boli mnie lewa strona chyba to jajniki niewiem.Znajduje sie kolo biodeer po lewej stronie kolo miejsca intymnego.Niemam jeszcze okresu.Mam 13 lat i mam wszytskie bbjawy dojrzewania.Ale dlaczego mnie bola jajniki od jakiegos czasu?! Przemarzlam czy co?! piszcie 馃檨
16 wrze艣nia 2007 at 15:31Mo偶e nied艂ugo dostaniesz sw贸j pierwszy okres. Mnie tamte rejony zazwyczaj bol膮 przed okresem, za pierwszym razem r贸wnie偶.
16 wrze艣nia 2007 at 16:11Myslisz,ze mam nosic przy sobie podpaski nawet do szkoly?
17 wrze艣nia 2007 at 08:17Tak no偶 przy sobie, nie wstyd藕 si臋 tego, to normalna sprawa.
Wiem, 偶e to na pocz膮tku do偶膰 trudne, ale nie martw si臋;).Najlepiej j膮 mie膰, ni偶 (je偶eli si臋 wstydzisz) poprosi膰 kole偶ank臋 o nia.
Pozdrawiam 馃檪
17 wrze艣nia 2007 at 09:10Jak mia艂am nieregularny okres to zawsze mia艂am podpask臋, a p贸xniej u偶ywa艂am tampony, wi臋c je nosz臋 i nosi艂am przy sobie. Zawsze lepiej by膰 przygotowan膮 na wszystko.
17 wrze艣nia 2007 at 09:49Ja w okresie dojrzewania te偶 mia艂am takie b贸le, dopiero pozniej ale wlasnie gdzies w wieku 13 lat dostalam swoj 1 okres.
17 wrze艣nia 2007 at 14:17Dzi臋kuje za odpowiedzi. 馃檪 B臋d臋 nosi艂a przy sobie podpaski 馃檪 Dzisiaj jak na razie nie boli mnie nic. 馃檪 To dobrze,bo ju偶 bardzo d艂ugo mnie bola艂o.Moze mnie zacz膮膰 bolec w ka偶dej chwili.Wczoraj to calutki dzie艅 sie m臋czy艂am. 馃檪 A okresu jak nie ma tak nie ma 馃槢 He,he dla mnie lepiej.Cho膰 z jednej strony fajnie mie膰,bo wiesz,ze wszystko z toba okey 馃檪 No,ale wszystko w swoim czasie 馃檪 Prawda? 馃檪 Nom i mam jeszcze pytanko nie m贸wi臋,ze ostatnie no,ale przejd臋 do rzeczy…Jakie podpaski dla was s膮 najlepsze?Bardzo mnie ciekawi….:) Czekam na odpowiedzi.Pa,pa :* Pozdrawiam Wszystkie kobietki i kobiety :* Buziaczki 馃檪 馃槈
17 wrze艣nia 2007 at 14:33always ultra innym poprostu nie ufam
17 wrze艣nia 2007 at 15:03ja podobnie jak olka tylko always 馃榾 i mnie do dzis w trakcie okresu bol膮 jajniki wi臋c pewnie to ma co偶 wsp贸lnego z okresem jak wcze偶niej ju偶 dziewczyny pisa艂y 馃檪
17 wrze艣nia 2007 at 15:13Ja u偶ywam bella perfecta
17 wrze艣nia 2007 at 15:22Always i Bella…te cieniutkie no i najlepiej z siateczk膮..
No ale od jakiegos czasu w zasadzie u偶ywam wy艂膮cznie tampony…17 wrze艣nia 2007 at 16:21Najlepsze sa always, choc ja uzywam tylko tamponow od jakiegos czasu 馃槢
Moim zdaniem powinnas codziennie nosic wkladki higieniczne, bo nie wiadomo kiedy dostaniesz okres. Najlepsze sa pachnace np. deskreet. Bedziesz zawsze bezpieczna 馃槈17 wrze艣nia 2007 at 17:06POST ZOSTA艁 SKASOWANY!
17 wrze艣nia 2007 at 17:12Je偶li b臋dziesz mia艂a wk艂adk臋 to nie powinno Ci przebic. W szkole poprostu odwiedzaj cz臋sto toalet臋. Tak dla pewno偶ci. Nie b贸j si臋, to nie b臋dzie 偶aden krwotok. Nie zaleje Ci od razu ca艂ych spodni 馃榾 no偶 nadal dla pewno偶ci te wk艂adki. Wszystko b臋dzie ok 馃檪
17 wrze艣nia 2007 at 17:25Pierwsze okresy sa bardzo skape, para kropelek.Takze na pewno sie skapniesz ze dostalas 馃槈 I nie przecieknia ci wkladka.
- AutorOdp.