- AutorOdp.
- 29 lipca 2010 at 09:25
Jesteż już dorosła i musisz dążyć do usamodzielnienia
EDIT:kowal2
29 lipca 2010 at 15:19do usamodzielnienia powinni nas prowadzic rodzice. niestety nie wszyscy potrafia. nie chodzi tylko o kase.
wiec na taki kosmetyk czy ciuch w tym wieku powinnas umiec sama zarobic
co masz zrobić? hmmm… ciezko cokolwiek powiedziec bo nie zma twojego zycia na tyle, ale poki co przeprowadzka nie wchodzi w gre chyba ze masz stalego partnera. lecz po pierwsze musisz miec prace.
jesli dasz rade wytrzymac w domu to proponuje poszukac zajecia ktore pozwoli ci zarobic na swoje potrzeby
29 lipca 2010 at 18:46Mnie też rodzice nigdy nie dawali pieniedzy, chyba ze poprosilam o jakies drobne na cos, na swoje potrzeby postanowilam zarabiac w wieku 16 lat, i tez sie uczylam, ale zaczyna sie nawet od zwyklych ulotek, teraz studiuje, i pracuje jako opiekunka do dziecka, wczesniej stalam na promocjach 🙂 niezle na tym mozna wyjsc i starcza na wiecej niz kosmetyk, Dasz rade 🙂
23 sierpnia 2010 at 07:22Przykro mi bardzo, że w Twoim domu panuje taka atmosfera.
Jednak, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Uwierz mi, że w przyszłym życiu takie dożwiadczenie jest bezcenne.
Póki co myżlę, że najlepszym wyjżciem będzie to, abyż poszła do pracy. Skoro masz dach nad głową, to może uda Ci się trochę zaoszczędzić i „wylecieć z gniazda”.
Pozdrawiam23 sierpnia 2010 at 09:57Wiesz mi tez rodzice nie dawali pieniędzy. Studiowałam dziennie,ale nie było mnie stać na akademik, więc dojeżdżałam na studia co dzień razem 4h. Miałam pieniądze na ciuchy, kosmetyki i bilety miesięczne, bo dostawałam stypendium i dorabiałam korepetycjami. Myżlę, że ty też powinnaż znaleźć sobie jakież dodatkowe zajęcie, które przyniesie ci korzyżci finansowe.
A sytuacja w domu… Rozumiem Cię lepiej, niż myżlisz. Sama nie mam za wesoło. - AutorOdp.