Dlaczego nie npr???

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 33 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    r0se
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Laski, większożć z Was na pewno stosuje żrodki antykoncepcyjne typu plastry, tabletki hormonalne, prezerwatywy, globulki, pierżcienie dopochwowe itp. itd. A dlaczego nie naturalne żrodki ❓ 🙂

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

dlatego, ze chce sie kochac wtedy, kiedy mam ochote, a nie wtedy, gdy nie mam dni plodnych.

dlatego, ze nie chce mi sie bawic w sluzy, temperatury i inne pierdoly.

i wreszczie: jak sama nazwa wskazuje naturalne planowanie rodziny sluzy planowaniu rodziny. moja rodzina na kilka najblizszych lat ma pozostac dwuosobowa. nie planujemy jej rozwoju, wiec jest to metoda nie dla nas.

mar6
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 20
    • Bywalec

my uzywamy npr i nie jest ani jakies straszne ani jakies bardzo uciążliwe i póki co działa. Nawet fajne to jest bo potrafić zrezygnowac z czegoż wspólnie i z niecierpliwożcią czekać na odpowiedni moment jest podniecające;) I wtedy wiem że mój mąż szanuje moją kobiecożć, to jaka jestem i mam cykl i jestem z tego dumna ze jestem jaka jestem i nie musze oszukiwac swojego organizmu;) polcam!

r0se
    Członek
    • Bywalec

A dlaczego nie w dni płodne prezerwatywa, a w resztę poszaleć normalnie??? Bez antykoncepcji, bez ingerencji w organizm?

r0se
    Członek
    • Bywalec

Mar6 a dlaczego włażnie wybrałaż npr?

parvati
    Członek
    • Guru

@r0se wrote:

A dlaczego nie w dni płodne prezerwatywa, a w resztę poszaleć normalnie??? Bez antykoncepcji, bez ingerencji w organizm?

a prezerwatywa to nie jest antykoncepcja? 😆

jestem zadowolona ze swojej metody antykoncepcyjnej. nie mam zamiaru rezygnowac z wygody, ktora mi daje, na rzecz zabawy w npr.

powtarzam: nie planuje powiekszenia rodziny. kiedy zaczne planowac, to moze wtedy zabawie w npr jesli sam spontan nie wystarczy.

w chwili obecnej npr jest nie dla mnie.

r0se
    Członek
    • Bywalec

Parvati nie mam zamiaru Cię do tej metody przekonywać. 🙂 Po prostu jestem ciekawa dlaczego większożć idzie na łatwiznę a inne uporczywie bronią npr i twierdzą, że to włażnie najlepsza metoda. Szczerze powiedziawszy to sama nie wiem co najlepsze i nie stoję po żadnej ze stron.

parvati
    Członek
    • Guru

@r0se wrote:

Parvati nie mam zamiaru Cię do tej metody przekonywać. 🙂 Po prostu jestem ciekawa dlaczego większożć idzie na łatwiznę a inne uporczywie bronią npr i twierdzą, że to włażnie najlepsza metoda. Szczerze powiedziawszy to sama nie wiem co najlepsze i nie stoję po żadnej ze stron.

dla mnie osobiscie w przypadku metody antykoncepcyjnej wazna jest owa latwizna.

duzo podrozuje, czesto zmieniam klimat…w chwili obecniej bardzo ciezko byloby mi rzucic dalsza edukacje i plany zawodowe, ktore sa nie do pogodzenia z ciaza. w zwiazku z tym: nie chce mi sie zabawiac ze sluzem i temperatura, ani ryzykowac, ze cos pojdzie nie tak np z uwagi na przesuniecie owulacji w wyniku zmiany klimatu.

jestem co prawda tak ustawiona zyciowo i finansowo, ze dziecko nie byloby zadna tragedia…ale wiem, ze gdybym zaszla teraz w ciaze, juz nie udaloby sie wrocic do tego, co zaczelam robic. w zwiazku z tym: npr jest nie dla mnie. wole skutecznosc i latwizne.

r0se
    Członek
    • Bywalec

Heh, podoba mi się twoje przekonanie. Ja nie jestem przekonana ani do npr, ani antykoncepcji. I w tym tkwi problem. 😕

parvati
    Członek
    • Guru

@r0se wrote:

Heh, podoba mi się twoje przekonanie. Ja nie jestem przekonana ani do npr, ani antykoncepcji. I w tym tkwi problem. 😕

troche mnie smieszy to, co piszesz…swiadczy o sporej niedojrzalosci.

najlepiej w takiej sytuacji nie brac sie za seks, bo to jednak zabawa dla doroslych.

r0se
    Członek
    • Bywalec

Głównie chodzi tu o dylemat moralny. A raczej religijny.

parvati
    Członek
    • Guru

@r0se wrote:

Głównie chodzi tu o dylemat moralny. A raczej religijny.

masz meza?

r0se
    Członek
    • Bywalec

Tak.

Czersi
    Członek
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Masz męża?O to ciekawe,bo pisałaż w innym wątku,że pierwszy raz masz jeszcze przed sobą.Co mąż na to?Jest impotentem?

parvati
    Członek
    • Guru

ale to wczoraj napisala, moze w nocy cos sie zmienilo 😆

rozwala mnie to forum:)

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 33 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę