- AutorOdp.
- 7 września 2011 at 21:52
Jak myżlicie na jakie strony wchodzą? Bardzo mnie to ciekawi . Oprócz tych randkowych to jestem ciekawa co oni tu robią. Jak wiecie to wpisujcie. Moja mama np ostatnio zaczytuje się na stronie kulturaviva.pl Przesyła mi co chwila linki żebym sobie poczytała. Bo jak idę na kawkę do mamy to muszę wiedzieć co i jak bo mnie sprawdza czy czytam heheh.
8 września 2011 at 22:41[usunięto_link] wrote:
Jak myżlicie na jakie strony wchodzą? Bardzo mnie to ciekawi . Oprócz tych randkowych to jestem ciekawa co oni tu robią. Jak wiecie to wpisujcie. Moja mama np ostatnio zaczytuje się na stronie kulturaviva.pl Przesyła mi co chwila linki żebym sobie poczytała. Bo jak idę na kawkę do mamy to muszę wiedzieć co i jak bo mnie sprawdza czy czytam heheh.
margo75, najmłodsza to Ty nie jesteż – nażmiewasz się? czy starasz się podbić emerytów? 👿
ja tam mam fajną przyjaciółkę grubo po 80-ce i… ma cudowne podejżcie do życia 😀
sam jej podsyłam 'strony’ i muzę zresztą… a młodzież ją kocha, bo jest super-babka :-a jak będziecie mieli 86, to co wtedy powiecie 😈 ?
ps. w ogóle to ta staruszka cudownie się użmiecha i ma tyle czułożci…
uwzględniając jej artretyzm oczywiżcie…10 września 2011 at 12:13Ostatnio gdzież przeczytałam ciekawe zdanie, że młodożć trwa tak długo na ile się czujemy. A wracając do emerytów, moim zdaniem bardzo dobrze sobie niektórzy z nich radzą w sieci. Pamiętam, że chyba jeszcze w tym roku głosowałam na projekt społeczny, którego celem było zapoznanie się włażnie emerytów z internetem. Co innego, że portali tematycznie nakierowanych na tę grupę wiekową nie jest za wiele.
28 września 2011 at 22:01na tej kulturaviva.pl są teraz audiobooki do posłuchania , więc chyba sama się zakoleguję z tą stroną i niekoniecznie muszę być emerytką 🙂
28 września 2011 at 22:36no cóż – wg mnie emeryci w sieci mogą się poddać tylko łaskawej eutanazji… z łaski PO 🙂
PiS-u nie idealizuję, mam sporo przeciw 👿 jednak mimo wszystko dałbym mu szansę 😛
30 września 2011 at 13:47no nie wiem sama jaki odsetek emerytów korzysta z internetu 🙂 Ci tacy „żwieży” pewnie tak, bo funkcjonowali jeszcze na wysokich obrotach w dobie internetu, ale tacy koło 80 to kapcie, gazetka, czy telewizor 🙂 mój tata ma 65 lat i internet go nie kręci, ale ostatnio rozwiązywał sobie krzyżówkę na tej stronie kulturaviva i nawet mu się podobało.
2 października 2011 at 02:32[usunięto_link] wrote:
no nie wiem sama jaki odsetek emerytów korzysta z internetu 🙂
myżlę, że naprawdę nie wiesz 😀 Ewelka 😉
[quote=”Ewelka22″}Ci tacy „żwieży” pewnie tak, bo funkcjonowali jeszcze na wysokich obrotach w dobie internetu[/quote]
niby domyżlam się, ale mogę poprosić o sprecyzowanie? co masz na myżli. Droga Koleżankooo… ?[usunięto_link] wrote:
ale tacy koło 80 to kapcie, gazetka, czy telewizor 🙂
pieeeeprzysz! 👿 moja cioteczna babka umarła w 105 roku życia i opowiadała całkiem mądrze o fajnych ludzkich rzeczach… i dawano jej parę kropli alkoholu… gniewała się, gdy były oszukana! 👿
[usunięto_link] wrote:
mój tata ma 65 lat i internet go nie kręci, ale ostatnio rozwiązywał sobie krzyżówkę na tej stronie kulturaviva i nawet mu się podobało.
Ewi, no to zachęć swojego Tatę do neta… może coż z niego wyciżniesz hahaha
skoro rozwiązuje krzyżówki 😉
7 października 2011 at 21:01hehe, widzę że moja wypowiedź rozłożona na czężci 🙂 napisałam tak bo nie znam emeryta po 80 super internauty 🙂 chodziło mi tylko o to że gdy dzisiejsi 80-latkowie byli w kwiecie życia nie mieli neta, dlatego go nie ogarniają, i tyle, nic złego nie miałam na myżli
ale ok, niech każdy korzysta z kulturaviva.pl ;020 października 2011 at 04:49[usunięto_link] wrote:
hehe, widzę że moja wypowiedź rozłożona na czężci 🙂
hej, Młoda 😀
[usunięto_link] wrote:
napisałam tak bo nie znam emeryta po 80 super internauty 🙂
a ja jak widzisz – znam 👿
[usunięto_link] wrote:
[chodziło mi tylko o to że gdy dzisiejsi 80-latkowie byli w kwiecie życia nie mieli neta, dlatego go nie ogarniają, i tyle, nic złego nie miałam na myżli
no dobra, Słodziutka, już dobrze 😆 nawet jesteż sympatyczna 😉
[usunięto_link] wrote:
ale ok, niech każdy korzysta z kulturaviva.pl ;0
skorzystam
a pójdziesz ze mną na kaFFFkę? 🙄 Ewi? 😛
31 października 2011 at 10:59Jak jeszcze NK było na topie to widziałem kilku seniorów na serwisie, pewnie wnuczki założyły im profile.
Ciotka która ma 64 lata napisała do mnie na NK z USA.
Po za tym Seniorzy mają gdzież internet, wolą spacery i pogaduszki ze swoim pupilem. Powtarzają stare prawdy życiowe nie zwracając uwagi na to co ma do powiedzenia wujek GOOGLE.13 grudnia 2011 at 09:00Witajcie jak widzicie nie tylko seniorzy przed telewizorem w kapciach siedzą ale zaczynają uczestniczyć w zajęciach na Uniwersytecie Trzeciego Wieku. Jest super mogą rozwijać swoje pasje dokształcać się w wielu ciekawych kierunkach. Dzięki takim instytucją aktywnie spędzają czas emerytalny-bo to pełni witalnożci ludzie tacy jak my 😀 I dzięki tym co ułatwili tworzenie takich UTW postępujemy krok do przodu… 😉
5 stycznia 2012 at 18:18Moja teżciową jest na emeryturze i interesują ja wszystkie stronki z kulinariami i przepisami na potrawy i różne dania 🙂
z kolei teżć jest inny-nie używa komputera, znacznie bardziej interesuje go telewizor.17 stycznia 2012 at 14:13Cóż każdy ma prawo używać nowinek -seniorzy nie są osamotnieni i nie zostają w tyle od młodych którzy nowinki techniczne mają w małym paluszku.Możemy się tylko cieszyć że nasze babcie nauczyły się serfować po internecie ,wynajdywać różne ciekawostki 😀 Są specjalne portale dla seniorów gdzie wypowiadają się, wymieniają przepisami ale też nawiązują przyjaźnie.Czasem mam wrażenie że mają więcej do powiedzenia niż młodzi i są to konkretne wypowiedzi,dotyczące życia codziennego.Jednak tworzenie Uniwersytetów Trzeciego Wieku w miastach lokalnych jak najbardziej ma sens.Jest to z korzyżcią dla ogółu 😆
23 lutego 2012 at 10:39Rzeczywiżcie najgorzej jest chyba po 80 bo przecież nie mieli się skąd nauczyć o co chodzi z komputerem. A młodzi nie potrafią nauczyć, zachęcić i jeszcze się wyżmiewają
- AutorOdp.