faceci a sterydy!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 32 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Lady_Kala
    Członek
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

„Sterydy lub nawet odżywki”… ?! 😯 To odżywki sa gorsze wg Ciebie?! świadczy to tylko o tym,że nie masz o tym zielonego pojecia! Streydy są złe ok-był już zresztą temat o sterydach-wyszukiwarka tematów i jazda! A jak chodzić z takim co bierze odżywki?! Normalnie! Tak jak z każdym innym-to że 2 razy dziennie weźmie kreatynę (do rozrobienia z wodą lub w tabletkach),uzupełni białko odżywką proteinową czy co tam jeszcze weźmie (carbo,glutamina,bcaa itd…) nie żwiadczy o tym,że trzeba z nim jakoż inaczej chodzić! Ja biorę odżywki (antykatabolicznie aminokwasy BCAA i białko),mój facet bierze i jakoż żyjemy!
    Odżywki sprzedawane są legalnie,jak ktos trenuje wyczynowo musi je stosowac bo zwykłe wartożci odżywcze z pokarmu nie wystarczą do pokrycia zapotrzebowania trenujacego oganizmu! Białka z jedzenia nie jesteż w stanie dostarczyć tyle ile potrzeba (chyba z ebędzies zjadać wiadro kurczaka np) więc uzupełniasz odżywkami! Odżywki nie są wcale złe-warto poczytać,dowidziec się o nich jak działają itd…
    Jak byż chciała to dowiedz się co bierze,jak się to nazywa itd to Ci o tym wszytsko napisze!

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Tematów: 11
    • Odp.: 1451
    • Maniak

Czemu po każdym zdaniu dajesz wykrzyknik! ?

NiEtYkAlNa
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

no wlasnie, czytalam ta wypowiedz ze strachem w oczch przez te wykrzykniki.. 😆 😆

Co do faceta, odzywek i sterydow, to moj byly bral jakies mieszanki odzywcze, jadl niedobre batony skladajace sie z czegostam i czegostam 🙂
    i lykal albo rozrabial jakies wielkie brazowe tablety (jakie, to pewnie LadyKala bedzie wiedziala 😀 )
    i jakos ze soba bylismy, normalnie, nie inaczej 😆 😆

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Przepraszam,nie chciałam Was przestraszyć tymi wykrzyknikami 😳

Jakoż tak się głupio przyzwyczaiłam i nadużywam,tak samo jak wielokropka zresztą!

A wracając do tematu to nic się w sumie nie zmienia między ludźmi,gdy jeden z nich trenuje! Żyjesz z nim tak samo jak z kazdym innym,on poprostu ma swoje rytuały-o okreslonych porach przyjmuje okreżlone suplementy i tyle!
    Nie można krzyczeć,obrażać się nawet nie znając tematu. Ja kiedyż (dawno dawno temu…) poszłam nawet o krok dalej-zaczęłam się tym żywo interesować i…wciagnęłam się na dobre! Teraz sama ćwiczę,trenuję,mam z tym związane plany i marzenia,biore suplementy…

A wielkie brązowe tablety to pewnie jakież Amino albo Animal Pak (tylko tych jest az 11 na jeden strzał)
    😀

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Maniak

Ja tam sterydów bym się bał, bo mogą powodować łysienie (podobno mężczyźni łysienia się bardziej boja niż impotencji – w tym ja), a przede wszystkim powodują różne uboczne skutki niebezpieczne dla zdrowia. Co do odżywek – nie są tanie i szkoda mi by było teraz na nie pieniędzy. Sam mam hobby, na które muszę niestety trochę kasy pożwięcać, ale gdyby siłownia była moją główną pasją, to pewnie bym odżywki kupował.

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Ojjj kosztują odżywki-to prawda! Im lepsze firma,z lepszym zapleczem naukowym tym droższe odżywki! Ale masz pewnożc że nie zniszczysz sobie tym zdrowia tak jak sterydami…
    My z moim Ukochanym (wspólne mieszkanie,wspólny budżet…) wydajemy miesięcznie majątek na to: bo i karnet na siłownię kosztuje i odżywki też! Najdroższe zdecydowanie jest białko:( Masakra a dużo tego schodzi! Ja np na same aminokwasy wydaję około 120zł na miesiąc (a sa jeszcze lepsze i droższe)
    Teraz potzrebuję kupić sobie specjalistyczny preparat na stawy Animal Flex a to wydatek rzędu 140zł 😕

Ale za to nie wydajemy nic na alkohol a niektórzy przepijają miesięcznie fortuny!

miszczu
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

no mi w dlugi weekend poszlo duzo wiecej na zabawe niz tobie na te odzywki w miecha wiec jest luz 😀

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Maniak

Lady, no ale fajnie, że macie taką pasję i to dla was tak ważne 🙂
    Fakt, że przepić można sporo kasy nawet w ciągu jednej imprezy 😆

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

@miszczu wrote:

no mi w dlugi weekend poszlo duzo wiecej na zabawe niz tobie na te odzywki w miecha wiec jest luz 😀

Taa… Tylko,że ja liczyłam same swoje… a Jego jest jeszcze więcej! Plus wspólne białko-najdroższa zabawka i szybko ise kończy!

Zresztą…dłygi weekend jest raz w roku-my to mamy co miesiąc!

Zasadniczy-pewnie,że fajnie mies wspólną pasję! Niesamowicie łączy ludzi-jeszcze bardziej!

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Maniak

Mam nadzieję, że osiągniecie coż większego w tych sportach (kulturystyce i fitness sylwetkowym) 😉

aneczka76
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

No tak, wspólna pasja i wzajemne wspieranie się to coż bardzo ważnego w życiu.
    A z tymi odżywkami to chyba też trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć…

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Maniak

aneczka76, w nadmiarze wszystko szkodzi 😉

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Trzeba wiedzieć co i jak brać i z czym można łączyć! Tzn odżywki białkowe,gainery,węglowodany carbo instant,komplexy witaminowo-mineralne dla sportowców (za wyjątkiem tych które pokrywaja ponad 1000% dzienniego zapotrzebownaia na dany składnik-te stosuje się przez miesiąc i przerwa,żeby nie doprowadzic do hiperwitaminozy!) i aminokwasy można a nawet powinno się brać cały czas żeby przeciwdziałać katabolizmowi miężniowemu,zeby dostarczaż białko z którego tworzą się nowe włókna mięsniowe i żeby utrzymywać powysiłkowę nadkompensacje glikogenu miężniowego! Z innnych odżywek robi się cykle: czyli przykładowo jestem na rzeźbie-biorę HMB-około 4 tygodni i koniec! Robię cykl z kreatyny-tak samo!
    Nie można brać zbt dużo naraz!
    Umiar powinien zostać zachowany-ta zasada tyczy się wszystkiego!

A jak ktoż boi się,że jego facet może brac sterydy to przede wszystkim warto pożwięcić czas na szczera rozmowę z nim no i warto wiedzieć jak rozpoznać że ktoż bierze sterydy,znać objawy ich działania itd…

Zasadniczy-dzięki wielkie! Tez mam nadzieję,że juz niedługo jakież osiągnięcia sie pojawią!

miszczu
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

ja sie bardzo na tym nie znam ale…

wydaje mi sie
    moze to nie jest szkodliwe ale umowmy sie, odzywki to zwiazki wytworzone sztucznie, moze i bardzo szkodliwe nie sa ale na pewno nie sa tez zdrowe ;p

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Maniak

Miszczu, to samo można powiedzieć o wszelkich witaminach itp.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 32 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę