Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 16 do 30 (z 32 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Lady_Kala
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

O witaminach-no ba zasadniczy-tak mo偶na teraz powiedzie膰 o wszystkim prawie!
    呕ywno偶膰 jest coraz barzdiej wysokoprzetwarzana,dodaj膮 coraz wi臋cej konserwant贸w,sztucznych barwnik贸w i aromat贸w! Napoje s膮 tak samo konserwowanes艂odzone aspartamem a to najwi臋ksze g***** jakie mo偶e by膰! Nawet owoce i warzywa nie s膮 ju偶 takie zdrowe jak kiedy偶-s膮 opryskiwane,cz臋sto zawieraja zwi膮zki 偶elaza,s膮 „wzmacniane”-poprawiaj膮 ich kolor,kszta艂t-zobaczcie,偶e jab艂ka z supermarket贸w maja taki sam kszta艂t,idealny kolor i jeszcze wypucowane na b艂ysk-偶e mozna si臋 w nich przejrze膰! Cz臋sto tez sa modyfikowane genetycznie!

A zdrowa,ekologiczna 偶ywno偶膰-droga,trudno dost臋pna! (M贸wi臋 o tej prawdiwej i faktycznie ekologicznej a nie o takim picu co na ulotce pisze,ze wielce ekologiczne!)

Wszystko dzisiaj szkodzi w jakim偶 stopniu-nie dajmy si臋 zwariowa膰!

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Temat贸w: 11
    • Odp.: 1451
    • Maniak

Pomimo tych wykrzyknik贸w! 馃槅 lubi臋 Ci臋 czyta膰, bo m膮drze piszesz i do tego w sympatyczny i interesuj膮cy spos贸b 馃槈

hard-man
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

Lady_Kala, a co w艂a偶ciwie ma spo偶ywa膰 taki zawieruszony 'man’, jak ja na przyk艂ad – jakie to witaminy, od偶ywki, b膮d藕 wspomagaj膮ce warto偶ci, znaczy suplement, czy tak to si臋 nazywa? 馃槈

Mo偶esz mnie po ludzku o偶wieci膰 – bez tych ideowych, prawie religijnych zakl臋膰?

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Maniak

hard-man, a 膰wiczysz na si艂owni? Takie suplementy i od偶ywki s膮 dla ludzi 膰widcz膮cych

Lady_Kala
    Cz艂onek
    • Maniak

Te wykrzykniki to niecelowo-nie wiem,jako偶 tak si臋 g艂upio przyzwyczai艂am i tak jest! Tak,偶e prosz臋 nie bra膰 tych wykrzyknik贸w az tak bardzo od siebie 馃榾 Nie s膮 wstawiane wsz臋dzie ze z艂ej woli tylko taki m贸j g艂upi nawyk…
    (OOO,i znowu wykrzykniki.)

Hardziu-jak nie 膰wiczysz to z suplement贸w sportowych nie mog臋 Ci nic poeci膰 bo po co?! Zapotrzebowanie na sk艂adniki od偶ywcze,witaminy,mienera艂y u osoby sp臋dzaj膮cej czas biernie czy nawet 膰wicz膮cej sporadycznie rekreacyjnie jest zupe艂nie inne ni偶 dl aosoby 膰wicz膮cej wyczynowo!
    Warto zadba膰 o to,偶eby spo偶ywac zdrowe t艂uszcze NNKT a ograniczyc te z艂e,jak kto偶 ma problemy z waga to obci膮膰 w臋glowodany w diecie a jak ju偶 to te proste (cukry!) zastapi膰 w臋glami z艂o偶onymi,bo to one sa 藕r贸d艂em wykorzystywanej energii a nie odk艂adaj膮 si臋 w postaci tkanki t艂uszczowej! Poleci艂abym Ci napewno pouzupe艂niac witaminy i minera艂y w diecie-du偶贸 ludzi ma ich po prostu ogromne niedobory i stad bior膮 si臋 np skurcze mi臋sniowe (niedobory magnezu i potasu) i inne na poz贸r zwyczajne i niegro藕ne dolegliwo偶ci! Mo偶esz kupi膰 gotowy preparat witaminowy w aptece i suplementowa膰 w ten spos贸b swoj膮 diet臋,lepsze by艂oby cos musujacego od rozpuszczania w wodzie-bo szybciej,lepiej si臋 wch艂ania i nie obci膮偶a 偶o艂膮dka jak tabletki,a najlepiej to by艂oby w og贸le je偶膰 du偶贸 owoc贸w i warzyw-tam sa najlepsze witaminy! I jakie zdrowe,w 100%naturalne a nie syntetyki z apteki!

Je jestem zdania,偶e co si臋 da trzeba dostarcza膰 naturalnie,z po偶ywienia i dopiero gdy zapotzrebowanie jest bardzo du偶e uzupe艂niac suplementami! Ja np stram si臋 jak najwi臋cej bia艂ka przyjmowa膰 z jedzenia-i tak potem przyjmuje tylko jedn膮 miarke od偶ywki bia艂kowej (30g do rozpuszczenia z woda lub mlekiem)-tylko 偶eby uzupe艂nic bia艂ko 偶eby bo by艂o tyl eile ma by膰!

Ale jakby kto偶 chci膮艂 zacz膮膰 膰wiczy膰 to ju偶 mog臋 poradzi膰 konkretn膮 sportow膮 suplementacj臋,rozpisk臋 diety,trening!

Lady_Kala
    Cz艂onek
    • Maniak

Wklei艂o mi si臋 dwa razy 馃檮

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Maniak

Wys艂a艂em Ci priv. 馃槈
    P.S. A masz mo偶e wiedz臋 jakie witaminy itp. pomagaj膮 zapobiec 艂ysieniu (poza lekami typu loxon, nanogen, finasteryd – bo to drogie i maj膮ce uboczne skutki chemikalia)? Bo boj臋 si臋 panicznie, staram si臋 je偶膰 zdrowo, prowadzi膰 aktywny tryb 偶ycia, robi臋 sobie masa偶e g艂owy… Pozdrawiam 馃槈

Lady_Kala
    Cz艂onek
    • Maniak

Nie wiem do ko艅ca jak to jest z facetami bo w tym przypadku 艂ysienie cz臋sto zwi膮zane jest z poziomem hormon贸w lub warunkowane jets poprostu genetycznie! Najpro偶ciej b臋dzie jak przejdziesz sie do dermatologa-wy偶le Ci臋 na badanie mieszka w艂osowego i okre偶li jaka jest przyczyna 艂ysienia! Bez znania przyczyny trudno co偶 na to zaradzi膰…

Wiesz gdy ja mam okresowe problemy z wypadaniem w艂os贸w (a s膮 one wtedy bardzo widoczne-ka偶dy jeden w艂os kt贸ry spad艂 z g艂owy-bo sa d艂ugie,czarne i falowane) spowodowane g艂贸wnie uk艂adanie w艂os贸w,codziennym u偶ywaniem suszarki za偶ywam skrzyp polny w tabletkach! Takich preparat贸w wzmacniaj膮cych w艂osy jest sporo i nie s膮 wcale drogie! Tylko tak jak m贸wi艂am-je偶li przyczyn膮 sa np hormony to i tak nic to nie da! Tylko przepisane przez dermatologa leki reguluj膮ce poziom hormon贸w!

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Maniak

Dzi臋ki za rad臋! Na razie jeszcze nie 艂ysiej臋, chcia艂em po prostu si臋 dowiedzie膰 jak w razie czego zapobiega膰 艂ysieniu 馃槈 Jakbym w tym wieku 艂ysia艂, to bym chyba do zakonu wst膮pi艂 馃榾

jujowa
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Chodzilam kiedys z facetem na sterydach…………….rany……………..same nerwy …..i to wszystko co na ten temat powiem! Po prostu masakra!

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Maniak

@jujowa wrote:

Chodzilam kiedys z facetem na sterydach…………….rany……………..same nerwy …..i to wszystko co na ten temat powiem! Po prostu masakra!

A jak to jeszcze na dodatek dzia艂a na zdrowie 馃檮

Blk
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 15
    • Odp.: 699
    • Zas艂u偶ony

@zasadniczy wrote:

Dzi臋ki za rad臋! Na razie jeszcze nie 艂ysiej臋, chcia艂em po prostu si臋 dowiedzie膰 jak w razie czego zapobiega膰 艂ysieniu 馃槈 Jakbym w tym wieku 艂ysia艂, to bym chyba do zakonu wst膮pi艂 馃榾

hehe, czemu nie 馃槈

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Maniak

Nie, no z 艂ysieniem chyba mo偶na si臋 pogodzi膰, s膮 gorsze rzeczy w 偶yciu 馃槈

Anonymous
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

@miszczu
    Tak wypowied藕 bez obrazy to ignorancja.Niestety od偶ywki nie s膮 (na pewno nie wszystkie)wytworzone sztucznie.Np bia艂ko serwatkowe powstaje przez rozprysk i suszenie serwatki.Tak troch臋 艂opatologicznie.Suplementy to inna sprawa i troch臋 szerzej mo偶na o tym pisa膰.Poza tym bia艂ko,gainery itp itd wszystko da si臋 dostarczy膰 z po偶ywienia.
    Co do steryd贸w jak kobieta leczy si臋 hormonalnie to nikt si臋 nad tym nie zastanawia,a w przypadku m臋偶czyzn wielka cisza(tak tylko poruszy艂em spraw臋 wieku po czterdziestce).
    艁ysienie po koksie r贸wnie偶 mo偶na przemilcze膰.

@jujowa wrote:

Po prostu trafi艂a偶 faceta ,kt贸ry by艂 nerwowy.

martula11
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 36
    • Bywalec

ja wole naturalnych pan贸w:)

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 16 do 30 (z 32 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋