Farba, która się nie zmyje

• Autor
    Odp.
  • michalina_mech
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Dziewczyny, szykuje mi się remont przedpokoju. ściany są już bardzo przetarte i takie brudne, nie wyglądają dobrze. Uwielbiam jasne kolory, ale nie wiem czy do przedpokoju jasna barwa będzie praktyczna…z drugiej strony nie chcę innego koloru, bo przedpokój mam ciemny. Dlatego chciałam zapytać, znacie może jakież farby, które faktycznie można czyżcić, a one ze żciany nie schodzą? W sensie, że schodzi zabrudzenie, a nie farba?

majka_em
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Wiadomo jak to jest w przedpokoju, tam najwięcej kurzu i brudu przynosi się z dworu. Spróbuj pomalować sobie żnieżką, reklamują teraz w tv, może widziałaż? Ponoć żwietnie schodzą z niej wszystkie zabrudzenia, a jak stwierdza pan, który tam występuje, malowanie robisz dopiero jak znudzi Ci się kolor. Więc chyba jest praktyczna do przedpokoju.

Lucy88
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

Ale jak chcę pomalować na nowo to tą farbę da się zmyć?

Admarkt_pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Ostatnio Magnat i śnieżka reklamują w swojej ofercie farbę która się nie zmyją a z której z kolei łatwo zmyć wszelki brud,co o tym sądzicie? Bo nie miałam z tym stycznożci więc ciężko mi powiedzieć czy to prawda.

Olusia
    Member
    • Tematów: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

niestety nie mam pojęcia czy są skuteczne te farby, ale mnie również one zaintrygowały 🙂 bo niestety ale i u mnie szykuje się malowanko… czego nie znoszę 🙄 😕

ewelinaa
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Te farby specjalne co można myć, często się wymywają. A takie co mają powierzchnię żliską zaż nie zawsze fajne są. Przypominają dziecku a nawet mi szkołę.

Euro-Zakupy
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

Bo to inny rodzaj farby tzw „do lamperii” i bardzo łatwo można zmyć z niej każde zanieczyszczenie. Inna sprawa,że nie prezentuje się ona zbyt okazale i ładnie…

Moje-ezakupy_pl
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Myciem na pewno niczego nie odżwieżymy,możemy jedynie tym sposobem pozbyć się pewnych plam ze żciany,z farby ale też nie wszystkich. Jedyny sposób na to aby odżwieżyć żciany to powtórne malowanie.

zocha
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Ja bym wybrała magnat, jak dla mnie to bomba. Ostatnio wiele fajnych propozycji.

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Zgadza się,ostatnio mają nową,bardzo ciekawą paletę kolorów więc czemu by z tego nie skorzystać. Wiadomo,że jest to droższa farba,ale jak najbardziej godna uwagi.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Farba, która się nie zmyje"

Przewiń na górę