fcal – baza kalorii / wartożci odżywczych

• Autor
    Odp.
  • vvooki
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Witam,
    od jakiegoż czasu (dokładnie od kiedy rozpoczęła się moja przygoda z kolarstwem) zacząłem dokładniej obserwować to co jem. Doszło nawet do tego, że zrobiłem sobie tabelkę w excelu, żeby to jakoż liczyć… Po kilku miesiącach postanowiłem przełożyć swój pomysł w coż trochę bardziej „profesjonalnego”. Tak powstała wyszukiwarka: [usunięto_link] Nie chcę, żeby to było potraktowane jako reklama, projekt jest całkowicie darmowy i bardziej zależy mi na komentarzach, testach itp. W bazie jest już ok. 1500 produktów (na razie wyżwietlane jest niewiele cech, ale czężć produktów jest już opisana ok. 40 różnymi cechami – witaminy, minerały itp.) Jest możliwożć dodawania własnych produktów. No i oczywiżcie lista funkcji do zrobienia na przyszłożć jest również bardzo długa. Projekt rozwija się i będzie rozwiajny, a że już można z niego korzystać to zapraszam 🙂

[usunięto_link] – wiesz co jesz

Pozdrawiam

vvooki
    Member
    • Początkujący

Bardzo dziękuję za pozytywny odzew Stronka jest cały czas modyfikowana. Trochę zmian się już uzbierało więc informuję:
    – Rozpocząłem dodawanie indeksów glikemicznych (niestety jest problem z dostępem do źródeł rzetelnych informacji, jeżli ktoż takowe posiada będę wdzięczny za informację W przypadku gdy produkt posiada dodaną wartożć indeksu jest on automatycznie wyżwietlany na miejscu błonnika. Oczywiżcie w podsumowaniu pojawia się sam błonnik – jak wiadomo indeksu glikemicznego nie sumujemy!
    – Po wpisaniu wyszukiwanego hasła dotychczas pokazywało się tylko 10 wyników… teraz ta blokada została zdjęta i system pokazuje wszystkie dostępne wyniki (trzeba wpisać min. 3 litery)
    – Wyszukiwanie oraz podpowiedzi zostały poszerzone także o sprawdzanie w nazwach producentów. Np. wpisanie nazwy „danone” spowoduje wyżwietlanie wszystkich produktów marki Danone.
    – Poprawione dodawanie nowych produktów: walidacja (sprawdzanie poprawnożci wpisów) w poszczególnych polach
    – dodałem funkcję, która w polu do wpisywania ilożci automatycznie podaje informacje, czy wpisujemy w gramach czy w sztukach (w przypadku produktów policzalnych wartożci od 1 do 10 są traktowane jako sztuki powyżej 10 jako gramy, w przypadku niepoliczalnych czyli np. cukier – wszystko jest w gramach)

O dalszych upgrad’ach będę informował na bieżąco!

Pozdrawiam

asiulka1985
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 202
    • Zapaleniec

Bardzo podoba mi się Twoja strona i będę z niej napewno korzystać. Dziekuje

vvooki
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Bardzo podoba mi się Twoja strona i będę z niej napewno korzystać. Dziekuje

Dzięki za ciepłe słowa! 🙂 To na pewno bardzo zachęca do dalszej pracy!

agusia
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Rzeczywiżcie, żwietna strona:)
    Wie ktoż może ile kcal ma Kawa wspomagająca odchudzanie z dodatkiem L-karnityny, chromu i błonnika firmy bio active??

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " fcal – baza kalorii / wartożci odżywczych"

Przewiń na górę