• Autor
    Odp.
  • KoloroweKredki
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 29
    • Bywalec

hahaha no bez przesady, nie takie „zaraz” 😉 do 18 kilo to jednak chwilę trwa zanim dziecko urożnie 🙂 my mamy później 18-36 jane montecarlo dla starszego synka. Jak mały podrożnie to akurat synkowi wymienimy na podkładkę i będziemy mieć płynne p****żcie 🙂 a akurat foteliki z jane są na tyle porządne że faktycznie mają szansę wytrzymać lata 🙂

ani23
    Member
    • Odp.: 34
    • Bywalec

ja tam bym nie kupila fotelika 9-36, dziecko wazy 18 kg gdzies kolo 3 roku zycia, i dopiero wtedy wymienic na 15-36, wydaje mi sie bezpieczniejsze, moj strszak jezdzi w rodifixie z Maxi Cosi 15-36, a zmienilismy go bo jest wysoki i z wczesniejszego mu glowa wystawala… tak by dalej w nim jezdzil bo szerokosc byla ok

Ewelajna
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

te podziąły wagowe w końcu ktoż wymyżlił dla bezpieczeństwa, my dopiero zaczeliżmy z pebble maxi cosi, natomiast nigdy nie będę używała tej żmiesznej podkładki, to to żadnego bezpieczeństwa nie gwarantuje

ani23
    Member
    • Bywalec

przeciesz najwazniejsze jest by chronic glowke dziecka, a niestety na podkladce nie ma zadnej ochrony… ja jestem pewna ze naszym Rodifixie synek jeste bezpieczny i ma dobrze chroniona glowke dziki zaglowkowi…

Ewelajna
    Member
    • Stały bywalec

ten zagłówek w rodifixie jest rzeczywiżcie obszerny, ale chyba da się go też regulować prawda? w sensie jego wysokożć

majka84
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 33
    • Bywalec

mnie się podoba ta opcja od graco evo, gdzie mamy system travel one click i gdzie z pomoc wózek i fotelik to integralna czężć 😉

ani23
    Member
    • Bywalec

Tak w Rodifixie az do 150 cm wzrostu takze naprawde dlugo glowa jest chroniona 🙂

julietta
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

moja siostra tez zaczynala od pebble’a i nadal trzyma sie maxi cosi…

Ewelajna
    Member
    • Stały bywalec

a jaki wybrala siostra jako nastepny maxi cosi?

ani23
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

ten zagłówek w rodifixie jest rzeczywiżcie obszerny, ale chyba da się go też regulować prawda? w sensie jego wysokożć

nie tylko wysokosc szerokosc przy ramionach tez jest regulowana

Ewelajna
    Member
    • Stały bywalec

o to rzeczywiscie plus dla rodi fixa 🙂 ja zobacze jeszcze ktory model maxi cosi wybiore mam czas 🙂

zielonyslonik
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

my od początku mielismy maxi cosi, najpierw pebble, a potem rodi fix, z obydwu jestem bardzo zadowolona, są solidne i wygodne dla dziecka

julietta
    Participant
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

a jaki wybrala siostra jako nastepny maxi cosi?

wybrala Tobiego i rowniez jest zadowolona 🙂 tak jak z pebblea 🙂

Ewelajna
    Member
    • Stały bywalec

zobacze jeszcze , ktroy model wybiore, a le na razie najbardziej podoba mi sie 2way pearl no i pasuje do bazy, ktorą mam od pebble

julietta
    Participant
    • Zapaleniec

2 way pearl tez super, jak pasuje ci do bazy to jasne, bierz go! 🙂 ja bym sie nie zastanawiala 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Fotel samochodowy dla malucha – 9 -18"

Przewiń na górę