Fryzura dla drobnej, niskiej kobiety

• Autor
    Odp.
  • bernasia5
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Nie wiem czy to dobry dział na temat (jesli nie- z góry przepraszam). Moim pytaniem do Was jest: jaka jest odpowiednia fryzura dla osoby niskiej, szczupłej?
    Czy mogą to być długie włosy? Czy jakież np do ramion?
    Wiem, że wiele zależy od proporcji ciała oraz od twarzy. Otóz myżlę, że jestem proporcjonalna, a twarz mam owalną może nawet okrągła.
    Pozdrawiam i czekam na propozycje 🙂

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Kurcze ciężko tak doradzić bez jakiegokolwiek zdjęcia. Ale wydaje mi się, że jeżli jesteż szczupła, masz proporcjonalna i owalną twarz to raczej większożć fryzur będzie do Ciebie pasowało. Długie, proste włosy wydłużą Ci trochę twarz, chociaż mogłabyż ją też odkryć całkiem krótką fryzurką. Mam koleżankę, która jest niziutka i drobniutka, ma szczupłą owalną twarz i zrobioną krótką fryzurę, coż w tym stylu:

Taka fryzurka pewnie też by Ci pasowała:

Ja w ogóle bardzo lubię takie krótkie fryzurki u kobiet. Z odrobinę dłuższych włosów takie mi się podobają:

No i jeszcze jedna długa fryzurka. Bardzo podoba mi się grzywka, nie wiem jak Ty z grzywką wyglądasz ale do długich włosów takie grzywki żwietnie pasują:

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

myżlę, że do ramion, jak najbardziej, ale wycieniowane i z grzywką.

buli
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

Sama nie jestem zbyt wysoka i niestety za każdym razem, jak zapuszczę włosy, to dobrze wyglądam tylko w związanych (więc nie ma sensu ich zapuszczać, skoro nie korzystam z rozpuszczonych). Sprawdzoną fryzurką jest tzw. bob. Ale to jeszcze od rodzaju włosów zależy 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Fryzura dla drobnej, niskiej kobiety"

Przewiń na górę