• Autor
    Odp.
  • Teelix
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Mam pytanie – bardzo tłuszczą mi się włosy, mycie co trzy dni szamponem Timotei nie za bardzo pomaga, umyje w niedzielę i we wtorek już są brudne, jaki mi szampon na to polecacie?

Drugie pytanie – mam dobrą lokówkę, bo firmy Clatronic – jak najlepiej zakręcić włosy, żeby był taki całkowity baranek (ale nie chcę trwałej)? Jak robicie i czego mam użyć, żeby było super? ;>.

Kwiat we wlosach
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

nie wiem ale wydaje mi się że masz dobrze z włosami niektóre osoby muszą myć codziennie a mycie włosów co 3 dni wydaje mi sie naturalne i dla mnie jest ok

hmm może uzyj jakiegoż dobrego żelu albo wosku?

Teelix
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 3
    • Początkujący

@Mar+A wrote:

nie wiem ale wydaje mi się że masz dobrze z włosami niektóre osoby muszą myć codziennie a mycie włosów co 3 dni wydaje mi sie naturalne i dla mnie jest ok

Myje co trzy dni, bo na tyle mam czas, ale i tak szybko wygladaja, jak…ohydnie i juz ;DD. Wiesz, kiedy napisalam, ze „we wtorek juz sa brudne” mialam na mysli takie, ze juz koniecznie musze je umyc ;DD.

@Mar+A wrote:

hmm może uzyj jakiegoż dobrego żelu albo wosku?

A dokladniej co polecasz? Zeby byly dlugo puszyste i ladne?

Czerwona
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 783
    • Zasłużony

Też mam taki problem z przetłuszczaniem sie włosów, nienawidzę tego 😡 Aby tego uniknąć po prostu myję codziennie włosy i problem z głowy 😉 Włosy mi zawsze pachną, są czyste i żwieże.Nie wyobrażam sobie myć głowy co 3 dni 😯 Teelix na prawde nie masz czasu na czężciejsze mycie włosów ❓

aneczka-nice
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

ja na włosy stosuję kolagen (kupuję Collagen Max na allegro – najlepszy)
    Wcieram w głowę po umyciu i dzięki temu są mocne, zdrowe i co najwazniejsze NIE PRZETŁUSZCZAJĄ SIĘ 😀

Pozdrawiam

Misia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 263
    • Zapaleniec

najlepsze sa szmpony rzepakowe i pokrzywowe, a takze splukiwanie wlosow octem

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

rzepakowy jest bardzo dobry i wzmacnia włoski, ale żmierdzi potwornie.. :/ ale coż za coż

Asiak
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Jesli mocno się przetłuszczają włoski to kup sobie szampon leczniczy z apteki, taki bedzie najodpowiedniejszy, spytaj farmaceute o poradę.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Fryzura / Szampon"

Przewiń na górę