• Autor
    Odp.
  • Serrafina
    Member
    • Tematów: 36
    • Odp.: 432
    • Pasjonat

Postaraj się unikać produktów powodujących gazy (dla niektórych to fasola, dla innych cebula, dla jeszcze innych orzeszki ziemne), do warzyw dorzuć nabiał, sporo nabiału (mleko, twarogi, lekka żmietanka, jogurty, serki homonegizowane) i produkty ziarniste. Ziarna jeszcze raz ziarna!
    Po tak długim okresie zaparć, Twoje jelita muszą nauczyć się pracować inaczej, to minie, ale dopiero za jakis czas.

ewa161
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

@Hanka wrote:

Dziewczyny poradźcie – czy to normalne ?
    Zawsze miałam problem z zaparciami, bywało, że kilka dni i nic. W drastycznych momentach używałam czopki przeczyszczające, które radykalnie robiły swoje. Miesiąc temu zaczęłam jeżć bardzo dużo surowych warzyw, jem do wszystkich posiłków. Regularnie rano co dzień robię co trzeba, ale – mam bardzo głożne wiatry i posiadówka trwa długo około 5 -10 min, nauczyłam się tam rozwiązywać krzyżówki. Niepokoję się tymi okropnymi i głożnymi gazami. Czy przez to nie dostanę jakichż hemoroidów, czy też tak długo musicie posiedzieć aby się dokładnie wypróżnić i czy też tam czytacie, albo rozwiązujecie krzyżówki?

ja tez miałam kiedys takie problemy.probowalam wszystkiegooooo.nawet leczylam sie u lekarza.a lekarstwo dla mnie bylo takie proste, pic baaardzo duzo wody niegazowanej, czasem z wcisnietą cytryna.to naprawde dziala zbawiennie na nasze babskie wrazliwe żołądki.
    Pozdrowionka

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " "Głożny temat""

Przewiń na górę