- AutorOdp.
- 29 marca 2008 at 21:12
Chciałabym, żebyżcie podzieliły się ze mną dożwiadczeniem.
Na ulotce moich tabletek (harmonet) jest napisane, że nie powinno się przyjmować ich razem ze stosowaniem m.in. kwasu askorbinowego czy paracetamolu.
Jak radzicie sobie z przeziębieniami? Moje dotychczasowe metody (rutinoscorbin czy aspiryna i leki przeciegorączkowe/przeciwbólowe) odpadają.Czy pozostaje nam przyjmowanie Wit.C. w czarnej porzeczce?
29 marca 2008 at 21:55Ja nie raz bylam chora i normalnie leki bralam. Gripexy apapy ibupromy itd.
Kwestia aby u lekarza wspomiec przy wypisywaniu recepty o żrodkach anty.29 marca 2008 at 22:01Jasne, że brać można. Ale oczywiste jest, że nie jesteż już tak zabezpieczona jak byżmy sobie tego życzyły.
Ja raczej unikam brania żrodków, przed którymi ostrzega ulotka.
Wole dłużej leczyć przeziębienie niż być mamą zbyt wczeżnie.
29 marca 2008 at 22:04Przeziębienie a grypa to chyba co innego..
Pozatym, gdyby tak kazdego łapała ciąża po lekach to wspolczucia.. Na szczescie na mojej ulotce nic takiego nie ma.
30 marca 2008 at 12:01Na mojej ulotce też nic takiego nie ma (biorę Cilest). Raz pamiętam jednak, że brałam antybiotyk na anginę i w nim było napisane, że może zmniejszać działanie żrodków anty. Nie było to dla mnie jednak problemem bo byłam tak chora ze nawet nie chciało mi się myżleć o seksie 🙂
30 marca 2008 at 14:30Tak, papierosow tez palic nie mozna…
30 marca 2008 at 16:33@Onione wrote:
Podobnie- od trzech lat biorę Cilest i problem jest z antybiotykami z grupy tetracyklin i pochodnych. Sposobem na nie zaciażenie jest po prostu ogumienie partnera- bo w moim przypadku z reguły choroba nie jest przeszkodą dla miłosnych harców.
W przypadku moich piguł niestety nie mogę takze poprawiac sobie nastroju wyciagami z dziurawca. Podobnie jak powyższe zwiazki- wpływa osłabiająco na mechanizmy „blokera jaj”.
ja od ponad czterech. na szczescie od czasow wczesnego dziecinstwa antybiotykow nie bralam, a przy standardowych srodkach na przeziebienie ogumienia nie stosujemy.
30 marca 2008 at 21:10yhm, dzięki za odpowiedzi.
Jeżli jestem u lekarza to uprzedzam go o tym co biorę, zanim coż mi przepisze.
Jednak domowe leczenie to już kwestia mniej pewna.
NA moich tabletkach też jest przestroga przed dziurawcem.31 marca 2008 at 11:17bo dziurawiec i kwas ascorbinowy rozrzedzają krew, co moze być odpowiedzialne za krwotoki
na ulotce aspiryny jest z klolei informacja żeby ostrożnie przyjmować podczas stosowania wkładek antykoncepcyjnych (co akurat może być zrozumiałe) - AutorOdp.