Herbata jest dobra na wszystko ;-)

• Autor
    Odp.
  • WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Lubie pic herbatę.Zazwyczaj piję czarna,ale moją ulubiona jest czerwona herbata pu-erh.Również ma działanie oczyszczające,wypłukuje z organizmu toksyny i spala tkankę tłuszczową 😉 moja rodzina nie cierpi jej aromatu(jak dla mnie trąci rybami),ale w smaku naprawde jest dobra 🙂

katia
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 227
    • Zapaleniec

ja nałogowo pije zieloną, która też jest bardzo zdrowa 😉

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

ja pijam zielona – liptona 🙂

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

zielona
    miętowa
    melisa
    żurawinowa

nałogowo – zielona 🙂

awgusta
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 365
    • Pasjonat

a biala herbate nikt nie pije?
    ma te same wlasciwosci co zielona herbata,tylko w smaku jest o wiele lepsza 🙂

asiek
    Member
    • Pasjonat

ja pijam! taką z bambusem, jest przepyszna ale w smaku wolę jednak zieloną 😉

highhill
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

ja ostatnio piję verbenę… spróbujcie na wieczór po kolacji. jest niesamowita. teraz to dla mnie taki wieczorny odprężacz… ;-))

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

herbata jest dobra na wszystko… od zielonej poprez czerwoną czy nawet zwykła czarna na biegunkę – co z tego skoro wole kawę ?:(

anecia123
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 33
    • Bywalec

że herbata jest cudowna to wiem, zwłaszcza zielona, ale że czarna jest dobra na biegunkę to nie wiedziałam ❓ Ja uwielbiam pić herbate, za to kawy nie piję w ogóle 😀

asiek
    Member
    • Pasjonat

dostałam dzisiaj herbatkę jażminową.. pachnie przecudownie, myżlę, ze sobie zaparzę wieczorkiem a potem kieliszek cytrusowego cin&cina… na pewno ukoiło by me nerwy, związane z uczelnią i trochę zrelaksowało.. jeszcze masaż stóp by się do tego przydał

Nestra
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Zielona herbata ma rzeczywiżcie specyficzny smak, ale ja od razu się do niej przekonałam 🙂 Od jakiegoż czasu próbuję zastąpić kawę zielonym eliksirem włażnie. Sukces jak dotąd połowiczny, ale i tak widzę postęp, bo z 4 kubków kawy dziennie zostały tylko 2 😀

Street_man
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

a biala herbate nikt nie pije?
    ma te same wlasciwosci co zielona herbata,tylko w smaku jest o wiele lepsza 🙂

Pije;]
    Dostałem w ubiegłym tygodniu białą herbatę w postaci zamkniętego kwiatka – uwaga – to naprawdę jest kwiat. Jeszcze nie zaparzyłem go – czekam na specjalną okazję. Ponoć jak zaleje się go gorącą wodą ten kwiat się otwiera – zwyczajnie kwitnie:) A herbata jest wyżmienita.

Jeżli któraż z Was, wie gdzie coż takiego można kupić – proszę o namiary. Wiem, że jeden mi na długo nie wystarczy.

awgusta
    Member
    • Odp.: 365
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Dostałem w ubiegłym tygodniu białą herbatę w postaci zamkniętego kwiatka
    Jeżli któraż z Was, wie gdzie coż takiego można kupić – proszę o namiary. Wiem, że jeden mi na długo nie wystarczy.

kurcze czego to ludzie nie wymysla 🙂
    tez chetnie skorzystam z informacji gdzie takie cudo mozna kupic, 🙂

ag_
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

Znajoma również poleciła mi tę herbatę, można ją zakupić za pożrednictwem allegro 🙂 widziałam kilka aukcji których jest przedmiotem, cena ok. 2,50zł za pączek, pozdrawiam 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Herbata jest dobra na wszystko ;-)"

Przewiń na górę