Invicta – klinika badania nieplodnosci

• Autor
    Odp.
  • Salomika
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 45
    • Bywalec

czy moze ktos tez boryka sie z problemem jak w temacie, mozecie polecic jakiegos dobrego lekarza, badz klinike? Podobno Invicta ba dosyc spora popularnosc, ale jak jest ze skutecznoscia leczenia i podejsciem do pacjenta?

Halinka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Ja nie wiem, jak jest ze skutecznożcią w sensie realnym, bo znam jedynie statystyki ze strony www, ale jestem pacjentką gdańskiej invicty i mogę się wypowiedzieć na temat podejżcia personelu. Moim zdaniem opieka jest na bardzo wysokim poziomie, zarówno lekarzy, jak i recepcji. Jest przyjemna atmosfera i sympatyczne wnętrza, które redukują stres. My z mężem jesteżmy bardzo zadowoleni zarówno z obsługi, jak i lekarzy. Nigdy nie spotkaliżmy się z negatywnymi komentarzami, czy brakiem sympatii, a korzystamy z ich usług już od kilku miesięcy.

Na czym dokładnie polega Twój problem Salomika?

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Ja mogę napisac, ze mają baardzo dobre laboratorium. Czyste, komfortowe i do obslugi nie mam żadnych zastrzezen – zwlaszcza przy pobieraniu krwi byli bardzo lagodni 🙂

Salomika
    Member
    • Bywalec

A mozecie polecic jakiegos dobrego lekarza w invikcie, albo moze macie jakies sugestie do kogo na pewno nie isc. Chcialabym trafic od razu w dobre rece i najpiej, aby lekarz mial cierpliwosc do zadawanych mu pytan. Ja dopiero poznaje temat nieplodnosci, a maz z pewnoscia mi nie pomoze 🙂 – najpierw musi sie oswoic z sytuacja. Bede wdzieczna za pomoc 🙂

Halinka
    Member
    • Bywalec

Przede wszystkim chyba dr Łukaszuk. Złego słowa na forum o nim nie usłyszysz (a przynajmniej ja nie słyszałam). Przyjmuje i w Wawie i w Gdańsku z tego, co piszą dziewczyny. Bardzo łagodny, a przede wszystkim dożwiadczony i godny zaufania. Widać po sposobie wypowiedzi, że wie o czym mówi. Kobieta się czuje pewnie przy takim lekarzu. Życzę powodzenia 🙂 Napisz, jak podejmiesz jakaż decyzję 🙂

Halinka
    Member
    • Bywalec

Tak swoją drogą… abstrahując od naszej rozmowy. W temacie jest napisane „invicta- klinika badania niepłodnożci” a to jest klinika LECZENIA niepłodnożci 😉 Gdyby tylko badali a nie leczyli to byłoby kiepsko ;p To taka luźna dygresja 🙂

Salomika
    Member
    • Bywalec

Faktycznie moj blad 🙂 leczenia, a nie tylko badania nieplodnosci. Ostatnio nawet jak z mezem rozmawialam to cos mu wspominalam o invikcie i tez powiedzialam badania nieplodnosci :), wiec juz mi to utkwilo na dobre. To chyba dlatego, ze my najpierw potrzebujemy sie zbadac i poznac przyczyne naszych niepowodzen, a pozniej ewentualnie leczyc :). Dzieki za info, dr Łukaszuk zanotowany :). A moze znasz szacunkowy koszt pierwszych badan, bo pewnie najpierw trzeba zrobic jakies pakiet standardowych badan?

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Nie jestem expertem, ale na zdrowy rozsadek na pewno to bedzie testosteron, estradiol i FH. Pewnie jest ich wiecej, ale nie przechodzilam tego i nie wiem zbytnio.
    Życzę powodzenia

Salomika
    Member
    • Bywalec

No i pewnie chlop tez od razu bedzie zbadany :)?, czy dopiero jak u mnie wyjdzie, ze jest wszystko w porzadku?

Halinka
    Member
    • Bywalec

Salomika, to pewnie różnie bywa 🙂 Ja swojego męża od razu na badanie nasienia skierowała, zanim sam się o tym dowiedział ;p Powiedziałam po pierwszej wizycie w invicta „kochanie, lekarz zasugerował, ze powinieneż się zbadać”, chociaż lekarz nie powiedział tego (wtedy) tak kategorycznie 😉 Ale chciałam mieć klarowną sytuację i wiedziałam, że takie słowa podziałają 😉 Dobrze, gdyby Twój też się zbadał, bo nawet jeżli błąd wyjdzie u Ciebie to może się okazać, że on również ma problem. Trzymam kciuki! 😉

Salomika
    Member
    • Bywalec

Dzieki dziewczyny za pomoc, naprawde duzo mi pomoglyscie, a przede wszystkim zmotywowalyscie mnei do dzialania :). Teraz juz mam malutki plan uknuty, dzisiaj z mezem wypadamy na krociutki urlopik w gory, wiec mam nadzieje, ze bedzie tam sporo „przytulanek”. Po powrocie odczekam swoje, dla sprawdzenia jak sie sprawy maja :). Jesli nadal bedzie bez efektow, to od razu umawiam siebie i meza na wizyte w invikcie. Poprosze o zrobienie wszystkich neizbednych badan i zobaczamy co dalej :). Dzisiaj jestem optymistycznie nastrojona, uskuteczniam pakowanko i juz nie moge sie doczekac widoku zasniezonych gor 🙂

Salomika
    Member
    • Bywalec

Góry sa piekne zima, a ja chcialam troche pobrykac na biegoweczkach, i co? Wielka chlapa, robi sie cieplutko i plyna potoki wody po sciezkach gorskich. Adelka a ten dr Barczyk to chyba przyjmuje tylko na poludniu Polski (Częstochowa)? Bo wiesz, ja jestem z pn, wiec troche mi to nie po drodze, a poza tym juz nastawilam sie na invicte, tym bardziej, ze dziewczyny ja polecaja :). A na razie musze odczekac cierpliwie swoje po powrocie 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Invicta – klinika badania nieplodnosci"

Przewiń na górę