Jak dbamy o Swoje serce

• Autor
    Odp.
  • Madziunia
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

Ciekawi mnie jak Polki dbają o własne serducha? Co robicie w tym kierunku, jakies cwiczenia, zdrowa żywnożć, regularne badania? Podzielcie się Swoimi opiniami! Temat w związku z tym iż zaczyna się dużo mówić o sercach kobiet 🙂

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

szczerze mowiac to nawet nie pomyslalam zeby jakos specjalnie zaczac dbac o swoje serce 😥
    ale mysle ze jeszcze wszystko z nim dobrze – dopoki maz mnie kocha 😉

kasia21
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 411
    • Pasjonat

Oj chyba niezbyt czesto sie o tym mysli.Ja nic nie robie,choc mam male problemy z serduchem.Chyba trzeba zaczac prowadzic zdrowy tryb zycia,ale jak???

Tricky
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 22
    • Bywalec

no tak. Polki zaczynają myżleć o profilaktyce dopiero wówczas, gdy zauważą pierwsze objawy choroby, ich aktywnożć wyraźnie spadnie, daje się we znaki nadmiar tkanki tłuszczowej.
    Moja rada to:
    -rzucić palenie
    – zmienić nawyki żywieniowe
    -uprawiać jakiż sport albo chociaż często spacerować
    – umieć sie zrelaksować po ciężkim dniu
    Ważne, by zdać sobie sprawę z tego, że ryzyko wystąpienia problemów sercowo-naczyniowych dotyczy wszystkich, niezależnie od płci i wieku!!!

Agnieszka_27
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Ja miałam wrodzoną wadę serca, ale coż tam się zarosło. Dopiero w wieku 6 lat lekarz zorientował się, że pozostał mały przeciek. W wieku 13 lat miałam zabieg, taki całkiem bezpieczny, nie na otwartym sercu. Teraz jest wszystko wporządku. Od czasu do czasu jeżdze na kontrole i tak bede musiala jeszcze przez jakis czas.

aluta
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 74
    • Stały bywalec

Nie palę i staram się zdrowo odżywiać , ale wiadomo że nie zawsze mi to wychodzi… staram się również dużo biegać, ponieważ słyszałam, że jest to włażnie bardzo zdrowe dla serca. Staram się tez dużo spać i wypoczywać. Nie jest tez zbyt wiele tłustych potraw, ponieważ one z całą pewnożcią szkodzą 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak dbamy o Swoje serce"

Przewiń na górę