- AutorOdp.
- 11 sierpnia 2011 at 12:20
Ostatnio dużo czytam o płaceniu w necie i o tym, czy to jest bezpieczne czy też o nowych metodach płacenia, że niby można niedługo zescanowac swoją kartę kredytową przez kamere w komputerze itd. że już mnie głowa zaczęła boleć, bo naprawde zgłupiałam, jak moge najbezpieczniej płacić, jak sobie coż zamówie w necie. Jak wy to robicie? Korzystacie z karty kredytowej, czy płacicie przy odbiorze czy jeszcze inaczej? Potrzebuje nowych pomysłów i z góry za nie dziękuję! życze milego dnia! 😛
15 sierpnia 2011 at 07:58Mozliwosci masz bardzo duzo… sama musisz wybrac, jaka metoda jest dla ciebie najbezpieczniejsza, z tego co wiem, to coraz wiekszym zainteresowaniem ciesza sie karty prepaidowe, teraz juz prawie kazdy bank cos takiego oferuje, ja do tej pory mialam doczynienia tylko z paysafe i rzeczywiscie polubilam taki sposob placenia, z tym skanowaniem karty kredytowej to bym uwazala, ja wole byc raczej ostrozna w podawaniu w sieci moich danych od konta…
29 sierpnia 2011 at 11:54Witaj!Masz rację,w dzisiejszych czasach trzeba być bardzo ostrożnym,jeżeli chodzi o podawanie swoich danych.A przez paysafecard jest się na 100% anonimowym?Pozdro.
4 września 2012 at 08:31No tak, w ten sposób to funktionuje, jak płacisz paysafe, to podajesz tylko szensantocyfrowy kod bez żadnych danych, także nie trzeba się martwić
15 października 2012 at 12:24Czyli z tego wniosek, że jednak płacenie paysafecard jest najbezpieczniejszą formą,jak do tej pory?. Widocznie przy tym pozostanę,bo fakt jest się anonimowym. Dzięki. 🙂
15 października 2012 at 15:14Bezpieczne są też karty przedwpłaceniowe. Dobijasz ile potrzebujesz i się nie martwisz.
17 października 2012 at 09:18Płacę normalnymi przelewami a w sklepach staram się mieć gotówkę. Najgorzej jest w restauracjach, gdzie czasami zabierają kartę, znikają na całą wiecznożć i nie wiadomo, co robią z kartą. Masakra jakaż, karta zawsze powinna być na oku klienta !
29 października 2012 at 10:08tez tego nie lubie! dlatego zawsze staram sie miec przy sobie gotowke
30 października 2012 at 12:47Ja również przeważnie gotówką płacę, a jak zamawiam z neta to najczężciej płacę przy odbiorze.
21 listopada 2012 at 12:03marianno81 – Jeżli mogę spytać, to co to są karty przedwpłaceniowe? Nigdy o nich nie słyszałam. 😕
Możesz coż więcej na ten temat?. Dzięki.23 listopada 2012 at 13:02nie wiem ja tam wolę jakoż mieć przy sobie gotówkę. to dla mnie najbezpieczniejsza forma 😛
25 listopada 2012 at 10:40A te dwa ostatnie posty, to chyba nie maja za wiele wspolnego z tematem nie? niewazne, karty przedplacentiowe to prepaidy czyli cos takiego jak psc, pozd
- AutorOdp.