- AutorOdp.
- 6 września 2010 at 06:25
jestem pod kontrolną dietetyka w poradni halsa jestem zadowolona mam efekty ale zastanawiam sie jakie wy macie dożwiadczenia w tej kwestia, chudnę 1kg na tydzień a chciałabym szybciej ale moja dietetyczka sie upiera ze to jest ok? czy wy tez tak myslicie???
6 września 2010 at 09:21myżlę, że dobry dietetyk jak najbardziej może się przydać
6 września 2010 at 13:01Wolałabyż tracić po 4 kg tygodniowo, żeby zaraz po diecie przytyć drugie tyle?
Wolne chudnięcie jest lepsze dla organizmu, te 4kg na miesiąc to tak optymalnie. Dietetyczka zamiast stosować diety cud powinna dać Ci rady jak na stałe zmodyfikować Twoje nawyki, żeby później szybko nie przytyć i żeby waga utrzymywała się w docelowym stanie. Sądzę, że do tego zmierza?
Nie wiem ile masz kg do zrzucenia, ale pamiętaj również, że osoby które mają więcej ciałka chudną szybciej. (więcej kg w danym czasie)
Życzę powodzenia 😀
16 listopada 2010 at 21:13Moim zdaniem przy większej nadwadze dietetyk jest jedyną słuszną decyzją, ponieważ przy dłuższym odchudzaniu można sobie narobić więcej problemów niż dobrego. A przy takiej opiece jak np. jest w Klinice Diety Medlinea, czyli oprócz dietetyka również opieka psychologa można na pewno skutecznie schudnąć i nie wrócić do poprzednich kilogramów.
10 kwietnia 2012 at 22:25Nie powinnaż się upierac, myżlę, że dietetyk ma rację. Nawet wolniejsze tempo byłoby akceptowalne. Szybka utrata wagi zazwyczaj powoduje efekt jojo, a Tobie najpewniej chodzi o trwały efekt.
- AutorOdp.