- Ten temat ma 8 odpowiedzi, 8 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 17 lat, 10 miesi臋cy temu przez
Katie.
- AutorWpisy
- 2 listopada 2007 o 23:00 #2528
witam serdecznie 馃檪 m贸j ch艂opak jest uczulony na sier偶膰 zwierz膮t (kot,kr贸lik i inne zwierz膮tka futerkowe) i cz臋sto jak do mnie przyje偶d偶a-chociaz zawsze wynosz臋 mojego kr贸lika do innego pokoju- zaczyna po jakim偶 czasie kaszle膰 jak szalony i si臋 dusi膰 馃槨 ma niby jakie偶 tabletki czy co偶 tam,ale czy istniej膮 sposoby na to,偶eby na d艂u偶szy czas temu zapobiec? 馃槨 z g贸ry dzi臋kuj臋 wszystkim za pomoc BUZIACZKI 馃槈
3 listopada 2007 o 07:38 #93098Tabletki i lekarz to raz. Ale mo偶e powinna偶 dok艂adnie odkurzy膰 pok贸j i wcze偶niej przewietrzy膰 go.
3 listopada 2007 o 08:18 #93099I mo偶e przenie偶 tego kr贸liczka do innego pomieszczenia ju偶 na sta艂e
3 listopada 2007 o 11:00 #93100pok贸j za ka偶dym razem wietrz臋, ale zastanawiam si臋,czy s膮 mo偶e jakie偶 TRWA艁E sposoby na wyeliminowanie takiej alergi?bo kompletnie si臋 na tym nie znam 馃檪
a mo偶e znacie jakie偶 konkretne nazwy czego偶 do nabycia w aptece do inhalacji czy cu偶?13 listopada 2007 o 21:03 #93101dobrze dzialaja inhalatory takie jak na astme + wszystkie ww sposoby. sa takze zastrzyki odczulajace
14 listopada 2007 o 07:55 #93102ale wszelkie tabletki na alergie dzialaja od warunkiem ze nie przebywa sie w poblizu zwierzat
Wiec moze przenies krolik na stale z pokoju -a w nim musisz generalnie posprzatac-bo siersc unosi sie w powietrzu8 kwietnia 2008 o 14:35 #93103no kr贸liczka warto by przenie偶膰, a ch艂opakowi powiedzie膰 偶e mo偶e swojej dolegliwo偶ci sie pozby膰. chcesz wiedzie膰 jak. napisz do mnie
29 czerwca 2008 o 16:42 #93104Je偶eli chodzi o trwa艂e metody, to najlepiej p贸j偶膰 do lekarza rodzinnego po skierowanie do refundowanego alergologa(albo p贸j偶膰 prywatnie), powt贸rzy膰 dok艂adnie testy i zaplanowa膰 ew. odczulanie. Nie jest w 100% podobno skuteczne, ale przy ci臋偶kich objawach uczuleniowych pomaga – moja kuzynka 16 letnia przesz艂a to niedawno(tzn niedawno skonczyla cykl odczulajacy) i przestala miec dusznosci, a u niej by艂a to makabra – jest uczulona na roztocza kurzu i wystarczylo, ze sie robilo porzadki, a ona juz zaczynala sie dusic
22 lipca 2008 o 13:09 #93105Przewietrzenie nic nie da, sier偶膰 i te uczulogenne interesy s膮 wsz臋dzie. Jedyne wyj偶cie to przerobienie kr贸lika na pasztet , wymiana 艂贸偶ka, kilkakrotne wypranie zas艂on, firan, narzut, dywanu, odmalowanie itd..
niestety, taka prawda.. wiem co偶 o tym bo sama cierpi臋 z tego powodu.. - AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.