Jak pozbyc sie czarnej farby

• Autor
    Odp.
  • Jessi663
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 94
    • Sta艂y bywalec

Czesc 馃檪
    Od kilku miesiecy farbuje sie na czarno popszedni moj kolor byl piekny jasny blond. Bardzo bym chciala wrocic do kolorku blond. Bylam u fryzjerki powiedziala mi ze musze odczekac az moje wlosy mi odrosna ja niestety nie jestem na tyle cierpliwa by czekac az tyle czasu:)
    Byl ktos w takiej sytuacji jak moja ? jak sobie poradzilyscie i jakie macie propozycje dla mnie. : D

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawia,

Venus
    Member
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 640
    • Zas艂u偶ony

pofarbuj si臋 na kolor najbardziej zbli偶ony do naturalnego 馃槈

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Kiedy偶 mia艂am bardzo ciemne w艂osy i te偶 zapragn臋艂am je rozja偶ni膰.Nie da si臋 nagle,w cudowny spos贸b p****偶膰 z ciemnych do jasnych w艂os贸w-trzeba to robi膰 stopniowo.
    Idz do dobrego fryzjera,niech zrobi Ci jasne pasemka.Kiedy pojawi膮 sie odrosty,zr贸b nast臋pne pasemka.Kiedy w艂osy stana si臋 ju偶 w miar臋 ja偶niejsze zafarbuj si臋 na jaki偶 ja偶niejszy,jednolity kolor.Musz臋 powiedziec,偶e te zabiegi bardzo niszcz膮 w艂osy,ale skoro chcesz mie膰 jasne,to mmusisz pocierpie膰 troch臋 馃槈

lateksowa
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

Z niektorymi farbami jest ten problem. Ze nie da sie po zafarbowaniu nic zrobic. Trzeba czekac i zmieniac kolor odrostow. W ten sposob sporo firm zajmujacych sie produkcja farb do wlosow zarabia.

Jessi663
    Member
    • Odp.: 94
    • Sta艂y bywalec

dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)

Tam myslalam wlasnie nad stopniowymi pasemkami tylko ze moga nie wyjsc blond pasemka a rude :ff i to jest to male ryzyko;p

cheethka
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

ja r贸wnie偶 mam czarne w艂osy, kiedy偶 pyta艂am si臋 fryzjerki jak mog艂abym je rozja偶ni膰 to poleci艂a mi jedynie preparat „偶ci膮gaj膮cy kolor”, niestety taki zabieg u fryzjera kosztuje oko艂o 200 z艂 i strasznie niszczy w艂osy 馃檨

Anonymous
    Member
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Ja jaki偶 czas temu r贸wniez zapragn臋艂am pozby膰 sie czarnego koloru w艂os贸w, gdy偶 rudego mi si臋 chcia艂o. Nie posz艂am na dekoloryzacj臋 do fryzjera, tylko posz艂am do sklepu z artyku艂ami fryzjerskimi i kupi艂am proszek do dekoloryzacji i wod臋 6 %. Nie musia艂am ich potem farbowa膰 na rudo, bo po odpowiednim czasie dekoloryzacji same zrobi艂y si臋 rude 馃槈
    Najlepiej jednak swoje zamierzenia przedyskutowa膰 z Pani膮 za lad膮. One w tych sklepach najcz臋偶ciej wiedz膮 co i jak zrobi膰. 馃檪

Zalamana22
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Ja te偶 mia艂am czarne w艂osy i jak moja poprzednia kole偶anka zapragn臋艂am ryduch:) posz艂am to fryzjera bo s艂ysza艂am o sztuce” 偶ci膮gania farby” no i uda艂o si臋 niestety to niszczy bardzo w艂osy;/ najpierw rozja偶niaj膮 CI w艂osy do, 偶e tak okre偶le kurczaczkowego blondu a偶 taki dziwny a nie blond taki 偶贸艂t a p贸藕niej wybierasz kolor jaki chcesz;) zabieg kosztowa艂 mnie 60 z艂

Beema7
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Ten sam problem. Mia艂am czarne i chcia艂am zrobi膰 br膮zowe. By艂am na tyle nierozs膮dna 偶e kupi艂am rozja偶niacz…. wysz艂y rude 馃槅 , na艂o偶y艂am na to czekolad臋 i w sumie nadal mam prawie czarne, tyle tylko 偶e zniszczone. Sama sie nie baw, idz do dobrego fryzjera kt贸ry przeprowadzi dekoloryzacj臋.

mikka-1
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 81
    • Sta艂y bywalec

mam czarne aktualnie…

chcia艂am blondu, posz艂am do fryzjerki kt贸ra obieca艂a pasemkami doj偶膰 do blondu…po 3 miesi膮cach (co miesi膮c pasemka) mia艂am ko艅c贸wki czarne w po艂owie r贸de a odrosty- wiadomo, ostry blond!powypada艂o mi p贸艂 w艂os贸w!Nie powiem ju偶 nic o tym 偶e aby do upragnionego blondu doj偶膰 obcielam wlosy z d艂ugich do bioder na kr贸ciaki ……Mia艂am do偶膰 i postanowi艂am wzi膮膰 sprawy we w艂asne r臋ce a 偶e nic nie wiedzia艂am o farbowaniu to wysz艂o to tak:
    stwierdzi艂am 偶e sama je rozja偶ni臋 przez co mia艂am rude okropne k艂aki pomieszane z czarnym br膮zem blond i ZIELONYM (??)…mia艂am w domu ciemn膮 czekolad臋 (farb臋) wi臋c postanowi艂am to zakry膰- wyszed艂 niebieski ;]
    czapka na 艂eb i po czarn膮 do rossmana!!!od tej pory mam kr贸tkie czarne i czekam a偶 odrosn膮 (jakie偶 3 lata to mo偶e potrwa膰 )

tamtararam
    Member
    • Odp.: 7
    • Pocz膮tkuj膮cy

wr贸cic do swojego naturalnego koloru jest niemozliwe po zadnej koloryzacji. wlosy zmieniaja kolor i strukture i ciezko uzyskac efekt sprzed koloryzacji. musisz odczekac az odrosna. dekoloryzacja to bardzo dlugio i kosztowny proces. kilka wizyt u fryzjera i rozjasnianie wlosow o ton, dwa, nie mowie juz jak niszczy to wlosy

mikka-1
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 81
    • Sta艂y bywalec

dok艂adnie, du偶o pieni臋dzy, czasu, nerw贸w… a p贸藕niej ma艂o w艂os贸w na g艂owie lub w艂osy jak szczota..je偶li masz widoczne odrosty farbuj ciemnym br膮zem (najlepiej szamponetk膮)
    fryzjerka zaproponowa艂a mi dekoloryzacj臋 za chyba ponad 300z艂 (nie pami臋tam dok艂adnie bo by艂o to dawno) na moje kr贸tkie w贸wczas w艂osy… bo po dekoloryzacji trzeba przecie偶 zrobi膰 farbowanie.Takie w艂osy po samej dekoloryzacji maj膮 kolor nie do przyj臋cia…no i po jakim偶 czasie ten ja偶niejszy zn贸w rozja偶niaczem, i zn贸w, ….a w艂osy cierpi膮 na tym ;]

czyli par臋 wizyt po ok 300z艂 ;] jak z czarnego do blondu to tysiaka chyba bym wyda艂a ;] no i kuracje i maseczki na w艂osy …

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Jak pozbyc sie czarnej farby"

Przewi艅 na g贸r臋