Jak urzadzic bardzo dlugi pokoj

• Autor
    Odp.
  • magda7
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 188
    • Zapaleniec

Mam dosc nietypowy dom,a w nim pokoj ,ktory jest bardzo dlugi,sa w nim 2 duze okna i nie mam zupelnie pomyslu jak go urzadzic,zeby go choc troche zmniejszyc.Zastanawialam sie nad podzieleniem go na pol,ale nie wiem czy to dobry pomysl.Bede wdzieczna za kazdy rade 馃檪 .

Maariolkaa
    Member
    • Temat贸w: 33
    • Odp.: 1333
    • Maniak

A jakie ma wymiary ?

magda7
    Member
    • Zapaleniec

z dlugosci to chyba z 10 metrow,a szerokosci to nie wiem dokladnie i jak znajde czas to wymierze 馃檪

Venus
    Member
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 640
    • Zas艂u偶ony

istotne te偶 na jak膮 cz臋偶膰 mieszkaln膮 chcesz po偶wi臋ci膰 ten pok贸j?

magda7
    Member
    • Zapaleniec

chce jakos go zmniejszyc za pomoca przedmiotow,koloru scian

mariolazlodzi
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Do zmniejszenia pokoju proponuje kolor czarny
    Idealnie nada si臋 na te „kr贸tsze” 偶ciany, bo sprawi, 偶e pok贸j z prostok膮ta przejdzie w „prawie” kwadrat. to jedno. Jak jeszcze dodasz do tego malowanie sufitu na jaki偶 ciemny kolor (ale mo偶e nie czarny, proponowa艂abym burgund na przyk艂ad).
    I zdecydowanie ustawiaj przedmioty na scianach kr贸tszych

To moja propozycja

charlize
    Member
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Mo偶esz zawsze poprosi膰 o pomoc firmy, kt贸re zajmuj膮 si臋 projektami. Albo niekt贸re sklepy maj膮 te偶 tak膮 opcj臋, widzia艂am projekty wn臋trz w sklepie multizakupy.pl i od razu na pewno dobior膮 odpowiednie meble do tego wszystkiego.

BOZENA
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 49
    • Sta艂y bywalec

D艂ugi pok贸j to jeszcze nie koniec 偶wiata i pow贸d do zatrudniania projektant贸w. W internecie mo偶na znale藕膰 tyle inspiracji, 偶e g艂owa ma艂a. Najwa偶niejsze jest, aby wszystko spokojnie przemy偶le膰, bo po偶piech to z艂y doradca. Paleta barw natury ma ponad 40 kolor贸w, warto zacz膮膰 od jej przejrzenia bo kolor to podstawa w ka偶dej aran偶acji.

pozytywna
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 84
    • Sta艂y bywalec

A ja Ci powiem Bo偶ena, 偶e wed艂ug mnie zatrudnienie projektanta to rozs膮dne wyj偶cie – mo偶na dzi臋ki temu zaoszcz臋dzi膰 sporo czasu i nerw贸w. A nawet i pieni膮dze. Jednak co fachowiec to fachowiec. Z tego co wiem to firma n-design, kt贸r膮 tu wymieniono jest godna uwagi – wystarczy wej偶膰 na ich stron, by przekona膰 si臋 jak ciekawe maj膮 projekty.

bella123
    Member
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 49
    • Sta艂y bywalec

Dlaczego chcesz zmniejsza膰 pok贸j – to do偶膰 nietypowe?!? Je偶eli faktycznie upierasz si臋 偶eby go zmniejszy膰 to wykorzystaj do tego kolor 偶cian – tzn, zale偶y jak s膮 u艂o偶one i na kt贸rej 偶cianie okna? mo偶e rozrysujesz ten pok贸j bardziej konkretnie i prze偶lesz linka to wtedy Ci b臋dziemy co偶 radzi膰.

Brenda
    Member
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Ja bym tego pokoju nie zmniejsza艂a. Sama mam d艂ugi pok贸j, oko艂o 12 metr贸w i w艂a偶nie te偶 si臋 nosz臋 z my偶l膮 o wyremontowaniu go. Wesz艂am na stron臋 tych projektant贸w o kt贸rych pisa艂y dziewczyny i te wn臋trza z galerii s膮 przepi臋kne. Uwielbiam styl nowoczesny. Poza tym my偶l臋, 偶e projekt wykonanie tak ma艂ej powierzchni nie b臋dzie kosztowne, zw艂aszcza 偶e projektanci maj膮 wiele zni偶ek, kt贸re s膮 poza naszym zasi臋giem.

szaloona
    Participant
    • Temat贸w: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Wiesz co jak masz taki troch臋 nietypowy pok贸j to nic dziwnego, 偶e masz problem z tym, 偶e nie wiesz, jak go urz膮dzi膰. Ale wiesz co mo偶e ci pom贸c. Mo偶esz zatrudni膰 firm臋, kt贸ra pomo偶e ci urz膮dzi膰 pok贸j, ale mo偶esz szukaj膮c inspiracji poogl膮da膰 zdj臋cia w galeriach. Mnie si臋 bardzo podobaj膮 projekty, kt贸re prezentuje wspomniana firma n-design;)

ja_aniolek
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Polecam obrazy olejne na 偶cian臋:) To nada charakter:)

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Jak urzadzic bardzo dlugi pokoj"

Przewi艅 na g贸r臋