- AutorOdp.
- 31 października 2009 at 10:51
No włażnie odnożnie internetu mam do was pytanie! Czy któraż z was prowadzi działalnożć w sieci? Ja otwieram sklep z żywnożcią ekologiczną i zastanawiam się nad promocją. Myżlałam, że sama się tym zajmę, ale nie jest to takie proste. Chcę powierzyć reklamę w ręce portalu firmy.net, bo oni podobno bardzo skutecznie pozycjonują i mają przystępne ceny. Co wy o tym sądzicie. Piszcie swoje uwagi, bo ja w tej branży jestem zielona.
23 listopada 2009 at 10:46Mimo wszystko lepiej jest zająć się tym na własną rękę aniżeli zlecać to takiej firmie.
Jest wiele ciekawych pozycji w internecie nt. pozycjonowania.
Równie dobrze możesz zainwestować w studentów informatyki, którzy wykonają za Ciebie pracę w tym zakresie i to za niewielkie pieniądze.
W razie dodatkowych pytań pisz na PW 😉
29 grudnia 2009 at 12:53Słyszałam ostatnio zdanie, że jeżli Twoja firma nie istnieje w internecie, to nie istnieje w ogóle. W sumie jest coż w tym, dlatego, że jeżli szukamy jakiejż usługi pierwsze co robimy, to szukamy tego w internecie. Moim zdaniem bardzo rozsądnie jest powierzyć taką pracę firmie, która się na tym zna, bo podejrzewam, że sama nie masz o tym pojęcia zbyt dużego. Możesz oczywiżcie się dokształcić sama i poczytać książki na ten temat, bo jest wiele pozycji 🙂
31 grudnia 2009 at 15:42[usunięto_link] wrote:
Słyszałam ostatnio zdanie, że jeżli Twoja firma nie istnieje w internecie, to nie istnieje w ogóle.
coż w tym jest..
16 lutego 2010 at 08:15Pozycjonowanie to dluga i żmudna praca … każdego dnia człowiek uczy się czegoż nowego i umówmy się – jeżeli jesteż włażcicielem firmy – Ty wiesz najlepiej jak należy ją pozycjonować.
Wszystkie firmy oferujące pozycjonowanie mogą pomóc, ale tylko na krótką metę.
Należy pamiętać o kilku istotnych rzeczach:
1. Konkurencja nigdy nie żpi – też pracują nad pozycjonowaniem, więc spadek z 1 pozycji może być szybszy niż znalezienie się na niej.
2. Kilka dni przerwy w pozycjonowaniu spowoduje jeszcze szybszy spadek.
3. Odpowiednie dobieranie słów kluczowych – przykładowo, dla sklepu komputerowego nie jest trafne pozycjonowanie po słowach „komputer”, „drukarka”, tylko np. po konkretnych modelach, np. „drukarka hp laserjet 1100” , „laptop asus a6”
4. Przeglądanie słów kluczowych, dodawanie nowych.
5. Prowadzenie statystyk (Google Analytics)
6. Stosowanie w początkowej fazie płatnego pozycjonowania (Google AdWords)Oprócz tego jest jeszcze wiele innych istotnych informacji, które należy znać, jak również stosować.
A co do zdania o istnieniu w sieci – niestety ale w 100% się zgadzam …
I oryginalne powiedzenie głosi:
„Jeżeli czegoż nie ma w Google, to to w ogóle nie istnieje”
21 lutego 2010 at 11:15[usunięto_link] wrote:
No włażnie odnożnie internetu mam do was pytanie! Czy któraż z was prowadzi działalnożć w sieci? Ja otwieram sklep z żywnożcią ekologiczną i zastanawiam się nad promocją. Myżlałam, że sama się tym zajmę, ale nie jest to takie proste. Chcę powierzyć reklamę w ręce portalu firmy.net, bo oni podobno bardzo skutecznie pozycjonują i mają przystępne ceny. Co wy o tym sądzicie. Piszcie swoje uwagi, bo ja w tej branży jestem zielona.
a teraz to mogę Ci nawet baner zaoferować na mojej stronie. jakbyż chciała, to odezwij się na priv
28 września 2010 at 22:41[usunięto_link] wrote:
Popytaj na forach dla kulturystów może administracja wykaże zainteresowanie.
31 października 2012 at 09:31Polecam marketing szeptany w internecie. To na prawdę dużo daję jeżli chodzi o promocję. Ale niestety nie jest tanie
9 kwietnia 2015 at 00:03Nie ma Twojego sklepu w Top10 nie ma go wcale. Nie ominie Cię wizyta w tej czy innej firmie pozycjonerskiej. Potwierdzą to wszyscy wypowiadający się przede mną i ci, co dopiszą się później. Co się będziemy czarować, sami fachowcy w temacie. 🙂
12 maja 2015 at 07:15Marketing szeptany to tylko czężć możliwożci promowania się w internecie. Oprócz tego wszelkiego rodzaju mailingi, pozycjonowanie strony (niszowe tematy można wypozycjonować nawet samemu z niewielkimi kosztami)
27 maja 2015 at 11:08Każda forma promocji jest dobra,szczególnie jeżeli dopiero zaczynasz biznes i chcesz budować swoją markę,pozycję w sieci i ugruntować ją. Oczywiżcie nie przychodzi to łatwo i szybko,a raczej powoli małymi kroczkami do celu. Pozycjonowanie,banery,fora społecznożciowe,tematyczne- to najczęstszy zakres działań.
16 lipca 2015 at 14:31Moim zdaniem każdy rodzaj promocji oraz reklamy jest dobry,ponieważ pomaga zwrócić uwagę potencjalnych klientów na naszą firmę,pozwala nam zaistnieć,czy to przez działalnożć internetową jako kampanię czy ulotki,banery- wszystko ma w tej kwestii znaczenie:)
2 września 2015 at 08:41Dobrym pomysłem na rozreklamowanie sklepu internetowego są na pewno reklamy AdWords i reklamy w serwisach społecznożciowych (czyli na Facebooku). Dużą popularnożcią cieszy się także marketing szeptany, czyli promowanie stron/produktów/usług na forach.
28 sierpnia 2018 at 23:50Mozna go wypromowac jeszcze poprzez pozycjonowanie. U mnie np moja siostra korzystała z takiej agencji interaktywnej Proformat z Wrocławia. 😉 Dzieki temu własnie dotarła do wiekszej liczby klientów 😉
16 stycznia 2020 at 13:52Pozycjonowanie jest drogie. Lepiej promować się na FB i Instgrammie
- AutorOdp.