Jaką frytkownicę polecacie?

  • Autor
    Odp.
  • sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 283
    • Zapaleniec

    Korzystacie z frytkownicy? A może smażycie w garnku. Muszę się w końcu przestawić na frytkownicę, bo po smażeniu w garnku wszędzie jest nachlapane tłuszczem. I tu moje pytanie. Jaką frytkownice polecacie?

    sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 283
    • Zapaleniec

    Co to znaczy nisko tłuszczowe? Jakoż odsączają potrawy po smażeniu?

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    @Zuziaczek wrote:

    tzn ze w takiej frytkownicy nie smazysz frytek w glebokim oleju calych zanurzonych, a jedynie do takiej frytkownicy wlewasz 1-2 lyzki oleju, w zaleznosci od ilosci frytek

    ja pierniczę, wreszcie Cię spotkałem, Zuziaczku, i bardzo fajnie…

    moje dania znów będą smaczne! :-

    co proponujesz do frytek – rzecz jasna – głupiemu Hardowi? jupi

    Olusia
    Member
    • Tematów: 26
    • Odp.: 385
    • Pasjonat

    Kiedyż smażyłam w frytkownicy, ale szło za dużo oleju.. teraz robię to na patelni (!) 😛

    sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 283
    • Zapaleniec

    No wiesz możesz wsadzić ziemniaki do piekarnika i też masz odchudzone. Ale to nie o to chodzi 🙂 Tu chodzi o to aby to było ciągle smażenie.

    sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 283
    • Zapaleniec

    Czyli co to za proces obróbki termicznej?

    Euro-Zakupy
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

    A może ktoż napisze ile mniej więcej kosztuje taka frytkownica? Bo na pewno zamawiając przez internet będzie o wiele taniej,szczególnie że zbliżają się żwięta i możemy liczyć na ciekawe promocje również na artykuły agd.

    sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 283
    • Zapaleniec

    @Zuziaczek wrote:

    cos na zasadzie pieczenia goracym powietrzem ? ! jak termoobieg – z tym mi sie to kojarzy

    Nie lubię tej ikonki termo….
    Czyli tak jakby ten gorący olej jest ciągle w ruchu. Fajnie może potrawa tak nie nasiąknie.

    sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 283
    • Zapaleniec

    [usunięto_link] wrote:

    @Zuziaczek wrote:

    cos na zasadzie pieczenia goracym powietrzem ? ! jak termoobieg – z tym mi sie to kojarzy

    Nie lubię tej ikonki termo….
    Czyli tak jakby ten gorący olej jest ciągle w ruchu. Fajnie może potrawa tak nie nasiąknie.

    [usunięto_link] wrote:

    znalazłam kilka różnych modeli w dobrej cenie: [usunięto_link]

    A jakiż konretny model? Czym one się od siebie różnią?

    kalamburka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

    różnią się np. pojemnożcią, pewnie tez mocą – trzeba porównać specyfikację

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jaką frytkownicę polecacie?"

Przewiń na górę