• Autor
    Odp.
  • Nicole
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam mam cerę tłustą, często występuje trądzik, skóra się nie żwieci, mam ciemne since pod oczami i nie wiem jak podkład byłby dla mnie idealny (taki ktróy by zakrył moje niedoskonałosci głównie since!) zrówno był nie drogi tzn do 20zł. Z góry dziękuję za pomoc:)

Demdi
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Na pewno fluid antybakteryjny i puder takich samych włażciwożciach. Które mimo wszystko matują twarz i nie zatykają porów. Oczywiżcie na wypryski korektor. Fluid, puder czy korektor powinien być o ton lub dwa tony jażniejszy lub o ton ciemniejszy. Na rynku jest wiele takich włażnie tanich produktów. Pozdrawiam 😉

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Na sińce pod oczami-korektor.Nie jestem do końca przekonana czy przy skłonnożciach do tradziku powinnaż nakładać na twarz podkład… nie wygląda to estetycznie i zatyka pory… chyba,że zdecydujesz się na jakiż naprawde lekki i antybakteryjny.

estera
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

popieram, jak masz problemy z cera, to najpierw do dermatologa i unikaj podkladu do czasu az sie nie wyleczysz, bo z jego uzywania nic dobrego nie wyniknie

basia23
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

dermatolog-jedyna słuszna rada…

beata79
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 18
    • Bywalec

kiedyż miałam zbliżony problem do ciebie… ale ponad rok temu udałam sie do dermatologa i mój problem przestał istnieć mimo iż sporo na przeznaczyłam czasu, cierpień no i kasy, ale opłacało się! ale nadal mam lekkie przebarwienia itd dlatego używam b. dobrego moim zdaniem podkładu maybeline, matującego, jest super, długo się trzyma i nie powoduje występowania kolejnych krostek:) polecam z czystym sumieniem:)

imported_kasiula
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

A jaki dokładnie jest ten podkład z maybelline?

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

nie mam trądziku, więc nie wiem czy mogę coż doradzić. Ja ostatnio kupiłam podkład sceniczny SORAYA czy jakos tak on sie zowie i powiem, że jestem bardzo zadowolona, całkiem nieźle kryje niedoskonałożci, do tego nie tworzy efektu maski no i cena w miare przystepna.

forgive
    Member
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

Osobiżcie polecam maybelline pure makeup 🙂 jest naprawdę dobry bo na bazie wody. Nie ma żadnego tłuszczu, więc cera się nie żwieci.

malenka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

ja mam problemy z trądzikiem i używam matującego podkładu kryjącego z serii AA, jest bezzapachowy i nadaje sie do cery tłustej i mieszanej, co ważne nie zatyka porów!!!!
    u mnie sie sprawdził!

malenka
    Member
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

no i nie jest drogi, dałam za niego jakies 15zł

Monisia
    Member
    • Odp.: 33
    • Bywalec

ja używam na moje pieguski i woreczki pod oczami podkładu matującego soraya 🙂 dostępne są w rossmanie cena około 15zł o ile dobrze pamiętam ale 20 zł napewno nie przekracza 😉

beateka
    Member
    • Bywalec

ja mam to szczęscie, że nie mam takich problemow z cera..
    ale moja siostrzyczka.. zaatakowały ją pryszcze, ma tłustą skórę. i dla lepszego samopoczucia używa fluidów.. znaczy fluidu-konkretnego.

kiedyż zaprowadziłam do sprawdzonego instytutu kosmetycznego.
    jej problemy się nie skonczyły, ale cera się poprawiła. a to, co nie zdąrzyło się poprawić, kryje żwietnym fluidem – Ideal Colour dr Eris.
    fakt, że on jest droższy niż 20 zł, ale Oksi twierdzi, że taki wydatek raz na jakiż czas się zdecydowanie oplaca.
    a skoro moja siostra tak mówi, to ja jej wierzę 😉

może i Ty pomyżl o wizycie u kosmetyczki.. w końcu to profesjonaliżci, a jeżli masz spory problem z cerą, a przez to nie najlepsze samopoczucie, może warto zainwestować..

pozdrawiam

mala mi
    Member
    • Odp.: 97
    • Zapaleniec

beateka a orientujesz się może, czy ten super podkład maskowałby letnie piegi? Jak tylko zażwieci trochę słońce, to od razu mi wyskakują.

beateka
    Member
    • Bywalec

@mała mi wrote:

beateka a orientujesz się może, czy ten super podkład maskowałby letnie piegi? Jak tylko zażwieci trochę słońce, to od razu mi wyskakują.

ja nie mam piegów, więc nie mam z tym dożwiadczenia.
    ale wydaje mi się, że skoro ładnie kryje pryszcze i przebarwienia na twarzy mojej siostrzyczki, to i z piegami sobie poradzi.. 😉

ty wiesz, mała mi, mi się osobiscie wydaje, że piegi to dodają uroku 😉
    ale fakt, że każdy ma indywidualny pogląd na ten temat 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jaki podkład?"

Przewiń na górę