• Autor
    Odp.
  • mala mi
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 97
    • Zapaleniec

Jak myżlę o piegach, to od razu widzę rude włosy. Ja mam czarne i dodatkowo mam też kilka pieprzyków na twarzy (z tym niestety nic się nie da zrobić) i jak dodatkowo widzę piegi, to czuję pewien przesyt na tej mojej buzi, no bo ile można… A można może dostać próbki tego podkładu? Jak nie to może i tak kupię. Nawet jak nie będzie krył piegów to przecież i tak go zużyję.

lamajka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Jestem nałogową użytkowniczką fluidów i przetestowałam chyba wszystko co wyszło na rynku. Moim zdaniem ich używanie nie ma wpływu na pojawianie się pryszczy, trądziku. Najlepszy polski fluid jaki ostatnio miałam to Ideal Colour Erisu. Nie ustępuje w niczym zagranicznym, a cena niższa niż np. Cliniqua. Ale jeżli są jakież poważne problemy skórne to trzeba iżć do dermatologa.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

@mała mi wrote:

Jak myżlę o piegach, to od razu widzę rude włosy. Ja mam czarne i dodatkowo mam też kilka pieprzyków na twarzy (z tym niestety nic się nie da zrobić) i jak dodatkowo widzę piegi, to czuję pewien przesyt na tej mojej buzi, no bo ile można… A można może dostać próbki tego podkładu? Jak nie to może i tak kupię. Nawet jak nie będzie krył piegów to przecież i tak go zużyję.

zamiast smarowac sie podkladem, kup sobie dobry, fotostabilny filtr.

mala mi
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

@mała mi wrote:

zamiast smarowac sie podkladem, kup sobie dobry, fotostabilny filtr.

A możesz mi polecić coż konkretnego? Może to głupio zabrzmi, ale nie wiem jaki to jest fotostabilny filtr. Jedmo jest pewne, zwykłe kremy z filtrem nie działają na moje piegi (to znaczy nie dały rady zapobiec ich powstaniu).

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

idz do dermatoiloga.

nie oczekuj, ze ci cos polece: nie wiem, jaka masz cere, jakie sa jej potrzeby.

mnostwo aptecznych firm ma bardzo dobre filtry.

mala mi
    Member
    • Zapaleniec

A co mi dermatolog powie??? Ma pani piegi to widocznie taka pani uroda. Już to nie raz słyszałam.

madziapolska130
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Dokładnie ja usłyszałam, że taki typ i tyle. I w sumie już się z tym pogodziłam i tego nie ukrywam. Tobie też to polecam.

Magda Sissel.pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

wybierz pierwszy lepszy krem do twarzy z filtrem min 30 a najlepiej 50
    niektóre kosmetyki tez mają takie stężenie
    jeżli stosujesz antykoncepcje, to te piegi to mogą być z tego
    Ziaja ma krem wybielający, z serii aptecznej, podobno dobry, może pomoże ci rozjażnić te piegi, skoro tak cię denerwują

nie nakładaj na zmiany tony makijażu, to faktycznie źle wygląda, sięgaj góra po kremy typu BB, będzie to wyglądało zdecydowanie lepiej

jeżli jeden dermatol cię zbył- idź do drugiego, trzeciego, aż trafisz na kogoż, kto ci pomoże

rafandynka
    Member
    • Odp.: 113
    • Zapaleniec

Do kazdego rodzaju cery zawsze polecam BB Cream Beauty Balm z Golden Rose, absolutny hit jak dla mnie! Bardzo fajnie nawilza cere, zakrywajac jakies tam male niedoskonalosci czy przebarwienia. Jest duzy wybor odcieni, bo az 6 bodajze, od zoltego az po rozowy, wiec naprawde spoko.

Jogoobelka
    Member
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Dla mnie podklad to tak naprawde drugorzedna sprawa, u mnie musi byc dobry korektor, bo wlasnie na niego licze przy zaslanianiu niedoskonalosci. Mam super korektor, o kremowej konsystecji i bardzo wydajny, Concealer & Corrector Crayon – Korektor w kredce z Golden Rose naprawde super sie sprawdza, doskonale kryje. Podklad mam z bell, illumi i on tez dobrze kryje, idealnie wspolgra z tym korektorem.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jaki podkład?"

Przewiń na górę