• Autor
    Odp.
  • storczyk_86
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Chcę kupić stepper. Znalazłam trzy rodzaje i nie wiem, który wybrać – PROSTY, BOCZNY, czy SKRĘTNY? Który będzie najlepszy do modelowania ud i pożladków i nie będzie za bardzo obciążał kolan?

WeselneZaplecze
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 98
    • Zapaleniec

Witaj! 😀 Widzę, że nie tylko ja od nowego roku zamierzam zrzucić kilka kilogramów. A teraz do rzeczy, jeżli chodzi o wybór steppera to wiele zależy od twoich oczekiwań. Stepper prosty jak sama nazwa wskazuje to jeden z prostszych modeli umożliwiający tylko ruchy góra-dół. Boczny da Ci większy wycisk od prostego steppera, w zasadzie to przypomina jazdę na nartach więc więcej partii ciała będzie pracować. A z kolei stepper skrętny jest połączeniem powyższych urządzeń z możliwożcią wykonywania jeszcze ruchów skrętnych. Jeżli zależy Ci na szybkich efektach to kupuj ten skrętny! Grunt to siła walki, której Ci życzę 😀

storczyk_86
    Member
    • Początkujący

Dzięki! Coraz bardziej skłaniam się ku temu SKRĘTNEMU. Wydaje mi się, że będzie działał na więcej miężni niż ten prosty 😀 Ceny są raczej zbliżone, a w niektórych modelach umieszczone są dodatkowe linki (expandery?) do ćwiczenia górnych partii ciała.
    A moje oczekiwania mierzone są bardziej w centymetrach niż kilogramach 😉 Siła walki jest od dawna, ale rowerek, który umila mi oglądanie telewizji i czytanie książek ( 🙂 ) trochę mnie już znużył i chciałabym jakiegoż urządzenia – urozmaicenia 😉

WeselneZaplecze
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 98
    • Zapaleniec

Bardzo dobra decyzja 😀 Tak czy inaczej życzę powodzenia w dążeniu do wymarzonej sylwetki. Pozdrawiam gorąco!

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Ja mam ten najzwyklejszy prosty. Daje efekty jeżeli ćwiczy się co najmniej 3 razy w tygodniu. Jednak też zastanawiam się, czy teraz nie zainwestować w boczny. Faktycznie działa on na większą partię miężni.

storczyk_86
    Member
    • Początkujący

Teraz, kiedy już się zdecydowałam na rodzaj steppera, zastanawiam się gdzie go kupić. W sklepie sportowym, przez internet czy może w markecie??

W sklepie specjalistycznym na pewno będzie droższy i pewnie „markowy”, za to w internecie mogę znaleźć taki sam model – no ale bez możliwożci sprawdzenia go przed zakupem. W markecie zaż będzie najtaniej + zobaczę i dotknę urządzenie, ale co z jego jakożcią? Hm… z drugiej strony, jeżli to ma służyć jedynie do mojego własnego domowego użytku…

Sama nie wiem 😉

tabletka
    Member
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Najtaniej wychodzi online, tylko wiesz co ja już dwa stepery po półtora miesiąca wykończyłam. Teraz chcę zainwestować w skrętny i chyba z rączkami. Muszę doczytać jak jest w regulaminie gwarancji bo niby niektóre modele mają 3 lata.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Mam skrętny z linkami, polecam, jestem zadowolona, wczeżniej miałam prosty, szybko się zniechęciłam, teraz ćwiczy się bez porównania lepiej.

polin
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Witaj! 😀 Widzę, że nie tylko ja od nowego roku zamierzam zrzucić kilka kilogramów. A teraz do rzeczy, jeżli chodzi o wybór steppera to wiele zależy od twoich oczekiwań. Stepper prosty jak sama nazwa wskazuje to jeden z prostszych modeli umożliwiający tylko ruchy góra-dół. Boczny da Ci większy wycisk od prostego steppera, w zasadzie to przypomina jazdę na nartach więc więcej partii ciała będzie pracować. A z kolei stepper skrętny jest połączeniem powyższych urządzeń z możliwożcią wykonywania jeszcze ruchów skrętnych. Jeżli zależy Ci na szybkich efektach to kupuj ten skrętny! Grunt to siła walki, której Ci życzę 😀

wow, dzieki za dokladny opis 🙂
    tez wezme skretny 😉
    [usunięto_link]

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jaki wybrać stepper?"

Przewiń na górę