- AutorOdp.
- 6 października 2010 at 05:48
Z tego co wiem, to włażnie gmail pozwala na przesyłanie największych załączników. A do tego masz do dyspocyzji na przykład google.docs. Jeżli chodzi o zażmiecienie. Gmail ma dożć dobry filtr antyspamowy, szybko uczący się. Ja poleciłabym Ci założenie jakiegoż pożredniego konta na rejestracje „gdzie popadnie” a na gmailu jak konsekwentnie przez najbliższy miesiąc będziesz wszystkie niechciane wiadomożci oznaczać jako spam, to szybko Ci się wyczyżci. Także pod względem podziału gmail się fajnie sprawdza jeżli korzysta się z etykiet…
Wiem, że akurat z gmaila się chciałaż wyprowadzić, ale jakoż jestem jego największą fanką 😉 I jak się zaczyna korzystać z wszystkich dostępnych opcji, to moim zdaniem to najwygodniejsze konto na żwiecie 🙂
6 października 2010 at 09:18Ja nie polecam google ,bo przechowują dane chyba jako jedyni i zbierają informację.
6 października 2010 at 16:26[usunięto_link]
[usunięto_link]
7 października 2010 at 04:39Trochę to teorią spiskową trąci. Jakoż niespecjalnie widzę problem w tym, że automatycznie google dopasowuje reklamy do moich zainteresowań, zamiast wysyłać milion nieinteresującego spamu. A poza tym KAŻDY serwis internetowy posiada o Tobie jakież dane. Nie wiem czy słyszałeż o tych przypadkach, kiedy internauci identyfikowali np. osoby wrzucające do sieci filmiki o tym jak znęcają się nad zwierzętami… Wcale nie musieli im się włamywać na konto google, żeby wszystkie niezbędne do identyfikacji dane znaleźć.
7 października 2010 at 09:13[usunięto_link] wrote:
Trochę to teorią spiskową trąci. Jakoż niespecjalnie widzę problem w tym, że automatycznie google dopasowuje reklamy do moich zainteresowań, zamiast wysyłać milion nieinteresującego spamu. A poza tym KAŻDY serwis internetowy posiada o Tobie jakież dane. Nie wiem czy słyszałeż o tych przypadkach, kiedy internauci identyfikowali np. osoby wrzucające do sieci filmiki o tym jak znęcają się nad zwierzętami… Wcale nie musieli im się włamywać na konto google, żeby wszystkie niezbędne do identyfikacji dane znaleźć.
Żadna teoria spiskowa już od dawna się o tym mówiło.Ty nie widzisz w tym problemu ,a ja widzę zalew reklam i czężć danych o mnie, moich zainteresowaniach itd ,które do różnych celów mogą być wykorzystane. Jeszcze połącz ją z view street to będzie widać nawet skąd klikasz. Mylisz się nie każdy serwis,nie każda aplikacja indeksuje w ten sposób informacje.To,że kogoż identyfikowali to myżlisz po czym?Numer ip, dane mailowe przy rejestracji na owym youtube,który należy do google i dalej do policji 😉
7 października 2010 at 10:06jakiej wielkożci załącznik można przesłać gmailem? Mi się wydaje, ze tylko 25 MB, a to akurat żredniawo w tej chwili… inni mają 100MB
7 października 2010 at 10:56Jeżli chcesz przesyłać duże pliki dużo bardziej opłacalne są do tego serwery typu fileserve.
7 października 2010 at 16:41Na gmailu wiadomożć nie może przekraczać 25MB. Na google.docs załadujesz nawet 1024MB.
13 października 2010 at 13:21Ja mam konta na gmailu, onecie i interii. Każde założyłam w innym celu. Co do gmaila to owszem funkcjonalnożci są ok, ale jest prawdą, że wykorzystują nasze informacje do spamowania. Słyszałam, ze google zatrudnia ludzi, którzy czytają maile i zależnie od treżci wysyłają reklamy. Nie wiem czy to prawda, ale na kontach, które mam, o tym, co piszę w mailu dostaję potem reklamę. Może to po prostu takie „zrządzenie”, bo w sumie zakładając konto zaznacza się czym się interesujemy
26 listopada 2010 at 13:32Ja korzystam z tlen.pl i gmail.com z obu jestem zadowolona.
20 lutego 2012 at 03:03gmail.com – rządzi!
- AutorOdp.