- Ten temat ma 5 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 7 miesięcy temu przez
pret-a-porter.
- AutorWpisy
- 31 października 2009 o 22:14 #5938
Witam !!
Mam 19 lat zrobiłam sobie przerwe w nauce i studia zaczynam dopiero od następnego roku. Chciałabym teraz jakoż wykorzystać ten czas. Może jakież nowe zainteresowania, hobby ?
Macie jakież pomysły a może wy uczęszczacie na jakież ciekawe zajęcia, kursy itp. 🙂
Pozdrawiam 🙂
1 listopada 2009 o 07:59 #162580ja bym wyjechala.
kilka miesiecy w innym kraju: troche samodzielnosci, nowe znajomosci, inna kultura…nie mowiac juz o jezyku.
swoja droga-po co robilas przerwe, skoro nie wiesz jak ja wykorzystac?
1 listopada 2009 o 08:55 #162581@parvati wrote:
swoja droga-po co robilas przerwe, skoro nie wiesz jak ja wykorzystac?
dokladnie. przerwe zazwyczaj robi sie z jakiegos waznego powodu, np brak kasy na studia.
ja bym sobie jakas prace znalazla. najlepiej wlasnie za granica. odlozysz wiecej niz w polsce co powinno cie wlasnie troszke zabezpieczyc finansowo na przyszlosc.
jesli nie to jakakolwiek praca w kraju. do tego zapisalabym sie na jakis kurs, np jezykowy, ewentualnie prawa jazdy jesli nie posiadasz.
mysl mysl co zrobic, bo siedziec bezczynnie przez rok w domu przed tv to troche nie bardzo…1 listopada 2009 o 10:23 #162582ale ja mam prace. Tylko wlasnie chodzilo mi raczej o wykorzystanie wolnego czasu.
1 listopada 2009 o 14:51 #162583Aaaa… to calkiem co innego.
Zacznij uprawiac jakis sport, np. zapisz sie na basen czy aerobik. Poza tym wybierz sie na kurs angielskiego czy jakiegos innego jezyka.
moze masz juz jakies hobby – mozesz teraz rozwijac je do woli 🙂
1 listopada 2009 o 15:43 #162584chciałam włażnie cos bardziej z artystycznej strony 🙂 ale kurcze w Łodzi nie moge nic takiego znaleźć.
Np jak są kursy plastyczne albo rozwijające umiejętnosci to są one zazwyczaj dla dzieci 🙄
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.