- AutorOdp.
- 27 listopada 2010 at 16:15
Wysyłacie kartki na żwięta? Wydaje mi się, że ta tradycja wraca do łask. Mylę się?
27 listopada 2010 at 18:34Co roku wysyłam kartki żwiąteczne, uważam że to miła tradycja. przyjemniej jest dostać kartkę żwiąteczną niż sms-a:/
29 listopada 2010 at 08:07Wżród mojej rodziny i znajomych wysyłanie kartek, listów itd niestety ale zanika 🙁
30 listopada 2010 at 10:24[usunięto_link] wrote:
Wżród mojej rodziny i znajomych wysyłanie kartek, listów itd niestety ale zanika 🙁
Kurcze szkoda, ze ta tradycja zanika. Kartkę można zachować na lata. Czemu tak się dzieje, co jest powodem?
30 listopada 2010 at 14:03Szczerze powiedziawszy to ja dostaje już teraz jedynie internetowe kartki pocztowe na maila. A szkoda, bo to jest naprawdę bardzo ładny zwyczaj. Zawsze miło było dostać jakąż ładnie zdobiona pocztówkę. Fajnie jakby ren zwyczaj wrócił…
1 grudnia 2010 at 06:43[usunięto_link] wrote:
Kurcze szkoda, ze ta tradycja zanika. Kartkę można zachować na lata. Czemu tak się dzieje, co jest powodem?
W dzisiejszych czasach kiedy niemal każdy się spieszy, ludzie wolą wysłać smsa, czy włażnie wspomnianą wczeżniej kartkę internetową. Poza brakiem czasu tłumaczą się kosztami tej kartki(kupno, znaczek). No i trzeba „swoje”odstać na poczcie..
Kiedyż wysyłam kartki w żwięta do rodziny( a że trochę jej mam, więc można było się wykazać :))
Zanika też pisanie listów.Wolą zadzwonić i porozmawiać.
Chciałabym żeby ta tradycja wróciła, ale obawiam się, że postęp techniki wyparł ją niemal całkowicie..1 grudnia 2010 at 11:08Może da się wysłać takie kartki?
1 grudnia 2010 at 17:27Oj nie wydaje mi się,żeby tradycja wysyłania kartek zanikła całkowicie.Do nas co roku przychodzą kartki, a i moja mama wysyła je do rodziny mimo,że i tak dzwonimy do siebie z życzeniami. Kartki są sympatyczne i maja jakiż urok w sobie.W przeciwieństwie do oklepanych sms-owych wierszyków, rozsyłanych automatycznie do wszystkich znajomych.
7 grudnia 2010 at 19:06Kartki to fajna sprawa. Milo jest dostac takowa na swieta. Ja tez rozdam kilka 😛
8 grudnia 2010 at 07:57@mak polny wrote:
Mi się zbytnio nie podoba… Ja rozumiem, że ludzie są zabiegani itd, ale wysyłanie kartek w ten sposób wydaje mi się jakież takie bezosobowe… Poza tym to chyba nie jest kłopot podpisanie kilku kartek i zaadresowanie kopert? A znaczki można kupić dużo wczeżniej, kiedy na pocztach nie ma jeszcze takich kolejek…
Mi osobiżcie mało podobają się także kartki z gotowym tekstem życzeń… Wolę sama napisać życzenia, z myżlą o konkretnych osobach, do których mam wysłać kartki…
Jak ktoż nie ma totalnie czasu wysyłać to co? Poza tym przecież można do każdej osoby napisać indywidualne życzenia i wybrać sobie odpowiednią czcionkę. Mi osobiżcie się ten pomysł podoba, jak dla mnie bomba. 🙂 I na dodatek dzięki temu można pomóc dzieciom.
15 grudnia 2010 at 11:24mak polny ja Cię rozumiem, nie chcesz to nie wysyłasz przez Internet. Uwierz jednak, że są tacy, którzy czasu nie maja, więc ta opcja jest naprawdę spoko.
21 grudnia 2010 at 08:25Ta opcja jest jak najbardziej spoko:)Ja też nie pamiętam kiedy wysyłałam tradycyjne życzenia.Wszyscy znajomi korzystają z sieci.Albo składam życzenia telefonicznie.
- AutorOdp.