Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    kacper
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Witam was wszystkich.
    Mam kłopot jeżli chodzi o antykoncepcję, trochę to w skrócie opiszę.
    Moja dziewczyna nie miała jeszcze dzieci.
    Brała tabletki trzy rodzaje i plastry ale miała silne bule w piersi lekarz powiedział że to najprawdopodobniej zakrzepica i nie może brać hormonów. Ja mam alergie na lateks czyli prezerwatywy odpadają. Stosunek przerywany to co czytam o nim to żadne zabezpieczenie. Chcemy dziecko ale jeszcze nie teraz, trzeba skończyć szkołę.
    Jaką metodę antykoncepcji byżcie nam polecali? Boję się że chyba nic dla nas już nie ma.

beehive
    Członek
    • Odp.: 257
    • Zapaleniec

Są specjalne prezerwatywy dla ludzi mających uczulenie na latesks, robione z poliuretanu, na pewno durex avanti, ale inne firmy też takie produkują. W połączeniu z globulkami albo żrodkami plemnikobójczymi prezerwatywy też dają całkiem niezłą ochronę, więc głowa do góry.

kacper
    Członek
    • Początkujący

Dziękuje za odpowiedz.
    A mam pytanie do Pań. Czy słyszałyżcie może o Baby-Comp i Lady-Comp to jakaż nowa oparta na mikroprocesorze pokazującym dni płodne i nie płodne. Ja myżlę że to dobra metoda i też kobieta się nie musi truć chemią i to mi się podoba. Czy któraż z was już to ma? I czy działa to? Ja jestem zdecydowany w to zainwestować choć jest to dożć drogie. Ale mało jest o tym informacji.

Zielonooka
    Członek
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Taka metoda jest ryzykowa, zwłaszcza jeżli Twoja dziewczyna ma nieregularny okres.

kacper
    Członek
    • Początkujący

Okres ma regularny, a wyczytałem że skutecznożć jest taka sama jak tabletek. 99,3% to chyba dobre jest.
    Powiem że nie jestem zwolennikiem trucia się, i nawet mi odpowiada że ona nie może brać tabletek.

Zielonooka
    Członek
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Jak dla mnie tabletki są idealnym rozwiązaniem, choć wiem o ich skutkach ubocznych, ale komfort psychiczny to cenna rzecz i nie muszę ograniczać się tylko do kilku niepłodnych dni.Ale skoro Twoja dziewczyna nie może używać tabletek to chyba nie ma wyjżcia. Możecie używać tej metody plus np globulek czy żelu. Większa skutecznożć i pewnożć.

tygrysek
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

może to i jest jakież rozwiązanie, ale z drugiej strony jeżli na igraszki można sobie pozwolić tylko w dni niepłodne? a reszta? jak nas najdzie ochota, to za rączkę się tylko można potrzymać (albo za co innego :))mi osobiżcie by to nie odpowiadało. już bym wolała te gumki dla alergików.

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę