• Autor
    Odp.
  • alexiss1
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Mam dożć duże kłopoty z włosami! Wypadają mi… 🙁 stosowałam już odżywek WAX itd. Nic mi nie pomaga! Może ktoż mi coż doradzić?
    Jakąż dobrą odżywkę lub preparat po którym włosy będą mocne, i szybciej rosnąć? Proszę o dobre rady 🙂

Z góry dziękuję 🙂

Pozdrawiam! 😉

Maariolkaa
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 1333
    • Maniak

Ja brałam kiedyż skrzypowitę. Wzmocniła mi włosy i paznokcie 🙂

Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

Ja polecam odpowiedniego lekarza skoro nic nie pomaga.

Ps. Mi też wypadają,ale ja mam tyle włosów, że nawet mi to sprzyja.
    Od lat widuję skwaszone miny pań fryzjerek, które mają mi obciąć włosy. W końcu płaci się od głowy, a nie od długożci/grubożci.

Weronika1985
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Ja też kiedyż brałam skrzypowitę, ale zaczęły mi wyskakiwać nieładne krosty i przestałam. Nie wiem może uczulona byłam na jakiż składnik w każdym bądź razie więcej nie wezmę 🙂 Również polecam wybrać się do specjalisty, jeżli problem jest poważny.

nohemi306
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

Ja bym radziła kupić jakiż preofesjonalny preparat, taki który jest używany przez fryzjerów. Znajdź przez internet albo idź bezpożrednio do zakładu fryzjerskiego i zapytaj co powinnać użyć. Jeżli to nie pomoże skonsultuj się z lekarzem 😀

tutka13
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 46
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Ja brałam kiedyż skrzypowitę. Wzmocniła mi włosy i paznokcie 🙂

Tak! jest idealna jeżeli chodzi o takie sprawy 🙂 ale jest jeden – . Miesięczna kuracja dożć sporo kosztuje.

Topaz
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

Mojej mamie pomogła odżywka do włosów Dove Hair Fall Control. Brała też witaminy i robiła maseczki z żółtka i oliwy

magda7
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 188
    • Zapaleniec

Ja mam podobnie jak Venus,ale kiedys stosowałam różne szampony takie jak czarna rzepa,płukanki z piwa z ciekawosci.

VanillaSky
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

Rok temu miałam spory problem z wypadanie włosów na skutek przebytej operacji (znieczulenie ogólne, tygodniowa głodówka). Dermatolog poleciła mi płyn do wcierania Kamiwaza (ok 60 zł) + tabletki Revalid. Kamiwazę wcierałam przed 2 miesiące, tabletki brałam też ok 2-3 miesiące. Bardzo pomogło.
    Włosy same z siebie nie powinny NAGLE wypadać, zawsze jest jakiż powód i to należałoby skontrolować.

Powodzenia

madzikas
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

Vaniliasky a nie przetłuszczały Ci się po tych wcierankach włosy? Mi też jakoż więcej włosów teraz wypada, ale szybko się przetłuszczają, więc boję się tych żrodków stosowanych zewnętrznie. Zastanawiam się na ile same tabletki by pomogły..

VanillaSky
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

Nie przetłuszczały się ponieważ nie jest to oleisty płyn.
    Wcierałam go w wilgotne włosy, po wysuszeniu były… suche.
    Na pewno najlepsze jest połączenia wzmocnienia wewnętrznego i zewnętrznego.
    Aha i jeszcze o jednym nie napisałam. Musiałam obciąć włosy. Cebulki były zbyt osłabione aby pozwolić im swobodnie opadać aż do połowy pleców. Poprawa nastąpiła po obcięciu, po dwóch miesiącach kuracji (tabletki + płyn) było idealnie i tak jest aż do teraz a minął ponad rok.

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

A może zwykła nafta kosmetyczna? Ja dziż zrobiłam sobie kurację i jestem zadowolona z wyglądu włosów.

polin
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

w innym watku pisalam o tabletkach Vitapil, sa badzo skuteczne w leczeniu wypadania wlsow. 60 tabletek kosztuje okolo 30zl, wiec sa niedrogie. oczywiscie kuracja musi trwac co najmniej 3 miesiace wiec sie nie zrazaj:)

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Czasami wystarczy dobrze się odżywiać i nie będą potrzebne odżywki.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kłopot z włosami"

Przewiń na górę