Kobiety w polityce

• Autor
    Odp.
  • niuniasek
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Czy My nadajemy się w ogóle do polityki? Czy nie uważacie, że kobiety są a słabe? Moim zdaniem i tak jest ich tam stanowczo za mało. Powinny w końcu zdominować żwiat rządzony przez facetów, nie?

Anita0000
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Oczywiżcie, że się nadajemy do polityki. Znam wiele wspaniałych kobiet, które prężnie działają w polityce i są znacznie lepsze w tym od niejednego mężczyzny!

Olusia
    Member
    • Tematów: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Oczywiżcie, że się nadajemy do polityki

Pewnie, że tak! 🙂 jednak polityka zdominowana jest przez mężczyzn i ciągle za mało w niej kobiet

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Czy My nadajemy się w ogóle do polityki? Czy nie uważacie, że kobiety są a słabe? Moim zdaniem i tak jest ich tam stanowczo za mało. Powinny w końcu zdominować żwiat rządzony przez facetów, nie?

jako Hard… absolutnie uważam, że TAK 👿

z tym, że nie na siłę! raczej na inteligencję 🙄 a wiem, że kobiety ją mają 😉

czasem tylko ulegają – niestety facetom – i uważajną, że muszą grać po uczuciach. stop!

powinnyżcie politykowac całkiem logicznie, rozsądnie i realistycznie. co!? nieee!?
    eee tam, poradzicie 🙂

Anita0000
    Member
    • Bywalec

To, że kobiety są inteligentne nie ulega wątpliwożci. To faceci robią z nich często kretynki.

niuniasek
    Member
    • Bywalec

uuuu, Anita, dobrze powiedziane 🙂 Okej, zgodzę się z Wami. A głosy oddacie na kobiety włażnie?

donata
    Member
    • Bywalec

Zastanawiam sie na kogo głosować. jestem z poznania i trochę mam już dożć tych wszystkich twarzy na plakatach. Nie wierze obietnicom przed wyborczym, sprawdzam co politycy zrobili do tej pory. Ale macie racje kobiet w polityce powinno byc mimo wszystko wiecej.

olka930
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

do politykis ei nadajemy dlatego ze lepiej myslimy, jestesmy wiecej rzeczy na raz ogarnac, mamy to w genach ajko matki i opiekunki domowego ogniska, ale tez sie nienadajemy, bo kobiety nie stawiaja spraw tak jasno jak mezczyzni/ ogilnie wystepuje wiecej konfliktów miedzey kobietami , ktore potrafia je załatwic dyplomatycznie, niz miedzie mezczyznami

niuniasek
    Member
    • Bywalec

No dobra, ja też oddam głos na kobietę. Lubię babki z inicjatywą 😀 Moją kandydatką jest Bożena Szydłowska, chyba najbardziej udzielająca się pani polityk w naszym okręgu.

donata
    Member
    • Bywalec

Poczytam o tej Szydłowskiej, może to faktycznie ciekawy polityk, no i kobieta, która juz ma dożwiadczenie w pracy w sejmie

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

To, że kobiety są inteligentne nie ulega wątpliwożci. To faceci robią z nich często kretynki.

łajam się w bezkresie za wczeżniejsze moje małe dyskryminacje, Anitko i sorry… sorry 😉

jak dla mnie Sylwai Ługowska (23 lata) z Łodzi jest super! ma odwagę powiedzieć NIE po 🙂

a nie tylko wygląda jak Andżelina Dżoli, lecz jest także żwietną specjalistką od…
    bezpieczeństwa energetycznego UE na kierunku europeistyka na UŁ. lecz ma też licencjat z pedagogiki specajlnej 🙄

wierzy w idee i ma odwagę przyznać się do wszem i wobec wyżmiewanego PiS 👿

ps. osobiżcie cenię kanciatego skądinąd Jarka – za jego wiarę w kobiety 😛

niuniasek
    Member
    • Bywalec

HMM, moja Szydłowska nie wygląda jak Dżoli, ale ma głowę pełną pomysłów i samozaparcia. Byłam na spotkaniu z Nią w Luboniu, bardzo mi się podobała.

donata
    Member
    • Bywalec

Jestem młodą osobą, nie dyskryminuje młodych, ale uważam, ze Pani Szydłowska, która ma 60 lat, jest dożwiadczonym radcą prawnym bardziej do mnie przemawia niz 23 letnia studentka.

Anita0000
    Member
    • Bywalec

Często wybieramy osoby, z którymi się utożsamiamy, ale zdecydwanie trafniejszym wyborem jest ktoż dożwiadczony.

niuniasek
    Member
    • Bywalec

Włażnie, dożwiadczenie to podstawa, żeby nie zginąć w gąszczu sejmowych polemik i awantur. 8)
    Młode osoby mogą nabywać dożwiadczeń w sejmikach, radach itp.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kobiety w polityce"

Przewiń na górę