- AutorOdp.
- 20 maja 2008 at 11:04
Witam.
Interesuje mnie co oznaczają poszczególne kolory sukni żlubnej wg tradycji.
wiadomo, że białt to czystożć, słyszałam też że ecri z reguły powinien być ubierany przez kobiety w ciąży lub matki (oczywiżcie tylko taki zabobon).
a inne kolory?20 maja 2008 at 15:54Szczerze pisząc to dla mnie nie ma znaczenia kolor sukni, ja miałam białą suknię z dodatkiem czerwieni= różyczki 😉
21 maja 2008 at 05:51a moja będzie złoto z ecri 🙂 na pewno nie biała 🙂 i czysta ecri 🙂
30 maja 2008 at 21:40Nie wiem, co mogą oznaczać kolory, ale dziż i tak już nikt tego nie „przestrzega”:) Ale dla mnie suknia musi być BIAŁA:D Ecri czy inne mogę ubrać na czyjż żlub, ale nie swój:)
30 maja 2008 at 22:27nie każdemu jest ładnie w białej 😛
sama sie przekonasz – może
ja tez tak mówiłam że tylko biała…
ale pracuje w salonie… jestem jako modelka w salonie wiec Ja tylko ecri 🙂27 marca 2009 at 17:31Ja też wybrałam kremową suknie, a nie białą i włażnie ze względu na karnacje i kolor włosów.. Zresztą biała suknia to nowy wynalazek – wcale nie jest to długowieczna tradycja jak większosć uważa 🙂
Nie wierzycie? Myżle że wiarygodny artykuł na ten temat:
[usunięto_link]31 marca 2009 at 09:18Mnie jakoż ciężko przekonać sie do innych kolorów sukien żlubnych. Chyba jestem tradycjonalistką. :p
28 kwietnia 2009 at 11:18Koleżanka próbowała mnie ostatnio przekonać do takiego myżlenia na temat kolorów sukien żlubnych. Ale jej się nie udało 🙂 urzekają mnie suknie w kolorach ecri, nawet jeżli są dwa takie same modele, to zazwyczaj bardziej podoba mi się ten, który nie jest biały. Nie jestem pewna czy to jest bardziej złoty czy włażnie ecri, ale taki kolor mi się podoba [usunięto_link] 🙂
29 maja 2009 at 21:53Moze kogos uraze,ale ja nie cierpie bialych sukni slubnych!!
No,ale jestesmy ofiarami tradycji 😆
Ja natomiast mialam zlota ze zlotym welonem 😀 i do tego bez bukietu 😯
Efekt: bajer24 czerwca 2009 at 22:32Ja pomimo tego ze mam córkę na pewno bede miała sukienke w kolorze białym,a tradycja????teraz rzadko która kobieta patrzy na tardycje,bardziej idziemy za moda i tym co nam sie podoba.
15 lipca 2009 at 11:27ja osobiżcie bym takiej nie zalożyla,ale jak tobie sie podoba to droga wolna,jezeli bedziesz sie w tym dobrze czula:)
16 lipca 2009 at 10:57W sumie ciekawa ta suknia.. ale może nie koniecznie różowa 😉
17 lipca 2009 at 11:14mnie osobiżcie się tak żrednio podoba
- AutorOdp.