kosmetyki naturalne

Wyświetlanie 8 wpisów - od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    charlize
    Członek
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Używacie, lubicie? Co sądzicie o kosmetykach naturalnych? Myżlicie, że zapanuje u nas moda na ich używanie? Jeżli używacie to jakich, co o nich sądzicie i gdzie kupujecie? Zachęcam do dyskusji.

szaloona
    Uczestnik
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Tak używam, i tak bardzo je lubię. Bo nie tylko doskonale pomagają pielęgnować moją urodę, czasem walczą z moimi drobnymi niedoskonałożciami. Ale też dzięki temu, że są naturalne nie martwię się o to, że mogą mi zaszkodzić.
    Chyba wiecie o czym mówię, bo pewnie nie jednej z was zdarzyło się, że jakiż kosmetyk ją uczulił i zamiast jej pomóc to zaszkodził.
    Jeżli chodzi o kosmetyki naturalne, których ja używam to jest ich kilka m.in. Glinka GHASSOUL, Olej Arganowy BIO. To są moje ulubione kosmetyki. A możesz je dostać w Mydlarni u Franciszka,
    A ty używasz naturalnych kosmetyków??
    Jeżli tak to jakich??

charlize
    Członek
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Tak, lubię bardzo kosmetyki naturalne i żałuję, że w Polsce jeszcze nie są one aż tak bardzo popularne jak na zachodzie, chociaż sądzę, że na pewno jest duże grono sympatyków takich kosmetyków. Szczególnie wżród osób z alergiami i uczuleniami na niektóre składniki występujące w tych kosmetykach produkowanych na masową skalę. Ja sobie bardzo cenię również wszelkiego rodzaju glinki i wody kwiatowe z których mogę robić swoje własne domowe spa. Ostatnio zachwyciłam się też olejem do włosów, który odbudowuje strukturę włosa i pielęgnuje skórę głowy, mam na myżli ten: http://www.mydlarnia.info.pl/7-olej-243w—receptura-kr-243lewska-cat-215-id-648.aspx
    Któraż jeszcze ceni sobie kosmetyki naturalne?

jagoda4
    Członek
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Dzięki za ten link, szczególnie zainteresował mnie woda różana. czy używałaż jej?możesz polecić do suchej skóry?

kleomaleo
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Kosmetyki naturalne wprowadzają nową jakożć na rynek ale z wypowiedzi ekspertów wynika, że ilożć żrodków pochodzenia nienaturalnego nie szkodzi. Troszkę mamy teraz modę na takie kosmetyki. Osobiżcie po kąpieli nawilżam ciało olejkiem do masażu. Uwierzcie mi pobudza zmysły, szczególnie nakładany męską dłonią ;-)…

jagoda4
    Członek
    • Zasłużony

Rozumiem że nawilżenie jest intensywniejsze jak masuje mężczyzna;)

MultiPerfumeria
    Członek
    • Tematów: 7
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

Woda różana może byc także używana do suchej skóry,sama kiedyż próbowałam i jestem z niej zadowolona.
    Często stosuje kosmetyki naturalne,pomagają mi walczyc z niedoskonałożciami.

jagoda4
    Członek
    • Zasłużony

Kiedyż słyszałam że jakaż polska aktorka stosowała

Wyświetlanie 8 wpisów - od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę