krem z filtrem na jasna z przebarwieniami skore

• Autor
    Odp.
  • lilka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 2
    • Początkujący

krem z filtrem na jasna z przebarwieniami skore

jaki polecacie? Wiem, z e musi byc z faktorem wysokim (35-60 SPF)

ciekawi mnie rowneiz cena i wqsza opinia na temat kosmetyku

black_mamba
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 743
    • Zasłużony

Ja również mam jasną karnację i na naseze polskie słońce uzywam kremu z filtrem 15 (obecnie mam z oriflame za 20 zł). Jednak jak byłam w Chorwacji to używałam filtru 35 i 60 (60 tylko na ramiona) i musze przyznać, że bardzo się opaliłam.
    Ogólnie jeżeli kupuje krem z filterem to znanych firm, ponieważ obawiam się poparzeń.

olena-25
    Member
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

z tymi przebarwieniami na skórze, to faktycznie trzeba uważać. Też mam ich dożć wiele i jak już się opalam to te największe po prostu zaklejam, zakrywam itd. No i oczywiżcie krem z filrem (wysokim obowiązkowo). Zawsze jeszcze zwracam uwage na to, czy jest z filtem UVA i UVB.

black_mamba
    Member
    • Zasłużony

Ja nawet nie zwróciłam uwagi na to czy mój krem ma oba filtry 😕

olena-25
    Member
    • Zapaleniec

no to black mamba zacznij 🙂 dla swojego zdrowia. Promieniowanie UVA jest bardzo groźne dla skóry.

black_mamba
    Member
    • Zasłużony

Sprawdziłam mój krem i ma oba filtry 😀

olena-25
    Member
    • Zapaleniec

no to bardzo dobrze 🙂

lilka
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

chcialam tylko dodac, z ete przebarweinia mam na twarzy- jakies czesem plamki rozowe lub otoczka wokol ust ciemniejsza niz moija skora twarzy

kasia86
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 12
    • Bywalec

takie plamy powstaja od slonca ja w tamtym roku bylam na dzialce i caly dzien siedzialam na sloncu i zrobily mi sie czarne kropki wygladajace jak piegi do tej pory je mam mimo to iz uzywalam kremu z odoma filtrami przed sloncem sie nie uchronimy 😉 😉 😉

black_mamba
    Member
    • Zasłużony

Takie kremy bardzo pomagają, włażnie miałam okazje przekonać się na własnej skórze jak mocne mamy słońce i jak kremy z filtrami pomagaja. Niedokłanie rozsmarowałam krem na plecach i wmiejscach gdzie miałam krem ładna brązowa opalenizna, w miejscu gdzie go nie było poparzona skóra(kolor wisniowy). Jesztem jasną blondynką zatem bardzo się to odbija, a jak boli..

olena-25
    Member
    • Zapaleniec

są specjalne blokery w aptekach, takie które naprawdę chronia skórę i przebarwienia przed słoncem. Tylko mają jedną wadę: są drogie, niestety. No ale na tych się nigdy nie zawiodłam 🙂

eversun
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

musze powiedziec ze blokery sa niezwodne. Moja siostra uzywala ich podczas pobytu na `Sycylii i nic sie nie opalila..NIC, jak corka piekarza wygladala podczas kiedy ja pomimo ze mam bardzo jasna cere strzaskana bylam na mahoń jak nigdy w życiu.

renia_tm
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Ja proponuje cos z Biodermy.W ostatnim czasie moje kolezanki (i jest ich spora grupka)sa zachwycone tymi wlasnie kremami.A najlepszy wlasnie do tego rodzjau skory bylby moze White Objective Active cream?:)

oh_ja
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

ja sama mam wrazliwa skórę, jasna karnację i kupiłam sobie krem Biodermy spf 50+. wole się mniej opalic niz potem cieprieć z powodu poparzen. no i tez slyszalam, że Bioderma ma specjalne kremy ochronne, które likwiduja też przebarwienia i zapobiegają tworzeniu się nowych.

zuzek85
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

mysle, że na pewno powinnas kupic sobie cos w aptece, na pewno bedzie to dla ciebie lepsze rozwiazanie niz jaki krem z filtrem, ktory mozna kupic w supermarkecie.mysle,ze Bioderma, ktora polecaja ci dziewczyny moze byc dobra dla ciebie 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " krem z filtrem na jasna z przebarwieniami skore"

Przewiń na górę