- AutorOdp.
- 18 czerwca 2010 at 20:45
Mam problem,planuje remont w kuchni i nie wiem czy zostawić kuchnie kaflową czy ją rozwalić.Od dawna nie jest używana,ale stała na niej mała kuchenka gazowa.Moje pytanie jest takie:jak ją ozdobić,żeby zmienił się jej wygląd?Zapomniałam napisać,że najpierw te kafelki były białe,a później przemalowałam je na zielony. Z góry dziekuję za wszystkie pomysły:)
19 czerwca 2010 at 15:06kurczę no, a ja bym nie rozwalała. moja babcia ma też taką kuchnię i jest to dla mnie strasznie sentymentalne…więc osobiżcie chciałabym mieć.
ale skoro tobie to zawadza, no to lepiej mieć więcej miejsca niż się męczyć.
19 czerwca 2010 at 16:01Mam mało miejsca w kuchni i tak sobie myżlę,że chyba będę musiała rozwalić.Meble już zamówiłam, będą dopiero gotowe za miesiąc,więc mam miesiąc na remont.
20 czerwca 2010 at 07:41[usunięto_link] wrote:
Mam problem,planuje remont w kuchni i nie wiem czy zostawić kuchnie kaflową czy ją rozwalić.Od dawna nie jest używana,ale stała na niej mała kuchenka gazowa.Moje pytanie jest takie:jak ją ozdobić,żeby zmienił się jej wygląd?Zapomniałam napisać,że najpierw te kafelki były białe,a później przemalowałam je na zielony. Z góry dziekuję za wszystkie pomysły:)
To takie stare kafle?jeżli tak to możesz mieć stylową kuchnie,niestety nie doradzę ci jak je ozdobić ale poszukaj w sklepach dekoratorskich,malarskich
Nie wiemy w jakim stanie są te twoje kafle i czy będzie używana.Jeżli ttylko ozdoba to masz większe pole do popisu:)22 czerwca 2010 at 14:17zazdroszczę Ci tej kuchni! Zawsze chciałam taką mieć!
29 listopada 2012 at 12:57Taka kuchenka na pewno dodaje uroku kuchni, ale nic po za tym. Jeżeli masz mało miejsca w kuchni pozbyłabym się jej i na jej miejsce wstawiła nowa kuchenkę.
2 grudnia 2012 at 16:29Też bym chciała mieć taką kuchnię kaflową 🙂
20 grudnia 2012 at 11:49Wiele z nas chciałoby mieć włażnie taką kuchnię,jednak ogranicza nas przestrzeń,najlepiej byłoby uwzględnić to wyposażenie tuż przy planowaniu powierzchni kuchennej,wtedy nie ma problemu.
21 grudnia 2012 at 12:02Moja znajoma przerobiła taką kuchnię kaflową na zwykłą kuchenkę:) z Piekarnikiem. Nowoczesne połączenie ze starą klasyką pięknie to wyszło jednak sporo kosztowało zamiast białych kafelek znajoma położyła na tej kuchence takie kamienie koloru piaskowego ( podobne jakie nieraz kładzie się na żcianach). Ja bym zostawiła zawsze można ją ciekawie przerobić 🙂
28 grudnia 2012 at 13:28Ja bym zostawiła i nie przerabiała, kto jadł kurczaka albo ciasto robione na takiej kuchni to wie jaki to smak.
28 grudnia 2012 at 14:08Według mnie zostawienie jej ma sens tylko wtedy jeżeli będzie używana.
10 stycznia 2013 at 01:40[usunięto_link] wrote:
Według mnie zostawienie jej ma sens tylko wtedy jeżeli będzie używana.
zgadzam się z vajolą 😉
10 stycznia 2013 at 13:57też mielismy kilka lat temu i zlikwidowaliżmy, jak nie bedziesz używać to nie ma sensu żeby zajmowała miejsce
28 lutego 2015 at 10:54Moi znajomi kupili dom z kuchnią kaflową i zostawiają ją,duży urok ma taka kuchnia.
21 kwietnia 2015 at 08:45Zgadzam się,taka kuchnia ma swój niepowtarzalny urok i z pewnożcią warto zastanowić się tez nad jej zakupem nawet w ramach czystego dodatku,dekoracji. Pamiętajmy tylko o tym aby utrzymać w niej czystożć,akurat w tym pomogą nasze żrodki do pielęgnacji:)
- AutorOdp.