- AutorOdp.
- 27 grudnia 2013 at 19:01
A jeżli chodzi o drzwi zewnętrzne, to o profilu antywłamaniowym jakie by wziąć pod uwagę?
18 stycznia 2014 at 12:53Sprawdzałaż gerdę? Tzn. czy bralaż w oóle pod uwage? Uznana marka i nie ma co się dziwić. U paru znajomych mają i się sprawdza.
23 stycznia 2014 at 13:54zgadza się zobacz na gerdę. ja w poprzednim mieszkaniu miałam zewnetrzne gerdy i były super. jak bedziesz szukac to popatrz tez na okazje.info bo moze znajdziesz tam jakiż fajny sklep internetowy z drzwiami
19 lutego 2014 at 21:53Ja się zastanawiam jeszcze nad drzwiami zewnętrznymi z wmontowaną szybką. Widziałam u jednej koleżanki i wyglądały bardzo ładnie. Nie wiem jednak jak to jest wtedy z ich bezpieczeństwem i ogólnie przed włamaniami. Do tego zależy mi, by miały dobrą izolację, tj. chroniły przed utratą ciepła. Czy w tym przypadku po prostu dobra uszczelka będzie rozwiązaniem?
21 lutego 2014 at 08:02Myżlałaż może o takich drzwiach z szybkami?
Ja mam coż podobnego, to drzwi oferowane przez firmę Gerda. Szybki są całkowicie antywłamaniowe, więc nie musisz się bać, że ktoż je wybije i otworzy zamek.
Co do izolacji, to sama uszczelka nie spełni swojej roli. Dobrze, by sama ożcieżnica była również specjalnie izolowana.22 lutego 2014 at 17:26Te drzwi Vox z piaskowaną szybą są ciekawe.Bawię się teraz programem do aranżacji wnętrz i dokładnie te drzwi wybrałam do projektu
24 lutego 2014 at 13:31lubuszanka, o co chodzi z tą ożcieżnicą? W jaki sposób jest dodatkowo izolowana? Posiada jakież wzmocnienie czy jak to wygląda? Te drzwi wyglądają naprawdę ciekawie i jeżeli te szyby są faktycznie całkowicie antywłamaniowe, to będę bardzo zadowolona.
26 lutego 2014 at 07:42Tak, te drzwi są jak najbardziej antywłamaniowe, podobnie jak ta szyba, która jest specjalnie wzmacniana. Jeżeli chodzi o ożcieżnicę, to posiada ona specjalnie perforowane dziurki, dzięki czemu dostaje się do nich powietrze, które jest doskonałym izolatorem. Dopytaj się o więcej informacji w jakimż salonie, bo ja specjalistką nie jestem 🙂 Do tego fajnie, że u Gerdy już wszystko jest w cenie, tj. kupujesz kompletne drzwi, a nie nagle dochodzą dodatkowe koszty.
27 lutego 2014 at 19:13No włażnie, jak patrzyłam na inne marki to trzeba tam jeszcze dopłacać za klamki czy wkładki, a niby najpierw cena taka atrakcyjna jest. Gerda ma włażnie już wszystko w zestawie. Po za tym akurat podoba mi się u nich ciekawe wzornictwo oraz różne kolory. Dlatego chyba zdecyduję się włażnie na drzwi od Gerdy. Dzięki za pomoc 🙂
15 marca 2014 at 16:24[usunięto_link] wrote:
Te drzwi Vox z piaskowaną szybą są ciekawe.Bawię się teraz programem do aranżacji wnętrz i dokładnie te drzwi wybrałam do projektu
My też mamy zamontowane drzwi Vox ( tylko trochę inny model) więc mogę Ci je polecić.Bardzo szczelne są, w tym roku sporo zaoszczędziliżmy na ogrzewaniu:) I dobrze tłumią dźwięki z zewnątrz.Zamki też podobno mają dobre.
1 kwietnia 2014 at 15:05Dzisiaj zamówione:) Wzięłam z montażem żeby mniej zapłacić.Już się nie mogę doczekać kiedy nasz dom będzie miał nowe drzwi.
7 kwietnia 2014 at 19:05W takim razie koniecznie wstaw zdjęcie nowych drzwi,jesteżmy bardzo ciekawi jak się prezentują,ale najważniejsze abyż była z nich zadowolona i były bezpieczne:)
28 lutego 2015 at 11:00Gerda ma dobre drzwi, też je braliżmy pod uwagę, ale jak sobie porównaliżmy ceny, design i parametry techniczne to wybór padł na vox.Niedługo będzie rok od zakupu i dotąd też nie mamy powodów do narzekania.
14 lipca 2015 at 08:13Zarówno Gerda jak i Vox to bardzo drogie drzwi i można moim zdaniem wybrać inną firmę,którą będzie tańsza a za to równie solidna. Najpierw sprecyzuj budżet jaki posiadasz na ten cel i wtedy postaramy się pomóc,doradzić na forum.
- AutorOdp.