- AutorOdp.
- 17 sierpnia 2009 at 12:05
Od około 2 lat stosuje ten płyn do higieny intymnej. Ostatnio spotkałam się jednak z opinią pewnej farmaceutki, że tego typu płyny, choć lepsze są od zwykłych perfumowanych żeli do kąpieli, to i tak nie są lepsze od zwykłych szarych mydeł, które z resztą znów mają coraz więcej zwolenników.
Co Wy o tym myżlicie? Zastanawiam się czy nie zamienić Lactacydu na zwykłe, szare mydło.
17 sierpnia 2009 at 13:29mysle że apni ma racje, te wszytskie żele niby maja pomagać ale to sama chemia, sztuczne barwniki i inne badziewia, a szare mydło to szare mydło
18 sierpnia 2009 at 08:26szare mydło bardzo dobrze robi na gojenie się ran po zabiegach i porodzie- to wiem napewno!
18 sierpnia 2009 at 08:55No ale płyny do higieny intymnej zawierają sporo kwasu mlekowego a to buduje naturalną florę bakteryjną pochwy i chroni przed infekcjami więc mydło (jakiekolwiek!) raczej odpada!
Nie jesteżmy w żredniowiecznej wsi,zeby myżleć że szare mydło pomaa na wszystko 👿
18 sierpnia 2009 at 15:12Lady Kala nie przesadzaj. Z tego co po prostu ostatnio udało mi się zauważyć szare mydło znowu robi się popularne. Zauważ, że często kobiety, które teraz bardzo dbają o siebie, jednoczeżnie często łapią infekcje. Po prostu uodparniają się na te przerózne nowe specyfiki. Kiedyż kobiety nie łapały tak wielu infekcji. Więc może coż w tej prostocie jest…
18 sierpnia 2009 at 17:35mi szare mydło szkodzi, mam na nie uczulenie
19 sierpnia 2009 at 12:26Lady Kala płyny do higieny intymnej to wymysł naszych czasów ii czesto nie różnią się od innych żeli pod prysznic!
19 sierpnia 2009 at 16:32Jakoż nie spotkałam jeszcze zwykłego żelu pod prysznic z kwasem mlekowym…
1 września 2009 at 08:47ja z kolei uważam, że w tym temacie każdy może reagowac indywidualnie i powinien dobrać sobie żrodek do higieny intymnej, który jest najlepszy dla niego. fakt, płyny i żele do higieny mają niższe pH niż zwykłe mydła co jest stanowczo lepsze dla flory pochwy. ja stosuję płyn do higieny, do tego łykam probiotyk dla kobiet i jest wszystko ok, niemniej mam też koleżankę, która na przyklad może używać tylko mydełka dla dzieci (bambino). a słyszałam też opinię, że wystarczy podmywanie się samą wodą.
1 września 2009 at 13:44ja na co dzień używam płynu, ale po porodzie, kiedy rana po szyciu mi sie goiła to używałam szarego mydła
2 września 2009 at 09:19Lactacyd jest na pewno dużo lepszy niż zwykłe płyny do higieny intymnej, bo ma dużo kwasu mlekowego. Ale czy jest lepsze niż szare mydło….to pewnie kwestia gustu.
4 września 2009 at 20:32Po wszystkich porodach używałam szarego mydła – rany goiły się rewelacyjnie. Na co dzień też wolę szare mydło od specjalnych płynów do higieny intymnej, za to używam antybakteryjnego papieru toaletowego mola herbal sensitive i przy każdym leczeniu antybiotykiem (co mi się co jakiż czas zdarza) biorę globulki ze szczepami kwasu mlekowego
14 lutego 2017 at 13:18Mydło naturalne HB pomaga, działa, robi dużą różnicę, cera wygląda normalnie, daje radę w ten sposób wszystko poprawić. Nie jest na pewno tak, że kilka dni i będzie super, ale po dłuższym czasie na bank będzie zdecydowanie lepiej. Stopniowo zmiany będą na bank zauważalne. Działajcie.
21 marca 2017 at 10:53Ja z powodzeniem od długiego czasu stosuję płyn do higieny intymnej ziaja intima i mój ginekolog dobrze o tym wie, nigdy nie usłyszałam od niego proszę zamienić to na szare mydło itp, wręcz przeciwnie, że kwas mlekowy z [usunięto_link] płynu bardzo dobrze wpływa bardzo pozytywnie na okolice intymne, z resztą jest to produkt z przeznaczeniem do higieny intymnej więc nie widzę powodu do paniki
2 sierpnia 2017 at 13:10Raz jeszcze – to samo naturalne mydło HB. To właśnie o nazwie 7 ziół.
Mocna zmiana na plus, cera wyglądająca zdecydowanie lepiej, pozytywnie odmieniona, całkowicie inna, niż kiedyś. Ale oczywiście dojście do zdecydowanej zmiany wymaga czasu – u nas cera poprawiła się u wszystkich domowników. Ale to też pokazuje jak duże znaczenie ma jakość kosmetyków…. - AutorOdp.