Lepiej być popularną czy po prostu być sobą?

• Autor
    Odp.
  • kamilka85
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Zastanawiam się na kwestią czy dziewczynom popularnym, w domyżle ładnym, lubianym, mającym fajnego faceta, jest im w życiu lepiej? Co zatem z takimi przeciętnymi dziewczynami jak ja, które nie wychylają się zbytnio przed szereg? Żeby użyć sztampowych stereotypów: popularna czirliderka kontra szara myszka, kto ma lepiej? Nie chce zabrzmieć, że mam jakież wyrzuty wobec całego żwiata. Po prostu chcę porozmawiać 😀

ptysia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

Można być sobą i być lubianym. Jedno nie przeczy drugiemu. Zresztą… Chyba jest się naprawdę lubianym za to jakim się jest człowiekiem, więc i nawet jeżeli jest się szarą myszką można miec masę znajomych/przyjaciół.

Poza tym iziaczek dobrze zauważyła. W życiu chodzi o to by być popularnym czy szczężliwym? Jeżeli jesteż szczężliwa i jesteż szarą myszką to po co Ci popularnożć? Zresztą po co w ogóle komu popularnożć? Udawać kogoż kim się nie jest i być szczężliwym? Nie sądzę.

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

A niby dlaczego bycie popularnym ma być udawaniem kim się nie jest, co to w ogóle ma do tego?

ptysia
    Member
    • Stały bywalec

Kowalu może mieć to ze sobą coż wspólnego. Chociażby przypadek, gdy jesteż osobą cichą w gruncie rzeczy a chcesz być popularnym. Niektórzy wtedy po prostu udają kogoż innego tylko po to by być lubianym. Nie doceniają tego kim są i nie wierzą, że mogą być popularni nie zmieniając się.

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

A o to Ci chodziło 🙂

damnatia
    Member
    • Odp.: 30
    • Bywalec

Nie chciałabym być popularna.
    Dużo osób wpieprzałoby mi sie w życie i nie miałabym prywatnożci i wogóle.

Polinka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 20
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Można być sobą i być lubianym. Jedno nie przeczy drugiemu. Zresztą… Chyba jest się naprawdę lubianym za to jakim się jest człowiekiem, więc i nawet jeżeli jest się szarą myszką można miec masę znajomych/przyjaciół.

Poza tym iziaczek dobrze zauważyła. W życiu chodzi o to by być popularnym czy szczężliwym? Jeżeli jesteż szczężliwa i jesteż szarą myszką to po co Ci popularnożć? Zresztą po co w ogóle komu popularnożć? Udawać kogoż kim się nie jest i być szczężliwym? Nie sądzę.

Zgadzam się ze wszystkim.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

A czy to zawsze się wyklucza?To byłoby bardzo smutne.prawda?

[usunięto_link]

ptysia
    Member
    • Stały bywalec

Nie, ale bardzo często jest tak, że w gronie osób staramy się być kimż „fajnym” by nas lubiano, a w gruncie rzeczy jesteżmy zupełnie innymi osobami. Ale oczywiżcie to nie oznacza, że to się wyklucza. Zresztą tak samo jak to, że ktoż jest oziębły nie oznacza, że nie potrafi kochać. 😉

Smutne jest to, że niektórzy ludzie starają się być kimż innym nie doceniając swoich zalet i w ogóle swojej osoby.

kamilka85
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Najlepiej to po prostu być sobą i myżleć o ludziach, którzy żyją obok nas. Słyszałam o książce Lauren Oliver „7 razy dziż”. Stąd też było moje pytanie bo po prostu zaintrygował mnie opis książki. Główna bohaterka Sam Kingston, ma trzy przyjaciółki, które po prostu zdominowały wszystkich ludzi obok siebie. Ma mega przystojnego chłopka. Sam pastwi się nad ludźmi, bez większego problemu. Po piątkowej imprezie budzi się i zaczyna przeżywać na nowo ubiegły dzień. Poczytałam na recenzjach New York Timesa i podobno to żwietna książka. Słyszałyżcie może o niej? 😀

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Głosuję 🙂 za „byciem sobą”.

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

Za byciem popularnym i sobą 😛

ptysia
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Za byciem popularnym i sobą 😛

W odwrotnej kolejnożci, jeżeli już – przynajmniej jak dla mnie 😛

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

Kolejnożć nie ma znaczenia ,bo i tak chodzi o obie rzeczy naraz 😛

ptysia
    Member
    • Stały bywalec

Ma, ma, bo w razie czego jak nie da dwóch rzeczy na raz to jednak lepiej być sobą 😛 Ale już się nie sprzeczam, żeby nie było. 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Lepiej być popularną czy po prostu być sobą?"

Przewiń na górę