Linux – czy ktoż z niego korzysta

• Autor
    Odp.
  • OpenDoc
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Jestem ciekaw czy któraż z niewiast, tudzież przedstawicieli płci „brzydkiej :P” korzysta z systemu Linux (niezależne od edycji).

Jeżeli tak to ciekawią mnie opinie na ten temat. Osobiżcie korzystam w domu od ponad 3 lat z tego systemu i jestem zadowolony, a każdy dzień w pracy, kiedy muszę „siedzieć” na M$ W7 to jak zesłanie do niewolniczej pracy …

Faktem jest, że kiedyż nie wyobrażałem sobie lepszego systemu od XP no ale te czasy minęły 😉

Ostatnio nawet udało mi się przekonać moją lepszą połowę do tego by skorzystała z Linuxa, gdzie z początku się opierała, ale teraz nie wyobraża sobie powrotu do „Łindołsa” 😀

Czekam na Wasze opinie w tym temacie 😉

blackArt
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

ja np nie wyobrażam uczyć sie całego systemu od nowa i dlatego linux mnie nie przekonuje . ale jeżeli damy go żwieżemu użytkownikowi PC-ta myżlę że byłby bardziej zadowolony z jego obsługi aniżeli z systemu microsoftowego .

OpenDoc
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Ale czego tu się uczyć ? 😉 Interfejs graficzny – tak samo jak przy windowsie.

Baaa, o wiele łatwiejsza instalacja oprogramowania – korzysta sięz menadżerów oprogramowania – wyszukuje się odpowiedni program i instalujesz, nie potrzeba seriali, cracków, itp 😉

Stabilniejsze i szybsze działanie, intuicyjna obsługa.

Z ciekawostek dodam, że (przynajmniej w moim przypadku) photoshop działał mi szybciej pod virtualem windowsa na linuxie aniżeli na normalnym windowsie 😉

Dodatkowo linux jest bardziej przewidywalny niż windows, posiada o wiele szersze grono osób chętnych do pomocy (gdzie użytkownicy naprawdę się znają na tym i wiedzą co robią )

fluss1
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Od pewnego czasu korzystam z ubuntu i powiem szczerze że żwietny system jak już się go w miarę ogarnia:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Linux – czy ktoż z niego korzysta"

Przewiń na górę