- AutorOdp.
- 9 lipca 2010 at 06:21
Jestem ciekaw czy któraż z niewiast, tudzież przedstawicieli płci „brzydkiej :P” korzysta z systemu Linux (niezależne od edycji).
Jeżeli tak to ciekawią mnie opinie na ten temat. Osobiżcie korzystam w domu od ponad 3 lat z tego systemu i jestem zadowolony, a każdy dzień w pracy, kiedy muszę „siedzieć” na M$ W7 to jak zesłanie do niewolniczej pracy …
Faktem jest, że kiedyż nie wyobrażałem sobie lepszego systemu od XP no ale te czasy minęły 😉
Ostatnio nawet udało mi się przekonać moją lepszą połowę do tego by skorzystała z Linuxa, gdzie z początku się opierała, ale teraz nie wyobraża sobie powrotu do „Łindołsa” 😀
Czekam na Wasze opinie w tym temacie 😉
10 lipca 2010 at 19:27ja np nie wyobrażam uczyć sie całego systemu od nowa i dlatego linux mnie nie przekonuje . ale jeżeli damy go żwieżemu użytkownikowi PC-ta myżlę że byłby bardziej zadowolony z jego obsługi aniżeli z systemu microsoftowego .
12 lipca 2010 at 07:18Ale czego tu się uczyć ? 😉 Interfejs graficzny – tak samo jak przy windowsie.
Baaa, o wiele łatwiejsza instalacja oprogramowania – korzysta sięz menadżerów oprogramowania – wyszukuje się odpowiedni program i instalujesz, nie potrzeba seriali, cracków, itp 😉
Stabilniejsze i szybsze działanie, intuicyjna obsługa.
Z ciekawostek dodam, że (przynajmniej w moim przypadku) photoshop działał mi szybciej pod virtualem windowsa na linuxie aniżeli na normalnym windowsie 😉
Dodatkowo linux jest bardziej przewidywalny niż windows, posiada o wiele szersze grono osób chętnych do pomocy (gdzie użytkownicy naprawdę się znają na tym i wiedzą co robią )
8 maja 2013 at 23:33Od pewnego czasu korzystam z ubuntu i powiem szczerze że żwietny system jak już się go w miarę ogarnia:)
- AutorOdp.