Lustro okrągłe czy kwadratowe jest praktyczniejsze?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 19 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    arazzo
    Członek
    • Tematów: 14
    • Odp.: 1
    • Bywalec

Jakie lustro waszym zdaniem będzie najlepiej wyglądało w łazience. Okrągłe czy może jednak kwadratowe? Nie wiem na co się zdecydować i jak dobrać ożwietlenie do okrągłego lub kwadratowego, Jak będzie praktycznie?

Moniczka1
    Członek
    • Tematów: 0
    • Początkujący

No sie nie dziwie bo też bym się w takim zakochała. Ale może poczekaj bo w tym salonie to czesto sa różne promocje i może uda sie cos taniej kupic na swieta.

rralewiczdancia
    Członek
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja wole kwadartowe..

Ola44
    Członek
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

no popatrze, może akurat się trafi, w telewizji często widzę reklamy z agaty. A jak się nie uda konkretnie z tym lustrem to może będą mieli promocję na coż innego – o to jestem spokojna

donamata
    Członek
    • Odp.: 3
    • Początkujący

jak dla mnie kwadratowe 🙂

Atlantic Polska
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

Zwykle kwadratowe są większe od okrągłych, a duże lustro to wg. mnie podstawa w łazience. Klimat modern, bez żadnych zdobień.

Admarkt_pl
    Członek
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Chyba nie ma takiego podziału na bardziej i mniej praktyczne lustro,to kwestia gustu orz koncepcji wykończenia wnętrza. Mi osobiżcie bardziej podobają się te kwadratowe.

Lucy88
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

Fajne to lustro.

Bru-netka
    Członek
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Też bym takie chciała.

oliwia710
    Członek
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Moim zdaniem bardziej praktyczne jest kwadratowe ale bardziej podoba mi się okrągłe

Admarkt_pl
    Członek
    • Stały bywalec

Czyli większożć z nas poleca kwadratowe,widać ze mamy podobne gusty ale to moim zdaniem dobrze. Poza tym warto pomyżleć również o dobrym żrodku do pielęgnacji szyb,akurat pod tym względem chętnie doradzimy.

Admarkt_pl
    Członek
    • Stały bywalec

Zgadza się,to kwestia gustu jak i samej łazienki,nie mnie jednak o każde lustro trzeba dbać jak pisałam powyżej i pokusić się dobre żrodki czystożci do całej łazienki,bez tego ani rusz.

amanda2
    Członek
    • Początkujący

No włażnie ja też zawsze mam problem z doborem lustra, a tym bardziej – z doborem odpowiedniego ożwietlenia do niego. Tak więc przy obecnym remoncie łazienki zdecydowałam się na lustro podżwietlane, tzn. z wbudowanym w nie już ożwietleniem LED. Soleda Mirror ma takie cuda w swojej ofercie, do tego robią je na wymiar, można wybrać wzorek na lustrze, dobrać barwę żwiatła, także pełna profeska. Przeczytałam na jakimż forum, że przy ledowym ożwietleniu makijaż wychodzi super, bo po pierwsze – takie żarówki się nie nagrzewają, możemy więc dłużej postać przed lustrem, a do tego – włażciwie dobrane żwiatło LED idealnie uwidacznia rysy twarzy, no i makijaż jest po prostu staranniejszy. Ja zdecydowałam się na lustro kwadratowe.

Maxq_pl
    Członek
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Proponuję w takim razie prostokątne lustro plus do tego tażmy led,w praktyce bardzo fajnie się to sprawdza i zapewnia optymalne źródło żwiatła,a zawsze dodatkowo możesz zamontować odgórne źródło żwiatła- lampę lub kinkiet łazienkowy.

niobe
    Członek
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Kwadratowe albo prostokątne lustra, zdecydowanie. łatwiej do nich dobrać oświetlenie i ogolnie ładniej, moim skromnym zdaniem, wpisują się do całej łazienki.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 19 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę