- AutorOdp.
- 7 lipca 2005 at 19:18
Witam!
Jestem wizażystką z Krakowa,mam chwilkę wiec czekam na pytania o makijażu 😀
7 lipca 2005 at 20:07@heather wrote:
Mam pytanie odnożnie trendów tego lata, jakie kolory są najmodniejsze i jak to się ma do makijażu? czy nadal modne są błyszczyki? pozdrawiam Heather
Witam!
Trendy w makijazu mają wiele odcieni.
Jednym z nich są kolory morskiego lazuru, szafirków w wyłączeniem delikatnego błękitu.
Do tego mocno podkreżlone oczy i DELITAKTNY BŁYSZCZYK.
Do ładnej opalenizny,efekt murowany ❗3 września 2005 at 11:48A co sądzisz o makijażu permanentnym????
4 września 2005 at 08:12[usunięto_link] wrote:
A co sądzisz o makijażu permanentnym????
Jeżeli jest pefekcyjnie wykonany (aby nie zeszpecał zbytnią tntensywnożcią lub nieprawidłową formą) to może być bardzo pomocny bo na „stałe” podkreżla np oczy lub usta i zaoszczędza czasu 🙂
Natomiast z czasem płowieje 🙁5 stycznia 2006 at 20:53No wlasnie chyba tylko z góry bo nasze kosmetyczki tez zamilkly ostatanio:(
5 stycznia 2006 at 21:15ja zawsze moge troszke pomoc nie jestem kosmetyczka ale trosze sie na tym znam 🙂
6 stycznia 2006 at 12:23Oo mamba to zaproponuj mi jakis fajny makijaż 😈
Do fotki hihihi bo chyba za duzo różu na policzki nałożyłam:)6 stycznia 2006 at 12:41A ja chcialabym zeby pojawila sie tu jakas Pani Stylistka
5 kwietnia 2006 at 11:49a jak wykonac dzienny prawie nie widoczny makijaz? Ja niestety nie wiem jak go zorbic ,mam 23 lata i jeszcze si enie malowalam 😐
10 kwietnia 2006 at 19:21no moj makijaż polega na pomalowaniu rzęs tylko:)
15 kwietnia 2006 at 20:47[usunięto_link] wrote:
a jak wykonac dzienny prawie nie widoczny makijaz? Ja niestety nie wiem jak go zorbic ,mam 23 lata i jeszcze si enie malowalam 😐
Tak w skórcie:
Makijaż rozpoczynamy od nałożenia lekkiego podkładu oczywiżcie poprawnie dobranego (najlepiej dobierać na czole).Korekty twarzy wykonujemy korektorem beżowym na przebawienia brązowe a zielony zmieszny z podkładem na czerwone.
Brwi powinny mieć odpowiedni kształt.Tzn.rozpoczynać sie w miejscu zakończenia kreski poprowadonej od płatka nosa/wew.kącika oka i zwężać równomiernie ku końcowi czyli w mijescu zakończenia kreski poprowadzonej od kacika nosa/zew. kącika oka. Cieniem wyrównujemy przerwy pomiedzy włoskami.Nastepnie nakładamy cień podkładowy wyrównujacy kolor powieki np.kolor kożci słoniowej a nastepnie cień włażciwy w kolorach. W makijazu dziennym kolory napewno stonowane i przechodzące jeden w drugi bez wyraźnych granic (np. makijaż do pracy)
Cienie wykańczamy kreską roztarta również cieniem.
Tuszowanie.
Róż na policzki, na lub pod kożci policzkowe zgodnie a anatomią twarzy.
Na usta pomadka lub błyszczyk.Makijaż dzienny powinien być delikatny z lekkim nawilżającym podkładem.
W wieczorowym mozemy pozwolić sobie na trochę szaleństwa i bardziej kryjące podkłady i intensywniejsze kolory.19 maja 2006 at 15:34A jak nakladać cienie do oczu? Jak dobierać ich kolory? 🙂
20 maja 2006 at 12:37A jaka masz karnację??
20 maja 2006 at 17:14Jestem blondynką, ale nie mam bardzo bladej skóry, okreżlilabym ją jako lekko wpadającą w żóly odcien 🙂
21 maja 2006 at 18:07To najlepiej na początku nałozyc jasny cień do oczu, jasny żłoty, beżowy, kożć słoniowa i wykończyc delikatnie na końcówkach brązem, naturalna zielenią(zielen pomieszana ze złotem). I koniecznie brązowy tusz do rzęs. Taki maijaż jest bardzo natralny i ładnie wygląda na codzień.
Na wieczór można trosze pobawić się różówym, fioletem, może więcej zieleni, złota. Nieb8ieskich cieni radze unikać, nie wyglądają ładnie. 🙂 - AutorOdp.