- AutorOdp.
- 26 lipca 2009 at 14:42
Witam.Mam pytanko otoz kolo wargi sromowej mam pieprzyk jest czarny lekko wypukly.Niestety z 2,3 razy zachaczylam o niego podczas golenia 馃檨 .Poza tym jest podatny na ciagle otarcia bielizna…strasznie denerwuje sie ze moze zniego zrobic zlosliy nowotwor.Chcialabym go usunac gdzie mam z tym isc wpierw do ginekologa czy odrazu do dermatologa?poradzcie
26 lipca 2009 at 15:24lekarz rodzinny – dostaniesz skierowanie do dermatologa – dermatolog to usunie (skalpel lub laser)
31 lipca 2009 at 11:17u mojego dermatologa nie potrzeba skierowania, idziesz, rejestrujesz si臋 i za chwil臋 ci臋 przyjmuje.
dodam, 偶e nie jest to lekarz prywatny.
wi臋c najpierw si臋 dowiedz jak to jest u Ciebie i dopiero potem w razie potrzeby id藕 do rodzinnego.4 sierpnia 2009 at 08:15Do dermatologa,okulisty,ginekologa,onkolga idzie si臋 bez skierowania!! zawsze i wsz臋dzie!
12 lutego 2011 at 18:57Ja mam pieprzyk na twarzy i juz nauczylem si臋 go omijac maszynk膮 馃檪
20 pa藕dziernika 2011 at 05:59[usuni臋to_link] wrote:
Witam.Mam pytanko otoz kolo wargi sromowej mam pieprzyk jest czarny lekko wypukly.Niestety z 2,3 razy zachaczylam o niego podczas golenia 馃檨 .Poza tym jest podatny na ciagle otarcia bielizna…strasznie denerwuje sie ze moze zniego zrobic zlosliy nowotwor.Chcialabym go usunac gdzie mam z tym isc wpierw do ginekologa czy odrazu do dermatologa?poradzcie
id藕 i do dermatologa i do ginekologa, Kobieto! 馃懣
ale w sumie, je偶li to nie grozi Ci 偶yciu, wcale mi to nie przeszkadza…
nawet fajnie, 偶e co偶 masz przy pipci 馃槈 mnie by to dodatkowo podnieci艂o 馃榾ps. no i co, by艂a偶 u lekarza? najwa偶niejsze Twoje zdrowie! je偶li nic takiego…
to fajnie, 偶e masz tak膮 ciekaw膮 cipk臋 馃槢20 listopada 2011 at 23:38takie rzeczy zawsze jest lepiej usun膮膰;)
po co si臋 m臋czy膰?28 stycznia 2012 at 13:57R贸wnie偶 proponuj臋 koniecznie dermatologa. Po za wszystkim oceni, czy to rzeczywi偶cie jedynie piprzyk. Nie warto ryzykowa膰…
13 lutego 2012 at 21:34Tak jak mowia poprzedniczki.
A dlugo go masz? Ma wi臋cej niz ,05 cm?25 marca 2012 at 17:40idz do ginekologa, bo w sumie nigdy nie wiadomo co to moze byc 馃檪
17 kwietnia 2012 at 03:14[usuni臋to_link] wrote:
Witam.Mam pytanko otoz kolo wargi sromowej mam pieprzyk jest czarny lekko wypukly.
wiesz, Madziulkaa79, czasem mo偶e by膰 cholernie pon臋tny 馃檮
[usuni臋to_link] wrote:
Niestety z 2,3 razy zachaczylam o niego podczas golenia 馃檨 .Poza tym jest podatny na ciagle otarcia bielizna…strasznie denerwuje sie ze moze zniego zrobic zlosliy nowotwor.
no to le膰 do lekarza. eee, tam, nie wierz臋, 偶eby to by艂 nowotw贸r 馃槈
[usuni臋to_link] wrote:
Chcialabym go usunac gdzie mam z tym isc wpierw do ginekologa czy odrazu do dermatologa?poradzcie
i do jednego i do drugiego… oraz do psychologa 馃槢
od siebie > poczucia, 偶e nic Ci nie jest :ok:
26 czerwca 2012 at 20:51z uwagi na to, 偶e jest to w miejscu intymnym, najpierw uda艂abym si臋 do ginekologa..
4 lipca 2012 at 19:04[usuni臋to_link] wrote:
Pieprzyk znajduj膮cy w opisanym przez Ciebie miejscu z pewno偶ci膮 wymaga konsultacji z lekarzem, je偶li jest stale nara偶ony na dra偶nienie teoretycznie mo偶e by膰 onkogenny.
- AutorOdp.