Masaże – na co dobre, kto stosuje

• Autor
    Odp.
  • kobietka00
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Mam problemy z bolem pleców, pewnie przez siedzacyy tryb zycia, ktory prowadze. Kolezanka polecila mi masaze, ale dla mnie brzmi to jak sciema. ktos kiedys stosowal z innego powodu niz tylko dla relaksu? jakie? serio pomaga?

kobietka00
    Member
    • Bywalec

Stosowalas je na bole pleców? Pomoglo? moze masz jakiegos godnego polecenia specjalistę?

kobietka00
    Member
    • Bywalec

W antycellulitowe srednio wierze, na bole moze i pomagaja, ale zastanawiam sie, czy jesli nie robi tego specjalista to nie moze sie cos uszkodzic. wiecie, ja mam prawdziwe problemy z plecami, nie ze co jakis czas mnie troche poboli, wiec chyba masaz kolezanki by mi nie pomogl. znacie jakis profesjonalistow sie tym zajmujacych? slyszalam ze vertebralia sie tym zajmuje w ramach leczeni kregoslupa. ktos juz sprawdzil ta klinike?

KwiatuszeK77
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

ja tam nie bylam,ale moja ciocia z tego co pamietam tam chodzila. chyba sa dobrzy bo ostatnio nie marudzi na bole

kobietka00
    Member
    • Bywalec

Poszlam za ciosem, a co!:D zapisalam się na jutro. Zobaczymy jak da rade

KwiatuszeK77
    Member
    • Początkujący

ej kobietka, to jak bylas mow jak bylo!:>:>

kinix
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 12
    • Bywalec

ja bym jednak najpierw poszła do lekarza może tu rehabilitacja potrzebna jest a nie masaże.

kobietka00
    Member
    • Bywalec

a no to poszlam do tej vertebrali:> czyli najpierw zbadal mnie lekarz (Dzieki za radę i tak:P) i powiedzial, ze moge miec lekka skolioze i powinnam o to zadbac. Powiedzial tez, zebym sie nie martwila, bo operacji miec nie musze. generalnie podobno na to sie robi czasem, ale oni nie chca kroic ludzi od tak… tak wiec chyba trafilam w dobre lapki, zwlaszcza jak mnie potem wymasowal, naciskajac na nerwy, co mnie bolaly… generalnie bylo milo i pomoglo. zapisalam sie juz na kolejna wiztye.

KwiatuszeK77
    Member
    • Początkujący

No i super:) gratuluje! bede innym tez polecac

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

A na co masaż może nie pomagać.Po trudnym dniu kąpiel i masaż są niezastąpione.
    Chodziłam na profesjonalne masaże na swoje skrzywienie kręgosłupa i miałam kilka tygodni spokoju.świetne są też masaże stóp i dłoni,taka akupresura,szczególnie na uciążliwe bóle głowy.
    Można samemu je wykonać.

[usunięto_link]

kobietka00
    Member
    • Bywalec

Samemu mozna probowac ale raczejbez większego skutku. Przejdz sie do specjalisty jak ja, a poczujesz roznice:>

KwiatuszeK77
    Member
    • Początkujący

popieram kobietkę!:))

Nadanka
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Przede wszystkim na wszelkie problemy z kręgosłupem. Ja mam Kyfozę szyjną i tylko one i pomagają przy bólach barku itp. Poza tym czasem też smaruje mażcią Traumeels lub naklejam plaster Voltaren jeżli muszę ten bark rozgrzać. Tak to traumeels wystarczy.

Gloria25
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Mnie przy problemach z kręgosłupem oprócz jakichż mażci rozgrzewająco-przeciwbólowych (np. traumeels, ketonal, voltaren), pomagają kąpiele w bardzo ciepłej wodzie, niemalże gorącej. Funduj sobie takie kąpiele rano i wieczór. Możesz do wody dodać sól do kapieli i koszyczek ziół, aby lepiej się wygrzać 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Masaże – na co dobre, kto stosuje"

Przewiń na górę