- AutorOdp.
- 10 kwietnia 2007 at 19:18
mam bardzo wazne pytanie….
cztery dni po zarzyciu Postinor duo (16-17 marzec) po 4 dniach (powiedzmy w połowie cyklu…bardziej w drugiej połowie) dostałam bardzo obfitego krwawienia…nawet pokusze się powiedzieć krwotoku… który skonczył się po niecałych 4 dniach…
okres mam w miare regularny…powinien pojawić się w pierwszych dniach kwietnia…
i teraz nie wiem czy powinien się pojawić się tak jak zwykle…regularnie…czy przez ta dużą dawkę hormonu może się przesunąć…
bo ja już zaczynam się martwić…
nie wiem co mam zrobić…kupiłam już test ciążowyPozdrawiam,
Jollanta13 kwietnia 2007 at 20:59postinor ma wywolac okres… „poronienie” uloteczke czytalas? tam wszystko pisze…
18 czerwca 2007 at 14:39A od kiedy to Postinor jest żrodkiem poronnym? Postinor ( tak samo jak i nowszy teraz żrodek Escapelle) jest żrodkiem antykoncepcyjnym po i ma takie samo działanie jak tabletki antykoncepcyjne, czyli nie dopuszcza do zapłodnienie, a jeżli już dojdzie, to utrudnia zagnieżdżenia się komórki jajowej.
To jest duża dawka hormonu i po zażyciu może wystąpić krwawienie „dodatkowe”, ale w żadnym wypadku poronne.
Na uloteczce jest;)6 sierpnia 2007 at 17:00No ja tez miałm krwawienie po wzięciu Escapelle i się strasznie przestraszyłam i poszłam do lekarza. Powiedział,że to normalne, więc luz
- AutorOdp.