Menstruacja po POSTINOR DUO

Wyświetlanie 4 wpisów - od 1 do 4 (z 4 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Jollanta
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

mam bardzo wazne pytanie….
    cztery dni po zarzyciu Postinor duo (16-17 marzec) po 4 dniach (powiedzmy w połowie cyklu…bardziej w drugiej połowie) dostałam bardzo obfitego krwawienia…nawet pokusze się powiedzieć krwotoku… który skonczył się po niecałych 4 dniach…
    okres mam w miare regularny…powinien pojawić się w pierwszych dniach kwietnia…
    i teraz nie wiem czy powinien się pojawić się tak jak zwykle…regularnie…czy przez ta dużą dawkę hormonu może się przesunąć…
    bo ja już zaczynam się martwić…
    nie wiem co mam zrobić…kupiłam już test ciążowy

Pozdrawiam,
    Jollanta

eta
    Członek
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

postinor ma wywolac okres… „poronienie” uloteczke czytalas? tam wszystko pisze…

Morelka
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

A od kiedy to Postinor jest żrodkiem poronnym? Postinor ( tak samo jak i nowszy teraz żrodek Escapelle) jest żrodkiem antykoncepcyjnym po i ma takie samo działanie jak tabletki antykoncepcyjne, czyli nie dopuszcza do zapłodnienie, a jeżli już dojdzie, to utrudnia zagnieżdżenia się komórki jajowej.
    To jest duża dawka hormonu i po zażyciu może wystąpić krwawienie „dodatkowe”, ale w żadnym wypadku poronne.
    Na uloteczce jest;)

Madelaine5
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 40
    • Bywalec

No ja tez miałm krwawienie po wzięciu Escapelle i się strasznie przestraszyłam i poszłam do lekarza. Powiedział,że to normalne, więc luz

Wyświetlanie 4 wpisów - od 1 do 4 (z 4 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę